Παρασκευή 14 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ξεκινούν απεργίες οι γεωτεχνικοί

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν οι γεωτεχνικοί από την ερχόμενη βδομάδα, ζητώντας να σταματήσει η οικονομική και επαγγελματική υποβάθμιση του κλάδου τους, που προωθεί η κυβέρνηση μέσα από το νομοσχέδιο για το νέο μισθολόγιο και με τη γενικότερη πολιτική της.

Με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΓΕΔΥ), οι γεωπόνοι, κτηνίατροι, δασολόγοι, ιχθυολόγοι κ.ά. θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη 48ωρη απεργία και από τη Δευτέρα 24/2 θα προχωρήσουν σε 5ήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Οπως ανακοινώθηκε, επίσης, ο αγώνας τους θα συνεχιστεί και μετά τη ψήφιση του μισθολογίου με αποχή από όλες τις επείγουσες και προθεσμιακού χαρακτήρα διαδικασίες, ελέγχους, απορρόφηση των κονδυλίων από την ΕΕ κλπ. μέχρι την επίλυση των αιτημάτων τους. Παράλληλα, η ΠΟΓΕΔΥ ζητά από τον υπουργό Γεωργίας να ορίσει συνάντηση μεταξύ της Ομοσπονδίας και του υφυπουργού Οικονομικών.

Τα αιτήματα που θέτει η ΠΟΓΕΔΥ είναι: Η θεσμοθετημένη αναγνώριση του έργου των γεωτεχνικών και των ιδιαιτεροτήτων του με τη χορήγηση μέσα στο νέο μισθολόγιο επιδόματος "τεχνικών εργασιών υπαίθρου", που θα ανέρχεται στο ύψος των 60.000 δραχμών το μήνα και το οποίο θα αναπροσαρμόζεται κατ' έτος σύμφωνα με την εξέλιξη του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή. Προσλήψεις μόνιμου γεωτεχνικού προσωπικού στο κέντρο και την περιφέρεια (που έχουν ανασταλεί από το 1985, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες αποτελεσματικά). Αύξηση των εκτός έδρας κινήσεων για την υλοποίηση των ελέγχων των προγραμμάτων του αγροτικού τομέα και εξασφάλιση πιστώσεων. Τέλος, ουσιαστική αξιοποίηση και αναβάθμιση του ρόλου των γεωτεχνικών στην αγροτική ανάπτυξη του τόπου και αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν με την εφαρμογή του θεσμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ