Παρασκευή 14 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
"... γι' αυτό δε σταματάμε την απεργία"

Την απαράδεκτη αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης καταδίκασαν για δεύτερη φορά μέσα σε δύο βδομάδες, χτες οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Ηρακλείου, που ξεχύθηκαν στους δρόμους με πανό και με συνθήματα, σε μια μεγαλειώδη πορεία διαμαρτυρίας.

Μπροστά οι μαθητές, πίσω οι δάσκαλοι και οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης με υψωμένες τις γροθιές τους, σχημάτισαν τεράστια πορεία που ξεκίνησε στις 11 το πρωί από τη Λεωφόρο Δημοκρατίας, στον χώρο έξω από το 3ο Λύκειο Ηρακλείου.

"Οσο αυτή η πολιτική είναι για "βούρλα", εμείς θα συνεχίσουμε να βαράμε τα ταμπούρλα",φώναζαν οι μαθητές, που έδειξαν και πάλι ότι τα ψεύτικα λόγια του υπουργού Παιδείας και της κυβέρνησης Σημίτη, ούτε τους συγκινούν ούτε τους πείθουν. "Αυτή η κοινωνία προωθεί τη ρουφιανιά, το γλείψιμο και την υποταγή",φώναζαν και οι φωνές τους "ξυπνούσαν" συνειδήσεις εφησυχασμένων πολιτών, ενώ λίγο πιο πίσω οι απεργοί εκπαιδευτικοί συμπλήρωναν το σύνθημα: "Είμαστε γαϊδούρια στην υπομονή γι' αυτό δε σταματάμε την απεργία αυτή".

Οι ίδιοι πρότειναν στην κυβέρνηση "να κάνει ο Ψυχάρης λιτανεία για να σταματήσει ετούτη η απεργία".Η εντυπωσιακή πορεία του Ηρακλείου, μετά τη Λ. Δημοκρατίας διέσχισε τις οδούς Αβέρωφ και Αγίου Μηνά, πέρασε τη Λ. Καλοκαιρινού και μέσω της 25ης Αυγούστου κατέληξε στον χώρο έξω από τα γραφεία της Γενικής Γραμματείας της Περιφέρειας Κρήτης. Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών επισκέφτηκε τον Περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Καμπέλη, του επέδωσαν ψήφισμα των φορέων, το οποίο όπως υποσχέθηκε "θα προωθήσει στην κυβέρνηση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ