Τετάρτη 18 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πεντέλη, έρμαιο της κρατικής αδιαφορίας

Την κρατική πολιτική που έχει ως αποτέλεσμα τή για πολλά χρόνια συνεχιζόμενη καταστροφή της Πεντέλης, καταγγέλλουν σε ψήφισμά τους το Κοινοτικό Συμβούλιο και οι κάτοικοι της περιοχής.

Ο κρατικός παραλογισμός, ο γραφειοκρατικός ολοκληρωτισμός και η δομή της δημόσιας διοίκησης επισημαίνονται στο ψήφισμα ως οι κύριες αιτίες που οδήγησαν στην καταστροφή της περιοχής. Μάλιστα, τονίζεται ότι παρά τις αλλεπάλληλες καταστροφικές πυρκαγιές, το χαμό ανθρώπων, περιουσιών και δασικών εκτάσεων, το κράτος αντί να μεριμνήσει για την αποκατάσταση των ζημιών, αδιαφόρησε εντελώς αφήνοντας στο έλεος των διάφορων επιτήδειων τους κατοίκους της Πεντέλης.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας, Δημήτριος Στεργίου - Καψάλης, υπογράμμισε στην τοποθέτησή του, κατά τη διάρκεια του Κοινοτικού Συμβουλίου που εξέδωσε το ψήφισμα, ότι ενώ κεντρικές πλατείες της Πεντέλης και μέρος πατροπαράδοτων οικισμών είναι εκτός Σχεδίου, την ίδια στιγμή δασικές ή αναδασωτέες περιοχές με «θολές» μεθόδους εντάχτηκαν στο Σχέδιο, οικοπεδοποιήθηκαν και δομήθηκαν «γιατί ανήκαν σε κάποιο οικοδομικό Συνεταιρισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ