Πέμπτη 5 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Απεργοσπάστες θέλει η ΕΠΑΕ

Απεργούν τα δύο επόμενα Σαββατοκύριακα οι εργαζόμενοι στα εθνικά στάδια και γυμναστήρια

Δυναμικά είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους οι εργαζόμενοι στα εθνικά στάδια της επικράτειας. Κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους τα προσεχή Σαββατοκύριακα 7 - 8 και 14 - 15 Δεκέμβρη έχουν κηρύξει απεργία με οικονομικά και άλλα αιτήματα.

Μετά από αλλεπάλληλες συζητήσεις με τους αρμόδιους είδαν πως τίποτα δεν μπορεί να γίνει αν αφεθούν στην καλή πρόθεσή τους. Βίωσαν την παρελκυστική τακτική που ακολουθείται με υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα και κατέληξαν πως τ' αποτελέσματα φέρνει η επίθεση.

Ο ΓΓΑ, Γ. Σγουρός, σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση, θα συναντηθεί σήμερα με εκπροσώπους των εργαζομένων στα εθνική στάδια. Πάντως υποστηρίζει ότι η Γραμματεία δεν είναι σε θέση να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους αφού άπτονται αρμοδιοτήτων άλλων υπουργείων. Ετσι η συνάντηση θα έχει περισσότερο διαμεσολαβητικό χαρακτήρα.

Φυσικό επόμενο των κινητοποιήσεων είναι να τίθεται εν αμφιβόλω η διεξαγωγή αρκετών παιχνιδιών σε μπάσκετ, βόλεϊ και ποδόσφαιρο. Η ΕΠΑΕ, όταν ενημερώθηκε για την πιθανότητα μη πραγματοποίησης 35 αγώνων σε Α, Β και Γ Εθνική, μεταξύ των οποίων και το ντέρμπι Παναθηναϊκού - ΑΕΚ, ζήτησε τη συνδρομή του υφυπουργού Πολιτισμού, Α. Φούρα.

Ο πρόεδρος της διοργανώτριας, Γ. Δέδες, επικαλείται το ΠΡΟ-ΠΟ και τα πρωταθλήματα, ζητώντας η Γενική Γραμματεία να εξασφαλίσει τα κλειδιά των σταδίων και η ΕΠΑΕ να ορίσει προσωπικό ασφαλείας. Η μεσολάβηση της Γραμματείας ζητείται απ' την επαγγελματική ένωση γιατί αν από μόνη της προσπαθούσε να λειτουργήσει τα γήπεδα θα υπήρχαν σίγουρα συγκρούσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ