Τετάρτη 18 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ
Αντιστέκονται στην εμπορευματοποίηση της υγείας

Ενάντια στο Σχέδιο «μεταρρύθμισης» και ουσιαστικά διάλυσης του ΕΣΥ και στις αντίστοιχες προσπάθειες προετοιμασίας του ιατρικού δυναμικού, για να προσαρμοστεί στη διάλυση, κινητοποιούνται οι φοιτητές της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Χτες πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας και συναντήθηκαν με την υφυπουργό, Χ. Σπυράκη, η οποία ανάμεσα στ' άλλα είπε ότι τα περί εξετάσεων πριν την ειδικότητα αφορούν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και δεν υπάρχει σχετικό νομοσχέδιο που τις επιβάλλει, αλλά αποτελούν «προτάσεις για διάλογο».

Την ίδια ώρα όμως που η υφυπουργός μιλούσε για διάλογο στα συρτάρια του υπουργείου υπάρχει έτοιμο το σχέδιο νόμου προς κατάθεση στη Βουλή για την εκπαίδευση και τις ιατρικές ειδικότητες.

Οι φοιτητές με απόφαση του συλλόγου τους απαιτούν άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για την Υγεία και των «προτάσεων» για τις Ιατρικές Ειδικότητες, εξοπλισμό και στελέχωση των κλινικών που παρέχουν ειδικότητα από το κράτος, ενώ δηλώνουν ότι θα αντισταθούν στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της υγείας, απαιτώντας ένα δημόσιο, δωρεάν σύστημα υγείας που να προσφέρει υψηλής ποιότητας περίθαλψη σε όλους. Την ερχόμενη Δευτέρα 30/10, οι φοιτητές της Ιατρικής θα συναντηθούν με τον Υπουργό Υγείας, Α. Παπαδόπουλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ