Τρίτη 28 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ
Η κυβέρνηση «βλέπει» ενισχυμένη την Αττική

Επίκαιρη Ερώτηση της βουλευτίνας του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη για τις πλημμύρες στην Αττική

Μόλις μία βδομάδα μετά τις πρόσφατες πλημμύρες, όπου η Αττική αποδείχτηκε «ανοχύρωτη πόλη», ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Α. Αλευράς, ισχυρίστηκε στη Βουλή ότι η αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής έχει «ενισχυθεί σημαντικά».

Το θέμα της αντιπλημμυρικής προστασίας αλλά και της αποζημίωσης των πληγέντων έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση η βουλευτής του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη, αλλά ο υφυπουργός αρκέστηκε στην παράθεση αριθμών για να στηρίξει την άποψή του για το μεγάλο έργο που έχει γίνει. Είπε ότι η Αττική είχε ένα έλλειμμα 40 χρόνων στην αντιπλημμυρική θωράκιση και σύμφωνα με μελέτη του ΤΕΕ το 1994 το κόστος κατασκευής των έργων ανέρχονταν σε 300 δισ. δρχ. σε τιμές της εποχής εκείνης. Ανέφερε ότι χείμαρροι 500 χιλιομέτρων έχουν μπαζωθεί και είπε ότι αυτήν τη στιγμή εκτελούνται από το ΠΕΧΩΔΕ 97 έργα, ενώ παρόμοια έργα πραγματοποιεί και η ΕΥΔΑΠ. Οσο δε για τις αποζημιώσεις, επανέλαβε τα γνωστά περί αποζημίωσης για κατεστραμμένη οικοσκευή και για χορήγηση του επιδόματος των 200.000 δρχ.

Απαντώντας η Λ. Κανέλλη στα όσα είπε ο υφυπουργός, ανέφερε συγκεκριμένα μέρη, όπως το Χαϊδάρι, όπου κατασκευάζεται από το 1997 δρόμος χωρίς μελέτη όμβριων υδάτων ή στο στρατόπεδο ΚΑΠΟΤΑ, όπου ο εκεί συνοικισμός σεισμοπλήκτων πλημμύρισε. Επίσης, ανέφερε ότι η εταιρία ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ πραγματοποιεί έργα αντιπλημμυρικά μόνο κατά μήκος του δρόμου και μέχρι να τελειώσει το έργο υπάρχει ο κίνδυνος όλη η περιοχή να πνιγεί.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης της Επίκαιρης Ερώτησης, τόσο ο προεδρεύων του Σώματος Κ. Γείτονας όσο και ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Α. Αλευράς, καταδίκασαν την τρομοκρατική ενέργεια κατά των γραφείων του περιοδικού ΝΕΜΕΣΙΣ που εκδίδει η Λ. Κανέλλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ