Παρασκευή 14 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
χεράκια

ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ του "Ρ" στα 50χρονα του ΔΣΕ δίνει την αφορμή να έρθουν στο φως για πρώτη φορά αδιάψευστα στοιχεία, που εδραιώνουν απόλυτα το ιστορικό πια γεγονός, ότι ο Εμφύλιος στην Ελλάδα ήταν αποκλειστικά δημιούργημα του αγγλοαμερικανικού ιμπεριαλισμού και της ελληνικής αντιδραστικής κλίκας... (σελίδες 8-9).

ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ των ενεργειών τους αποφάσισαν οικολογικές και ειρηνιστικές οργανώσεις στην Αυστραλία, προκειμένου να αποτρέψουν τη διενέργεια κοινής στρατιωτικής άσκησης μεταξύ των ΗΠΑ και της Αυστραλίας(σελίδα 12).

ΜΕ "ΝΕΑ" σπίθα που θα μπορούσε να ανάψει φωτιές στην "πυριτιδαποθήκη" της Βοσνίας μοιάζει η οποιαδήποτε απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου για το μέλλον της στρατηγικής πόλης Μπρτσκό, που κατέλαβαν οι Σερβοβόσνιοι το 1992 και διεκδικούν ως δικιά τους οι Βόσνιοι μουσουλμάνοι...(σελίδα 13).

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ είναι η ανταπόκριση απλών ανθρώπων, αλλά και μαζικών φορέων στην έκκληση της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των Αγροτών, για συγκέντρωση χρημάτων, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές στα τρακτέρ από τις δολιοφθορές που προκάλεσαν οι δυνάμεις καταστολής κατ' εντολή της κυβέρνησης (σελίδα 21).

ΚΡΙΣΙΜΗ η ψηφοφορία σήμερα στη ΣΟΦΤΕΞ, καθώς οι εργαζόμενοι καλούνται να αποφασίσουν με την ψήφο τους για τον μέλλον της επιχείρησης και των ίδιων. Σε ωμούς εκβιασμούς επιδόθηκαν τα στελέχη των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, στη χτεσινή συνέλευση. Κάλεσμα των ΕΣΑΚιτών στους εργαζόμενους να καταδικάσουν την κυβερνητική απόφαση για ξεπούλημα (σελίδα 22).

ΣΥΜΦΩΝΙΑ κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των μεγάλων του εμπορίου, υπέγραψε χτες η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων για το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων (σελίδα 23).

ΕΠΙΔΕΙΞΗ αυταρχισμού και αδιαλλαξίας έκανε, χτες, ο υπουργός Πολιτισμού, αναφερόμενος στη συνεχιζόμενη απεργία των υπαλλήλων του ΥΠΠΟ και παραπέμποντας τους εργαζόμενους και τα αιτήματά τους στα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών... (σελίδα 29).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ