Τρίτη 28 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΕΕ
Δεν ψήφισαν οι μισοί μηχανικοί

Το μεγάλο ποσοστό της αποχής, που άγγιξε το 54%, ήταν ο ουσιαστικός «νικητής» των προχτεσινών εκλογών στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας. Είναι χαρακτηριστικό ότι η αποχή στην Αθήνα έφτασε το 65%, ενώ πανελλαδικά ψήφισαν περίπου 2.500 μηχανικοί λιγότεροι από το 1997, παρά το γεγονός ότι τα μέλη του ΤΕΕ, κατά την τελευταία τριετία, αυξήθηκαν κατά 9.000 περίπου.

Σε σύνολο 143 εκλογικών τμημάτων από τα 144, η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών» έλαβε ποσοστό 4,8% και διατήρησε τις δυνάμεις της. Πρώτη δύναμη αναδείχτηκε η ΔΚΜ με 29,6%, δεύτερη η ΠΑΣΚ Μηχανικών (το επίσημο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ) με 21%, τρίτη η «ΠΑΣΚ - Συνεργαζόμενοι» με 10,3% και τέταρτη η ΔΕΜ με 5,1%.

Η εκπρόσωπος της «Πανεπιστημονικής» Ρούλα Ξαρχάκου, σε μια πρώτη εκτίμησή της, καθώς αναμένονται ακόμη τα πλήρη αποτελέσματα, αναφέρει: «Για μια ακόμη συνεχή φορά, πρώτη δύναμη στις εκλογές αναδείχτηκε η αποχή. Το γεγονός ότι για πρώτη φορά περισσότεροι από τους μισούς μηχανικούς δεν πήραν μέρος στις εκλογές, αναδεικνύει ότι το ΤΕΕ για την πλειοψηφία των μηχανικών - και ιδιαίτερα των νέων - είναι χωρίς κύρος. Σοβαρή ευθύνη γι' αυτό έχουν οι δυνάμεις που διοικούν το ΤΕΕ τα τελευταία χρόνια και το έχουν οδηγήσει σε απαξίωση και αποξένωση από τους εργαζομένους - μαχόμενους μηχανικούς.

Η "Πανεπιστημονική" θέλει να ευχαριστήσει τους μηχανικούς που την τίμησαν με την ψήφο τους και της έδωσαν δύναμη, ικανή να συνεχίσει να υπερασπίζεται αταλάντευτα και με συνέπεια - και στα όργανα του ΤΕΕ - το ρόλο του μηχανικού και του Επιμελητηρίου, μιλώντας από τη σκοπιά των συμφερόντων της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζόμενων μηχανικών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ