Πέμπτη 5 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΟΡΑΤΣ
Κοντά στην πρόκριση

Κέρδισαν εκτός έδρας ΠΑΟΚ και Αρης. "Γλυκές" ήττες για Περιστέρι και Σπόρτιγκ

Δυο νίκες - δυο ήττες, ήταν τελικά ο απολογισμός της τετραπλής εκπροσώπησής μας στο Κύπελλο Κόρατς χτες. Αρης και ΠΑΟΚ επιβλήθηκαν στους αντιπάλους τους, ενώ Σπόρτιγκ και Περιστέρι αν και προσπάθησαν τελικά δεν κατάφεραν να χαμογελάσουν. Παρ' όλα αυτά, όμως, ακόμα και οι δυο χαμένοι έχουν δικαίωμα στο όνειρο, αφού οι διαφορές στο σκορ θεωρούνται ανατρέψιμες.

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - ΠΑΟΚ 99 - 102: Νικητής έφυγε τελικά από το Βελιγράδι ο ΠΑΟΚ που νίκησε τον Ερυθρό Αστέρα με 102 - 99 μετά από ένα επεισοδιακό παιχνίδι υπό το βλέμμα των Πρέλεβιτς και Σάβιτς (η Μπολόνια παίζει αύριο με την Παρτιζάν). Ο "δικέφαλος" είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού και προηγήθηκε μέχρι και 15 πόντους διαφορά. Οι Σέρβοι όμως δεν κατέθεσαν τα όπλα και μείωσαν στα τελευταία λεπτά στο καλάθι 97 - 95.

ΠΑΟΚ: Σκάιλς 11, Νικολαϊδης 8, Μπουντούρης 15, Μαματζιόλας 6, Στογιάκοβιτς 26, Μπαλογιάννης 6, Τσέκος, Ρεντζιάς 15, Γιαννούλης 14.

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ - ΑΡΗΣ 64 - 65: Το πρώτο βήμα για την πρόκριση έκανε χτες ο Αρης που νίκησε στην Κωνσταντινούπολη την Μπεσίκτας με 65 - 64. Οι "κιτρινόμαυροι" αιφνιδίασαν τους Τούρκους και προηγήθηκαν με 10 - 1 μόλις στο 2. Οι γηπεδούχοι όμως ανέκαμψαν και κατάφεραν να περάσουν μπροστά στο σκορ στο ημίχρονο με 37 - 31. Ο Αρης με κορυφαίο για άλλη μια φορά τον Σάκλεφορντ ισοφάρισε και το παιχνίδι έγινε ντέρμπι στα τελευταία λεπτά. Σ' αυτό το σημείο οι παίκτες του Λευτέρη Σούμποτιτς φάνηκαν ψυχραιμότεροι και επικράτησαν τελικά με το τελικό 65 - 64.

ΑΡΗΣ: Ορτίθ 2, Σταυρακόπουλος 16, Παπαδάτος 3, Φλώρος 1, Αγγελίδης 8, Σάκλεφορντ 30, Μπόνι 5.

ΜΑΚΑΜΠΙ - ΣΠΟΡΤΙΓΚ 62 - 61: Γλυκιά ήττα υπέστη στο Τελ Αβίβ ο Σπόρτιγκ που έχασε μεν από τη Μακαμπί με 62 - 61, αλλά τόσο το σκορ όσο και η εμφάνιση της ελληνικής ομάδας αφήνει αισιόδοξα μηνύματα για τη ρεβάνς. Η διαφορά του ενός πόντου είναι αμελητέα εάν η ομάδα των Πατησίων παίξει σωστά και οργανωμένα στη ρεβάνς όπως στο χτεσινό παιχνίδι. Οι παίκτες του Κώστα Πετρόπουλου είχαν το πάνω χέρι στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, αλλά στα τελευταία λεπτά οι Ισραηλινοί φάνηκαν ψυχραιμότεροι.

ΣΠΟΡΤΙΓΚ: Γάκης 9, Δεμέναγας, Αβδάλας 17, Χένρι 14, Γκίμπερτ 21, Χριστοδούλου, Κασουρίδης.

ΒΑΡΕΖΕ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 78 - 72: Ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς άφησαν χτες Περιστέρι και Βαρέζε, αφού η ελληνική ομάδα έχασε με 78 - 72 αλλά η διαφορά κάθε άλλο παρά αξεπέραστη θεωρείται. Η ελληνική ομάδα ξύπνησε στο β μέρος και κατάφερε να μειώσει τη διαφορά στο σκορ, αφού στο ημίχρονο βρέθηκε να χάνει με 44 - 32. Με κορυφαίο για άλλη μια φορά τον Κορωνιό πλησίασε στους 5 πόντους αλλά η αποβολή του Μάξεϊ 6,42 λεπτά πριν το τέλος στοίχισε στην ομάδα αφού αποδυναμώθηκε κάτω από τα καλάθια.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: Αλμπέρτι 2, Κορωνιός 24, Μορέτι 6, Μάξεϊ 11, Τσίτουμ 17, Μακάρας 3, Γιάριτς 9.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ