Τετάρτη 18 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ»
Ημερίδα για τις πολεοδομικές παρεμβάσεις στην Αθήνα

«Ποια Αθήνα τελικά "κατασκευάζεται" και με τι στόχους, σε σχέση με την Ελλάδα αλλά και τον ευρύτερο χώρο της», είναι τα ερωτήματα που θα επιχειρηθεί να απαντηθούν σε ημερίδα της «Συμπαράταξης» - σήμερα, Τετάρτη, στις 5.30 μ.μ., στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20 - με θέμα «Οι πολεοδομικές παρεμβάσεις στην Αθήνα».

Την ημερίδα θα ανοίξει κείμενο του Λεων. Αυδή, που έγραψε στις 19 του Σεπτέμβρη 2000, για το σκοπό αυτό. Αλλωστε, τα ερωτήματα που τίθενται και οι σχετικές εισηγήσεις που θα παρουσιαστούν, επιχειρούν να εκφράσουν και «την αγωνία του αξέχαστου Λεων. Αυδή για το "πού πάει η Αθήνα", η πόλη για την οποία αγωνίστηκε με σθένος και θέρμη» - όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της «Συμπαράταξης».

Οι εισηγήσεις που θα παρουσιαστούν στη σημερινή ημερίδα της Τετάρτης, είναι οι ακόλουθες: «Πόλη των πολιτών ή πόλη των τάξεων» (Χρ. Σελιανίτης, αρχιτέκτονας). «Η ποιότητα ζωής των καθημερινών ανθρώπων στην πόλη της Αθήνας» (Ε. Πορτάλιου, αρχιτέκτων). «Το μεταφορικό σύστημα στην Αθήνα και ποιοι δε θέλουν να λυθεί το πρόβλημα» (Γ. Σαρηγιάννης, καθηγητής Πολεοδομίας ΕΜΠ). «Ολυμπιακά έργα 2004» (Ν. Μολυβιάτης, δημοσιογράφος - Π. Κουμουνδούρος, αρχιτέκτων). «Το πρόβλημα των ελεύθερων χώρων της Αθήνας» (Γ. Σκλαβούνος, πολ. μηχανικός - πολεοδόμος). «Το ιδιοκτησιακό καθεστώς των μεγάλων ελεύθερων χώρων της ευρύτερης Αθήνας» (Ε. Ράπτη, αρχιτέκτων). «Το πρόγραμμα της "Ενοποίησης των Αρχαιολογικών Χώρων"» (Γρ. Τραγγανίδας, δημοσιογράφος). «Το νέο Μουσείο της Ακρόπολης» (Ρ. Λευκαδίτου, αρχιτέκτων).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ