Τετάρτη 18 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΕΕ
Μαχητικά ψηφοδέλτια κατέθεσε η «Πανεπιστημονική»

Τα πλήρη μαχητικά ψηφοδέλτια για τις εκλογές του ΤΕΕ, που θα γίνουν στις 26 Νοέμβρη, κατέθεσε χτες η « Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών». Στο Ψηφοδέλτιο της «Πανεπιστημονικής» εκπροσωπούνται όλες οι ειδικότητες των μηχανικών, αλλά και η νέα γενιά των μηχανικών, καθώς πάνω από το 50% των υποψηφίων έχουν ηλικία κάτω των 40 χρόνων.

Στο αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της παράταξης περιλαμβάνονται ιδιαίτερα εργαζόμενοι μισθωτοί, αλλά και ελεύθεροι επαγγελματίες μηχανικοί, οι οποίοι έχουν ως κύριο στόχο να δώσουν τη μάχη, ώστε να βγει το ΤΕΕ από το τέλμα που έχει περιπέσει τα τελευταία χρόνια, αλλά και να σφυρηλατήσουν μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους της χώρας το αντιιμπεριαλιστικό αντιμονοπωλιακό μέτωπο της αντεπίθεσης.

Να σημειώσουμε ακόμη ότι η «Πανεπιστημονική» είναι η μόνη από τις παρατάξεις του ΤΕΕ, η οποία συμμετέχει ενιαία και χωρίς εσωτερικούς κλυδωνισμούς στις εκλογές για την ανάδειξη όλων των οργάνων του Επιμελητηρίου, τόσο των Κεντρικών, όσο και των Περιφερειακών, αλλά και των Επιστημονικών Επιτροπών, γεγονός που αποτελεί ένα επιπλέον αισιόδοξο μήνυμα για μια σημαντική άνοδο των δυνάμεών της.

Αντίθετα, όλες οι άλλες δυνάμεις - μεγάλες και μικρές -κατεβαίνουν πολυδιασπασμένες, γεγονός ενδεικτικό για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ΤΕΕ, αλλά και σαν αποτέλεσμα της μάχης «χαρακωμάτων» που έχει ξεσπάσει, ενόψει της «πίτας» του Γ` ΚΠΣ και των Ολυμπιακών Αγώνων 2004. Είναι χαρακτηριστικό, από την άποψη αυτή, ότι η ΠΑΣΚ κατεβαίνει με δύο ψηφοδέλτια, ενώ ως ανεξάρτητος κατέρχεται σημαίνον στέλεχος της ΝΔ. Πολυδιασπασμένη κατεβαίνει η πάλαι ποτέ «Ενότητα» του προέδρου του ΤΕΕ Κ. Λιάσκα και του ΣΥΝ, η οποία πλέον αποτελείται από 4 τουλάχιστον κομμάτια...

Συνολικά, στις εκλογές του ΤΕΕ (δικαίωμα ψήφου έχουν 76.631 τακτικά μέλη του) κατέρχονται 22 παρατάξεις και ένας μεμονωμένος υποψήφιος.

Να σημειώσουμε ότι η ανακήρυξη των υποψηφίων θα γίνει το Σάββατο σε συνεδρίαση της Εφορευτικής Επιτροπής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ