Τετάρτη 18 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παράνομες δραστηριότητες στα αδρανή λατομεία Σχιστού

Μέτρα για την απομάκρυνσή τους ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ

Μέτρα για την απομάκρυνση των παράνομων δραστηριοτήτων στην περιοχή των λατομείων Σχιστού, στον Κορυδαλλό, ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος και Ορέστης Κολοζώφ, με Ερώτηση που απευθύνουν προς τους υπουργούς Ανάπτυξης, ΠΕΧΩΔΕ και Εσωτερικών.

Στα αδρανή λατομεία Σχιστού Κορυδαλλού και μέσα σε κατοικημένες περιοχές - καταγγέλλουν οι δύο βουλευτές του ΚΚΕ - διαπιστώθηκε, μετά από έλεγχο μεικτού κλιμακίου ΣΔΟΕ, υπουργείου Ανάπτυξης και της Νομαρχίας Πειραιά, ο οποίος έγινε ύστερα από καταγγελίες κατοίκων της περιοχής, η λειτουργία παράνομων δεξαμενών καυσίμων. Επίσης, στην ίδια περιοχή λειτουργούν οχλούσες και ρυπαίνουσες βιοτεχνίες, οι οποίες και δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στη διαβίωση των κατοίκων.

«Οι παράνομες αυτές δραστηριότητες - τονίζουν οι βουλευτές - εκτός της υποβάθμισης του περιβάλλοντος εγκυμονούν και τεράστιους κινδύνους για τη ζωή των κατοίκων της περιοχής. Οι κάτοικοι ζουν συνεχώς με το φόβο κάποιου ατυχήματος, το οποίο μπορεί να προκαλέσει και ανθρώπινα θύματα».

Επίσης επισημαίνουν ότι «η νομαρχία στους ελέγχους που διενεργεί για τις περιπτώσεις που διαπιστώνει παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (Ν. 2516/1997) περιορίζεται στην επιβολή διοικητικών προστίμων χωρίς να παίρνει μέτρα για την ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος, που είναι η άμεση διακοπή και απομάκρυνση όλων των δραστηριοτήτων, που ενέχουν κινδύνους για τη ζωή των κατοίκων (παράνομες δεξαμενές καυσίμων) αλλά και ρυπαίνουν το περιβάλλον».

Τέλος, οι βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τους τρεις υπουργούς τι μέτρα θα πάρουν ώστε άμεσα να απομακρυνθούν:

- Οι παράνομες δεξαμενές καυσίμων, που είναι μια βόμβα μέσα σε κατοικημένη περιοχή.

- Οι παράνομα λειτουργούσες βιοτεχνίες, η δραστηριότητα των οποίων δημιουργεί σοβαρά προβλήματα διαβίωσης στους κατοίκους της περιοχής, με τη ρύπανση που επιφέρουν στο περιβάλλον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ