Τρίτη 28 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ
Πλωτές πόλεις με κάθε βροχόπτωση

Προβλήματα από τις πλημμύρες κι αυτό το Σαββατοκύριακο 

Σοβαρά προβλήματα δημιούργησε, για μια ακόμα φορά, η κακοκαιρία σε διάφορες περιοχές της χώρας. Το περασμένο Σάββατο επλήγησαν από τη νεροποντή περιοχές της Αττικής, η Κέρκυρα και το Ναύπλιο. Μια 49χρονη γυναίκα που αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα πέθανε στη Νάξο, καθώς δεν μπορούσε να μεταφερθεί με ελικόπτερο λόγω κακοκαιρίας. Πρόκειται για την Αντωνία Παραρά, που έπασχε από αναπνευστική ανεπάρκεια. Μέχρι την Πέμπτη ο κρατικός μηχανισμός θα παραμένει σε κατάσταση επιφυλακής, για να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα που θα δημιουργηθούν από τα άσχημα καιρικά φαινόμενα.

Η καταιγίδα που έπληξε την Αττική δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στην Αθήνα, όπου το βράδυ του Σαββάτου πλημμύρισε η οδός Πειραιώς στο τμήμα της από την οδό Χαμοστέρνας έως την Π. Ράλλη. Στα Σεπόλια οι δρόμοι έγιναν ποτάμια, δρόμοι πλημμύρισαν στη Βούλα, στα Λιόσια, στις Αχαρνές, στο Περιστέρι και στη Γλυφάδα. Σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν στην περιοχή των Μεγάρων. Στο 42ο χιλιόμετρο της παλιάς Εθνικής οδού Αθήνας - Κορίνθου πλημμύρισε ο τσιγγάνικος συνοικισμός στη θέση Νεράκι. Κυκλοφοριακά προβλήματα δημιουργήθηκαν και στο 9ο χιλιόμετρο του ίδιου δρόμου από υπερχείλιση χειμάρρου. Συνεργεία της Πυροσβεστικής απεγκλώβισαν εννέα οδηγούς που είχαν εγκλωβιστεί στα αυτοκίνητά τους έξω από τα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Λιμνοθάλασσα είχε δημιουργηθεί στην Εθνική Αθήνας-Κορίνθου στο ύψος της «Πυρκάλ».

Είναι χαρακτηριστικό ότι το «199» από τις 2.30 το μεσημέρι του Σαββάτου μέχρι τις 7.30 το βράδυ είχε δεχτεί πάνω από 60 κλήσεις για πλημμυρισμένα σπίτια και μαγαζιά. Συγκροτήθηκαν 30 συνεργεία με 70 πυροσβέστες που πραγματοποίησαν επεμβάσεις.

Στο Ναύπλιο η νεροποντή δημιούργησε προβλήματα κυρίως στην παραλιακή οδό που πλημμύρισε.

Στην Κέρκυρα πλημμύρισαν πεδινές περιοχές στο κέντρο του νησιού. Τμήματα του εθνικού δικτύου αποκόπηκαν καθώς τα ορμητικά νερά των χειμάρρων έσπασαν τμήματα του οδοστρώματος. Είναι η τρίτη φορά που το νησί πλήττεται από κύμα κακοκαιρίας.

Η ολισθηρότητα των δρόμων, λόγω της βροχής, ήταν η κυριότερη αιτία των τροχαίων του τριημέρου. Σε 120 τροχαία που έγιναν σε όλη τη χώρα σκοτώθηκαν 15 άτομα και τραυματίστηκαν 133.

Για σήμερα Τρίτη η ΕΜΥ προβλέπει τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη δυτική Στερεά Ελλάδα. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κεντρικής και της Βόρειας Ελλάδας. Σταδιακά ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση στη δυτική Πελοπόννησο και από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και στη Βόρεια Ελλάδα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, βόρειοι ισχυροί έως πολύ ισχυροί και στα πελάγη θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις και στην υπόλοιπη χώρα νοτιοδυτικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί, που μέχρι το βράδυ θα γίνουν βόρειοι και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά και βόρεια.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τα προβλήματα σε όλη τη χώρα φέρνουν πάλι στο προσκήνιο την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων (2021-01-05 00:00:00.0)
Ζημιές σε Καβάλα και Ξάνθη από την καταρρακτώδη βροχή (2018-07-19 00:00:00.0)
Μπουρίνι στο Βόλο (2016-07-08 00:00:00.0)
Κάθε βροχή και πλημμύρα! (2005-12-30 00:00:00.0)
ΚΑΙΡΟΣ (2005-01-18 00:00:00.0)
Στο έλεος των βροχών πάλι η Αθήνα (2002-11-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ