Παρασκευή 14 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων

Μιλώντας στη συνέντευξη ο πρόεδρος της ΝΔ, Μ. Εβερτ, υποστήριξε επί της ουσίας το κυβερνητικό πρόγραμμα, διαφωνώντας στον τρόπο διαχείρισης. Ανάμεσα στ' άλλα σημείωσε: "Ενα μεγάλο τμήμα από το προϊόν που εισπράττει το κράτος από τις αποκρατικοποιήσεις θα πρέπει να πηγαίνει κατευθείαν στον τομέα της παιδείας. Οταν στη Βουλή συζητήθηκε το νομοσχέδιο για τη μετοχοποίηση ενός τμήματος του κεφαλαίου του ΟΤΕ, το οποίο πρέπει να ανέρχεται συνολικά σε 700 - 800 δισ. δρχ. η πρόταση της ΝΔ ήταν ότι το μισό αυτού του κεφαλαίου πρέπει να πάει απ' ευθείας στον τομέα της παιδείας. Γιατί, είναι η μεγάλη επένδυση του αύριο. Και το υπόλοιπο ασφαλώς να παραμείνει στον ΟΤΕ".

Ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίστηκε ευθυγραμμισμένος και με το γράμμα της "Λευκής Βίβλου", την οποία υλοποιεί με ακρίβεια η κυβέρνηση. Είπε επί λέξει, χρησιμοποιώντας την ίδια την ορολογία της "Λευκής Βίβλου": "Για μένα, παιδεία για ένα σωστά μορφωμένο λαό είναι η "διά βίου μόρφωση"". Φράση, που ως γνωστόν παραπέμπει σε ημιμορφωμένους εργαζόμενους, που μια ζωή θα επανεκπαιδεύονται για την απόκτηση κάθε φορά της ειδικότητας που στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή έχει ανάγκη το κεφάλαιο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, εντόπισε το πρόβλημα μόνο στο γεγονός ότι "η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει τους εκπαιδευτικούς με ειλικρινή διάλογο".

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δ. Τσοβόλας, ζήτησε από τον πρωθυπουργό να κάνει διάλογο, καλώντας τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων να του υποδείξουν λύσεις. "Υπάρχουν, είπε, λεφτά, αλλά δίνονται στους έχοντες και τους κατέχοντες".

Ο πρόεδρος της Πολιτικής Ανοιξης, Αντώνης Σαμαράς, αρκέστηκε να καταγγείλει ως κάλπικο τον εκσυγχρονισμό που επαγγέλλεται η κυβέρνηση και κατήγγειλε ότι "την ανικανότητά του ο πρωθυπουργός να λύσει προβλήματα την ονομάζει αποφασιστικότητα".

Ο γενικός γραμματέας της ΑΚΟΑ Γ. Μπανιάς τόνισε ότι η παιδεία είναι κοινωνικό αγαθό και ότι όλοι οι πολίτες πρέπει να καταλάβουν ότι η παιδεία είναι και δική τους υπόθεση. "Ο αγώνας αυτός δεν μπορεί να πάει χαμένος", κατέληξε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ