Παρασκευή 14 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Καμπάνες" σε δικαστές

"Καμπάνες" ρίχνουν τα ανώτατα δικαστήρια στους δικαστικούς λειτουργούς που εκτελούν πλημμελώς τα καθήκοντά τους και παρουσιάζουν ανεπάρκεια, ενώ ασκούνται πειθαρχικές διώξεις σ' αυτούς που παραβίασαν τον όρκο τους.

  • Πειθαρχική δίωξη ασκήθηκε κατά του προέδρου Εφετών των Διοικητικών Δικαστηρίων, Π. Ανδρεόπουλου, για παράβαση του κανονισμού λειτουργίας των δικαστηρίων. Από την προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε προκύπτει ότι ο Π. Ανδρεόπουλος στις θερινές διακοπές για χρονικό διάστημα δέκα ημερών που άσκησε καθήκοντα προϊσταμένου, προσδιόρισε για εκδίκαση στο Τμήμα του υποθέσεις που το αντικείμενό τους έφτανε τουλάχιστο τα 3 δισ. δραχμές, παρόλο που ήταν στην αρμοδιότητα άλλων τμημάτων. Μεταξύ των υποθέσεων αυτών είναι η κληρονομιά 5.125 στρεμμάτων στην Ιστιαία Ευβοίας, ύψους 1,2 δισ. δραχμές. Γι' αυτή την υπόθεση έχει ήδη ασκηθεί πειθαρχική δίωξη και κατά του προέδρου Πρωτοδικών Γ. Ράντου.
  • Την οριστική παύση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Γ. Ταλαμάγκα,ο οποίος υπέπεσε σε πολύ σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα, αποφάσισε χτες η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου. Σε υπόθεση εργατικού ατυχήματος συνέταξε ο ίδιος τη μήνυση και την έθεσε στο αρχείο, διέταξε τη σύλληψη ιδιοκτήτη εστιατορίου στο οποίο έτρωγε με την οικογένειά του, γιατί θεώρησε υπερβολικό το λογαριασμό, στα συρτάρια του γραφείου του έχουν... ξεχαστεί 88 εκκρεμείς υποθέσεις, χωρίς να τις προωθήσει κλπ.
  • Αλλη μία δικαστική λειτουργός κρίθηκε ανεπαρκής από τον Αρειο Πάγο. Ο εισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου Π. Δημόπουλος πρότεινε την οριστική παύση και στη συνέχεια τη μετάταξη σε διοικητική υπηρεσία του δημοσίου για μια εισαγγελέα πρωτοδικών, η οποία για σειρά ετών δεν απέδιδε στη δουλιά της. Η ίδια ισχυρίστηκε ότι αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα νευρικής φύσης, ενώ ο Π. Δημόπουλος, χωρίς να αρνηθεί τυχόν προβλήματα υγείας της, υποστήριξε ότι η πλημμελής άσκηση των καθηκόντων της οφείλεται σε έλλειψη προσόντων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ