ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 5 Δεκέμβρη 1996
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΡΟΑΣΙΑ - ΠΑΟ 58 - 65
Νίκησε "απών"

Ο Μάλκοβιτς επέστρεψε θριαμβευτής στο Σπλιτ

ΣΠΛΙΤ (Του απεσταλμένου μας ΓΙΑΝΝΗ ΓΕΩΡΓΑΚΗ).-

"Κατά τη διάρκεια του αγώνα δεν ήταν στον πάγκο ο εαυτός μου αλλά το ομοίωμά του. Είμαι πολύ συγκινημένος. Ηταν το δυσκολότερο ματς της καριέρα μου. Ουσιαστικά το ματς για μένα είχε τελειώσει πριν καν αρχίσει". Τα αυθόρμητα λόγια του Μπόζνταρ Μάλκοβιτς μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού στο Σπλιτ ήταν και το ανθρώπινο στοιχείο του αγώνα. Λογικό ήταν το αποτέλεσμα να περάσει σε δεύτερη μοίρα. Δεν είναι δα και λίγο πράγμα να γυρίζεις στην πόλη και το γήπεδο που έζησες τις καλύτερες στιγμές της ζωή σου (σ. σ. όπως τονίζει κατά κόρον ο Σέρβος κόουτς). Υπάρχει όμως και ο αγωνιστικός τομέας. Μισή... ντουζίνα συνεχόμενες νίκες συμπλήρωσε χτες ο Παναθηναϊκός στη "Σάλα Γκρίπε" και ουσιαστικά κατέκτησε την 1η θέση στον όμιλό του. Το τελικό 65 - 58 σε βάρος της Κροάσια ήρθε μάλλον εύκολα, αφού η ομάδα του Μπόζνταρ Μάλκοβιτς ήταν μια... σκάλα ανώτερη. Ο Μπόζα γύρισε θριαμβευτής στην πόλη που λάτρεψε και λατρεύτηκε και έτσι ο ΠΑΟ θέλει μια νίκη την ερχόμενη βδομάδα στο Μαρούσι κόντρα στην αδύναμη Λεβερκούζεν.

Οι πράσινοι ξεκίνησαν δυνατά και πήραν αέρα εννιά πόντων νωρίς (8 - 17). Η χαλαρή άμυνα της ελληνικής ομάδας επέτρεψε στους Κροάτες να περάσουν μπροστά με 28 - 22, όμως στη συνέχεια το παιχνίδι πήγε κάτω από τα καλάθια και εκεί οι παίκτες του Παναθηναϊκού με Αμίτσι, Μαρτίνεθ, Οικονόμου έκαναν... πάρτι. Το ημίχρονο έκλεισε με 36 - 30. Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε με το τριφύλλι να συντηρεί μια διαφορά 10 πόντων και έτσι έφτασε χωρίς πρόβλημα στην επικράτηση.

Ο Τζον Αμίτσι και ο Μπάιρον Ντίνκινς ήταν τα πρώτα βιολιά στην επίθεση, ενώ στην άμυνα Οικονόμου και Μαρτίνεθ τα πήγαν περίφημα. Από την Κροάσια που έχει ένδοξο παρελθόν ως Γιουγκοπλάστικα το έργο του Πίνι Γκρίντοβιτς δεν μπορεί να κριθεί νωρίτερα από το... 2000. Ταλέντα σωρό, παρακαταθήκη για το μέλλον. Ο μεγαλύτερος παίκτης σε ηλικία είναι 28 χρονών. Θετικά δείγματα έδειξαν οι Τρβίντιτς, Πρκάτσιν και Γιούριτς. Αν είχαν και πείρα... Καλή η διαιτησία των Ντόσεφ (Βουλγαρία), Τσιγκόρια (Ιταλία).

ΚΡΟΑΣΙΑ: Βράνκοβιτς 10 (2τρ. ), Βούιστς 2, Πρκάτσιν 10, Γιούριτς 11 (3τρ. ), Τρβίντιτς 12 (1τρ. ), Γκούρεβιτς 13, Γιάμαν, Πόλακ, Ριντλ, Καλαμίζα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Αλβέρτης 14 (1τρ.), Κοχ 5 (1τρ.), Οικονόμου 12, Ντίνκινς 15 (3τρ.), Μαρτίνεθ 6, Αμίτσι 13, Νικολά.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΟΡΑΤΣ
Κοντά στην πρόκριση

Κέρδισαν εκτός έδρας ΠΑΟΚ και Αρης. "Γλυκές" ήττες για Περιστέρι και Σπόρτιγκ

Δυο νίκες - δυο ήττες, ήταν τελικά ο απολογισμός της τετραπλής εκπροσώπησής μας στο Κύπελλο Κόρατς χτες. Αρης και ΠΑΟΚ επιβλήθηκαν στους αντιπάλους τους, ενώ Σπόρτιγκ και Περιστέρι αν και προσπάθησαν τελικά δεν κατάφεραν να χαμογελάσουν. Παρ' όλα αυτά, όμως, ακόμα και οι δυο χαμένοι έχουν δικαίωμα στο όνειρο, αφού οι διαφορές στο σκορ θεωρούνται ανατρέψιμες.

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - ΠΑΟΚ 99 - 102: Νικητής έφυγε τελικά από το Βελιγράδι ο ΠΑΟΚ που νίκησε τον Ερυθρό Αστέρα με 102 - 99 μετά από ένα επεισοδιακό παιχνίδι υπό το βλέμμα των Πρέλεβιτς και Σάβιτς (η Μπολόνια παίζει αύριο με την Παρτιζάν). Ο "δικέφαλος" είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού και προηγήθηκε μέχρι και 15 πόντους διαφορά. Οι Σέρβοι όμως δεν κατέθεσαν τα όπλα και μείωσαν στα τελευταία λεπτά στο καλάθι 97 - 95.

ΠΑΟΚ: Σκάιλς 11, Νικολαϊδης 8, Μπουντούρης 15, Μαματζιόλας 6, Στογιάκοβιτς 26, Μπαλογιάννης 6, Τσέκος, Ρεντζιάς 15, Γιαννούλης 14.

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ - ΑΡΗΣ 64 - 65: Το πρώτο βήμα για την πρόκριση έκανε χτες ο Αρης που νίκησε στην Κωνσταντινούπολη την Μπεσίκτας με 65 - 64. Οι "κιτρινόμαυροι" αιφνιδίασαν τους Τούρκους και προηγήθηκαν με 10 - 1 μόλις στο 2. Οι γηπεδούχοι όμως ανέκαμψαν και κατάφεραν να περάσουν μπροστά στο σκορ στο ημίχρονο με 37 - 31. Ο Αρης με κορυφαίο για άλλη μια φορά τον Σάκλεφορντ ισοφάρισε και το παιχνίδι έγινε ντέρμπι στα τελευταία λεπτά. Σ' αυτό το σημείο οι παίκτες του Λευτέρη Σούμποτιτς φάνηκαν ψυχραιμότεροι και επικράτησαν τελικά με το τελικό 65 - 64.

ΑΡΗΣ: Ορτίθ 2, Σταυρακόπουλος 16, Παπαδάτος 3, Φλώρος 1, Αγγελίδης 8, Σάκλεφορντ 30, Μπόνι 5.

ΜΑΚΑΜΠΙ - ΣΠΟΡΤΙΓΚ 62 - 61: Γλυκιά ήττα υπέστη στο Τελ Αβίβ ο Σπόρτιγκ που έχασε μεν από τη Μακαμπί με 62 - 61, αλλά τόσο το σκορ όσο και η εμφάνιση της ελληνικής ομάδας αφήνει αισιόδοξα μηνύματα για τη ρεβάνς. Η διαφορά του ενός πόντου είναι αμελητέα εάν η ομάδα των Πατησίων παίξει σωστά και οργανωμένα στη ρεβάνς όπως στο χτεσινό παιχνίδι. Οι παίκτες του Κώστα Πετρόπουλου είχαν το πάνω χέρι στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, αλλά στα τελευταία λεπτά οι Ισραηλινοί φάνηκαν ψυχραιμότεροι.

ΣΠΟΡΤΙΓΚ: Γάκης 9, Δεμέναγας, Αβδάλας 17, Χένρι 14, Γκίμπερτ 21, Χριστοδούλου, Κασουρίδης.

ΒΑΡΕΖΕ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 78 - 72: Ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς άφησαν χτες Περιστέρι και Βαρέζε, αφού η ελληνική ομάδα έχασε με 78 - 72 αλλά η διαφορά κάθε άλλο παρά αξεπέραστη θεωρείται. Η ελληνική ομάδα ξύπνησε στο β μέρος και κατάφερε να μειώσει τη διαφορά στο σκορ, αφού στο ημίχρονο βρέθηκε να χάνει με 44 - 32. Με κορυφαίο για άλλη μια φορά τον Κορωνιό πλησίασε στους 5 πόντους αλλά η αποβολή του Μάξεϊ 6,42 λεπτά πριν το τέλος στοίχισε στην ομάδα αφού αποδυναμώθηκε κάτω από τα καλάθια.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: Αλμπέρτι 2, Κορωνιός 24, Μορέτι 6, Μάξεϊ 11, Τσίτουμ 17, Μακάρας 3, Γιάριτς 9.

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
"Τραυματισμένοι" σε ματς - φωτιά

Μόνο νίκη θέλουν σήμερα Ολυμπιακός και Πανιώνιος σε Ζάγκρεμπ και Τελ Αβίβ, αντίστοιχα

Ολυμπιακός και Πανιώνιος ρίχνονται σήμερα με τη σειρά τους στη μάχη της Ευρωλίγκας, όπου και οι δυο αγωνίζονται εκτός έδρας προσπαθώντας να ξεπεράσουν ένα ακόμη εμπόδιο στην ευρωπαϊκή τους πορεία.

Οι "ερυθρόλευκοι" στο Ζάγκρεμπ κόντρα στην Τσιμπόνα και οι "κυανέρυθροι" στο Τελ Αβίβ αντιμετωπίζοντας τη Μακαμπί, θα δώσουν άλλον ένα κρίσιμο αγώνα, όπου ο καθένας από τη σκοπιά του και για τους δικούς του ξεχωριστούς λόγους θα επιδιώξει τη νίκη.

ΤΣΙΜΠΟΝΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (21.30 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ): Μπορεί το σημερινό παιχνίδι να είναι το πιο κρίσιμο για τον πρωταθλητή Ελλάδας στον πρώτο γύρο της Ευρωλίγκας, αλλά παρ' όλα αυτά οι αγωνιστικές συνθήκες κάθε άλλο παρά ευνοούν τους Πειραιώτες. Αιτία, τι άλλο... το μόνιμο πρόβλημα του Ολυμπιακού τον τελευταίο καιρό, οι τραυματισμοί. Ετσι, χωρίς τον Ντράγκαν Τάρλατς ο Ολυμπιακός πέταξε για το Ζάγκρεμπ και από ό,τι φαίνεται έχει γίνει συνήθεια πλέον στους ανθρώπους του Ολυμπιακού να στερούνται κάποιον παίκτη από κάθε παιχνίδι. Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς αναζητά ανάμεσα στον Βελπ και τον Παπανικολάου τον αντικαταστάτη του Τάρλατς, με τον πρώτο να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για να γίνει το "ταίρι" του Φασούλα. Το βάρος των επιθέσεων για άλλη μια φορά θα πέσει στις πλάτες των δυο Αμερικανών, αφού ο Αντερσον ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στον αστράγαλο και θα δώσει κανονικά το "παρών" στο σημερινό αγώνα. Ο Ολυμπιακός με νίκη αγκαλιάζει τη δεύτερη θέση. Σε αντίθεση περίπτωση θέλει οπωσδήποτε νίκη στη Μαδρίτη με την Εστουντιάντες.

ΜΑΚΑΜΠΙ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 20.45 (απευθείας μετάδοση το α ημίχρονο από το SUPERSPORT και σε μαγνητοσκόπηση το β ημίχρονο μετά τον αγώνα του Ολυμπιακού): Υπό τη σκιά των διοικητικών προβλημάτων ο Πανιώνιος θα δώσει στο Τελ Αβίβ ένα ακόμη κρίσιμο παιχνίδι. Το παιχνίδι του πρώτου γύρου στη Ν. Σμύρνη έγινε μάθημα για τον Τζούροβιτς και τους παίκτες του, που αυτή τη φορά πάνε διαβασμένοι στο παιχνίδι. Τα προβλήματα του Πανιωνίου ακούνε στα ονόματα του Γιέλιτς και του Πετσάρσκι, αφού ο πρώτος δεν ακολούθησε την αποστολή ενώ ο δεύτερος υποφέρει από φλεγμονή στο πόδι.

Απεργοσπάστες θέλει η ΕΠΑΕ

Απεργούν τα δύο επόμενα Σαββατοκύριακα οι εργαζόμενοι στα εθνικά στάδια και γυμναστήρια

Δυναμικά είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους οι εργαζόμενοι στα εθνικά στάδια της επικράτειας. Κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους τα προσεχή Σαββατοκύριακα 7 - 8 και 14 - 15 Δεκέμβρη έχουν κηρύξει απεργία με οικονομικά και άλλα αιτήματα.

Μετά από αλλεπάλληλες συζητήσεις με τους αρμόδιους είδαν πως τίποτα δεν μπορεί να γίνει αν αφεθούν στην καλή πρόθεσή τους. Βίωσαν την παρελκυστική τακτική που ακολουθείται με υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα και κατέληξαν πως τ' αποτελέσματα φέρνει η επίθεση.

Ο ΓΓΑ, Γ. Σγουρός, σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση, θα συναντηθεί σήμερα με εκπροσώπους των εργαζομένων στα εθνική στάδια. Πάντως υποστηρίζει ότι η Γραμματεία δεν είναι σε θέση να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους αφού άπτονται αρμοδιοτήτων άλλων υπουργείων. Ετσι η συνάντηση θα έχει περισσότερο διαμεσολαβητικό χαρακτήρα.

Φυσικό επόμενο των κινητοποιήσεων είναι να τίθεται εν αμφιβόλω η διεξαγωγή αρκετών παιχνιδιών σε μπάσκετ, βόλεϊ και ποδόσφαιρο. Η ΕΠΑΕ, όταν ενημερώθηκε για την πιθανότητα μη πραγματοποίησης 35 αγώνων σε Α, Β και Γ Εθνική, μεταξύ των οποίων και το ντέρμπι Παναθηναϊκού - ΑΕΚ, ζήτησε τη συνδρομή του υφυπουργού Πολιτισμού, Α. Φούρα.

Ο πρόεδρος της διοργανώτριας, Γ. Δέδες, επικαλείται το ΠΡΟ-ΠΟ και τα πρωταθλήματα, ζητώντας η Γενική Γραμματεία να εξασφαλίσει τα κλειδιά των σταδίων και η ΕΠΑΕ να ορίσει προσωπικό ασφαλείας. Η μεσολάβηση της Γραμματείας ζητείται απ' την επαγγελματική ένωση γιατί αν από μόνη της προσπαθούσε να λειτουργήσει τα γήπεδα θα υπήρχαν σίγουρα συγκρούσεις.

Χωρίς τον τραυματία Τάρλατς θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός κόντρα στην

Χωρίς τον τραυματία Τάρλατς θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός κόντρα στην Τσιμπόνα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ
Πρόκριση με πρωτιά

Μπορεί Απόλλωνας και Ηρακλής να έχουν εξασφαλίσει την πρώτη θέση στους ομίλους του Κυπέλλου Κυπελλούχων, όμως τα πράγματα για τη δεύτερη θέση είναι ακόμα ρευστά.

Στον 5ο όμιλο όπου συμμετέχει ο Ηρακλής μεγάλη νίκη πέτυχε η Ζαντάρ στην Ολλανδία επί της Ντε Μπος με 88 - 97. Επίσης η Γάνδη δε δυσκολεύτηκε να επικρατήσει του Αχιλλέα Καϊμακλίου με 90 - 62. Ετσι τώρα η βαθμολογία, μια αγωνιστική πριν το τέλος, είναι: Ηρακλής 17, Σλασκ 15, Γάνδη 14, Ζαντάρ 14, Ντε Μπος 12, Αχιλλέας 9.

Στον 6ο όμιλο όπου συμμετέχει ο Απόλλωνας τα υπόλοιπα αποτελέσματα εκτός του αγώνα της ελληνικής ομάδας ήταν: Κλουζ - Βόλκογκραντ 83 - 87, Οστάνδη - Στάβεξ 78 - 79. Η βαθμολογία: Απόλλωνας 16, Μπουντιβέλνικ 16, Οστάνδη 15, Μπρνο 13, Βόλκογκραντ 12, Κλουζ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ