Τετάρτη 18 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ανοιχτά σημαντικά θέματα

Θέματα όπως η ανάθεση της ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης των Αγώνων, η επιλογή των περιοχών όπου θα κατασκευαστούν τα Χωριά Τύπου, η κατασκευή του Ολυμπιακού Χωριού, η διεξαγωγή της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας, η εξέλιξη του διαγωνισμού για τους ιπποδρόμους, το Ιππικό Κέντρο, το Πολυδύναμο Αθλητικό Κέντρο και το ιπποδρομιακό στοίχημα, παραπέμφθηκαν στο άμεσο μέλλον και πολλά από αυτά τα ζητήματα θα έχουν «κλείσει» ως το τέλος του μήνα.

Σχετικά με την ανάθεση της ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης στους δύο υποψηφίους, το ISB του Ρομέρο και την ευρωπαϊκή κοινοπραξία EBC (BBC, RAI, TVRS, FR 3 και TDF) η οριστική απόφαση για τον ανάδοχο του έργου θα πρέπει να έχει παρθεί έως τις 30 του Οκτώβρη. Η οικονομική προσφορά των Ευρωπαίων είναι καλύτερη από αυτήν του Ρομέρο και γι' αυτό το λόγο κύκλοι της ΔΟΕ, αλλά και της «Αθήνα 2004» διαρρέουν πως είναι «καλύτερη η τεχνική προσφορά του Ρομέρο», ενώ μνημονεύουν και το θέμα της εμπειρίας που έχει αποκτήσει η ISB από τις προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στους οποίους είχε αναλάβει την τηλεοπτική τους μετάδοση.

Για τα Χωριά Τύπου, όπου θα φιλοξενήσουν 17.000 δημοσιογράφους, ο Τηλ. Χυτήρης άφησε χτες ανοιχτό το ενδεχόμενο «αξιοποίησης χώρων του δημοσίου» και δήλωσε ότι «οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν πολύ σύντομα, διότι υπάρχουν και νεότερες ιδέες πάνω σ' αυτό το θέμα».

Υπενθυμίζεται ότι οι προτάσεις που έχουν υποβληθεί στην «Αθήνα 2004» είναι περισσότερες από 20. Από αυτές επικρατέστερες είναι οι εξής: Το κτήμα Καμπά στην Παλλήνη, ιδιοκτησίας των κατασκευαστικών εταιριών «Ακτωρ» και «Ελληνική Τεχνοδομική». Ενα οικόπεδο στο Μαρούσι που έχει προταθεί από τον δήμαρχο και μέλος της ευρείας σύνθεσης του ΔΣ της «Αθήνα 2004» Παν. Τζανίκο. Εκταση 16.000 στρεμμάτων στην περιοχή της Γλυφάδας, εντός της Β' ζώνης του Υμηττού. Η περιοχή των προσφυγικών της Καισαριανής που θα αναπλαστεί και που πίσω της βρίσκονται οι μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρίες που επιδιώκουν να αναλάβουν το έργο.

Σχετικά με την Πολιτιστική Ολυμπιάδα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ποιος θα αναλάβει τη διεξαγωγή των εκατοντάδων εκδηλώσεων και πολιτιστικών προγραμμάτων, καθώς και η επιλογή των χορηγών γι' αυτές τις εκδηλώσεις, αποτελούν «μήλον της έριδος» ανάμεσα στο υπουργείο Πολιτισμού, την «Αθήνα 2004» και τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ).

Ο διαγωνισμός που διενεργεί ο Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος (ΟΔΙΕ) για τους ιπποδρόμους, το Ιππικό Κέντρο, το Πολυδύναμο Κέντρο στο Φάληρο και το ιπποδρομιακό στοίχημα, είναι ένα ακόμα «φιλέτο» για το οποίο κονταροχτυπιούνται επιχειρηματικοί όμιλοι. Εταιρίες που έχουν αποκλειστεί από το διαγωνισμό έχουν προσφύγει στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κοινοπραξίες που συμμετέχουν στη Β' φάση του διαγωνισμού επιθυμούν την ακύρωσή του επειδή δεν τις συμφέρει οικονομικά!

Σε εκκρεμότητα παραμένει και το θέμα του Ολυμπιακού Χωριού που έχει αναλάβει ο ΟΕΚ, αλλά έχει κολλήσει στο θέμα της σύνταξης των αναλυτικών μελετών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ