ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 12 Δεκέμβρη 1996
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Τους τάζουν, αλλά δεν τσιμπάνε

Ενισχύθηκαν κι άλλο τα μπλόκα

Ανυποχώρητοι και αποφασισμένοι να νικήσουν, συνεχίζουν τον αγώνα τους οι αγρότες της Μακεδονίας και της Θράκης, που καθημερινά ενισχύουν τα ήδη μεγάλα και κεντρικά μπλόκα των νομών, αλλά και τα μικρότερα. Η σύγχυση, που προσπαθεί να σπείρει η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι υπουργοί περί ικανοποίησης ορισμένων αιτημάτων, όπως αυτά των ρυζοπαραγωγών της Θεσσαλονίκης και των κτηνοτρόφων του Εβρου, πέφτει στο κενό, με εξαίρεση ορισμένες περιπτώσεις, όπου σε σύμπραξη με τους κυβερνητικούς αγροτοπατέρες καταφέρνουν να πείσουν μεμονωμένα αγρότες να αποχωρήσουν.

Μπλόκο Μαλγάρων

Οι αγρότες, ενάντια στα όσα γράφτηκαν χτες για δήθεν ικανοποίησή τους με την απόφαση της κυβέρνησης για το πρόβλημα συγκέντρωσης του ρυζιού και εξασφάλιση ικανοποιητικής τιμής, δηλώνουν πως ο υφυπουργός Γεωργίας δεν τους έδωσε τίποτε παραπάνω απ' όσα έτσι κι αλλιώς θα έπαιρναν. Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε πως η τιμή στο κιλό θα είναι 102 δρχ., ενώ με με την παράδοση θα εισπράξουν 93 δρχ. προκαταβολή.

Οπως είπε ο Γιώργος Ρίσκος εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής των αγροτών, "αυτά τα χρήματα είναι η τιμή ασφαλείας και θα τα παίρναμε έτσι κι αλλιώς τον Ιούνη. Ομως δεν είναι ούτε 93 δρχ. καθαρά, αφού από αυτά θα αφαιρεθούν και τα έξοδα για την ξήρανση του προϊόντος, οπότε θα πάμε στις 89,5 δρχ. το κιλό. Στην πραγματικότητα θα έχουμε μείωση του εισοδήματος, αφού το κόστος παραγωγής στο στρέμμα υπολογίζεται 90.000 δρχ. και εμείς με μέσο όρο απόδοσης 800 κιλά στο στρέμμα θα εισπράξουμε 70.000-75.000". Μάλιστα ο Γ. Ρίσκος σημείωσε πως εφόσον πέρσι πούλησαν με 107 δρχ. το κιλό, με βάση τον πληθωρισμό και την αύξηση των καλλιεργητικών εξόδων φέτος θα έπρεπε να πάρουν 122 δρχ. στο κιλό. Ομως αυτοί αντί να πάρουν, χάνουν και 20 δρχ. σε σχέση με πέρσι.

Οι αγρότες της Θεσσαλονίκης, μετά και τον νέο εμπαιγμό, δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν και από χτες το βράδυ προχώρησαν σε νέα ενίσχυση των μπλόκων τους.

Χτες μάλιστα οι αγρότες στο μπλόκο των Μαλγάρων μερίμνησαν εκτός από το φαγητό και για την καθαριότητα των οδηγών φορτηγών, που βρίσκονται τόσες μέρες μαζί τους στο δρόμο. Τους συνόδευσαν στα αποδυτήρια του Καμπανιακού στη Χαλάστρα για να κάνουν μπάνιο με ζεστό νερό.

Τον έστειλαν από κει που ήρθε

Μετά τη συστηματική υπονόμευση του ενιαίου και δυναμικού αγώνα των αγροτών, στην οποία επιδόθηκε χωρίς ντροπή ο νόθος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης Κ. Σαλιάκης,τελικά εξοστρακίστηκε από τους ίδιους τους αγρότες. Χτες ο Σαλιάκης και οι υπόλοιποι όμοιοί του στο ΔΣ της ΟΑΣ Θεσσαλονίκης προχώρησαν σε νέα προκλητική ενέργεια. Εξέδωσαν ανακοίνωση, με την οποία καλούν τους αγρότες να αποχωρήσουν και να προχωρήσουν σε διάλογο με την κυβέρνηση. Ο εν λόγω κυβερνητικός εγκάθετος, κατά τα άλλα εκπρόσωπος των αγροτών του νομού, μπήκε στη Συντονιστική Επιτροπή μετά την έναρξη των αγωνιστικών κινητοποιήσεων και το στήσιμο των πρώτων μπλόκων, προκειμένου να διαβρώσει από τα μέσα την ενότητα των αγροτών και να διασπάσει τον αγώνα τους. Τις τελευταίες μέρες αποκαλύφθηκε ο ρόλος του, καθώς περιόδευε στους αγρότες, αλλά και στα κανάλια και δήλωνε πως πρέπει να σταματήσουν οι αποκλεισμοί των δρόμων και πως οι κομμουνιστές Παττάκης και Μπούτας ποδηγετούν το αγροτικό κίνημα για να εξυπηρετήσουν πολιτικές σκοπιμότητες. Οι αγρότες που ξέρουν καλά τι θα πει Σαλιάκης και ποια συμφέροντα εξυπηρετεί ξεπουλώντας τους αγώνες τους, τελικά τον έστειλαν από εκεί που ήρθε...

Δεν έπιασε το τάξιμο

Ενισχύονται τα μπλόκα των αγροτών και στον Εβρο, παρά την πρώτη διασπαστική κίνηση του ΠΑΣΟΚου προέδρου της Ενωσης Αλεξανδρούπολης, που με το έτσι θέλω και χωρίς να πάρει μέρος στη συνεδρίαση της ΣΕΑ Εβρου αποφάσισε να διαλύσει το μπλόκο στη γέφυρα του Μαϊστρου. Βέβαια, το μπλόκο ήταν μικρής σημασίας, αφού ήδη τις τελευταίες μέρες δε δημιουργούσε κανένα πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Ο πρόεδρος γι' αυτή την απόφαση επικαλέστηκε τα όσα δεσμεύτηκε ο υφυπουργός Γεωργίας για παραπέρα ενίσχυση των πληγέντων από τον αφθώδη πυρετό κτηνοτρόφων. Οι κτηνοτρόφοι όμως απαντούν πως η κυβέρνηση επανέλαβε απλά τα όσα είχε δεσμευτεί όταν η νόσος ήταν σε έξαρση. Μάλιστα σημειώνουν πως αυτά τα χρήματα που έταξε ουσιαστικά θα πάνε για την αποζημίωση των κτηνοτρόφων που θανάτωσαν τα κοπάδια τους το τελευταίο διάστημα, αφού η νόσος του αφθώδη, αλλά και της ευλογιάς δεν έχουν εξαλειφθεί στο νομό. Αντίθετα για άλλη μια φορά η κυβέρνηση δεν έκανε κουβέντα για την αποζημίωση των έμμεσων απωλειών εισοδημάτων των κτηνοτρόφων και των άλλων αγροτών της περιοχής που υπέστησαν τεράστια ζημιά, επειδή εξαιτίας των μέτρων δεν μπορούσαν να διαθέσουν την παραγωγή τους.

Τέλος σε ό,τι αφορά το αίτημα των αγροτών για αύξηση της ποσόστωσης για τη βιομηχανική ντομάτα, ο Γερανίδης περιορίστηκε να πει πως θα βάλει το ζήτημα στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ.

Απαντώντας λοιπόν στις κοροϊδίες, οι αγρότες του Εβρου δυνάμωσαν τα μπλόκα και χτες με μία ενδεικτική - της απόγνωσης που βρίσκονται - κίνηση στο μπλόκο του Διδυμοτείχου πυρπόλησαν ένα τρακτέρ.

Δημοσιογράφος του "Εθνους" κατά αγροτών

Για προβοκατόρικη ενέργεια μιλάνε οι αγρότες του μπλόκου των Μαλγάρων, που χτες έγιναν θεατές την προκλητικής και απαράδεκτης συμπεριφοράς δημοσιογράφου της κυβερνητικής εφημερίδας "ΕΘΝΟΣ", που είχε σαν αποτέλεσμα να συρθεί στα δικαστήρια ένας αγρότης.

Σύμφωνα με μαρτυρίες αγροτών, ο δημοσιογράφος Χ. Τελίδης επιχείρησε να περάσει το μπλόκο και όταν του είπαν πως πρέπει να περιμένει τη σειρά του πίσω από τα άλλα αυτοκίνητα, προσπάθησε να φύγει από άλλο σημείο του μπλόκου που δεν ελέγχονταν από την αρμόδια επιτροπή των αγροτών που ορίστηκε ειδικά γι' αυτό το λόγο. Οταν τον εμπόδισαν οι αγρότες άρχισε να προκαλεί"στολίζοντάς τους" με διάφορα "κοσμητικά" επίθετα. Μάλιστα απειλούσε ακόμη και τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο μπλόκο γιατί δεν παρενέβησαν. Οι ψυχραιμότεροι των αγροτών μπήκαν στη μέση και προσπάθησαν να ηρεμήσουν την κατάσταση. Ο Χ. Τελίδης αμέσως μετά πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλάστρας και κατέθεσε μήνυση εναντίον του αγρότη Γιώργου Τουρνικιώτη, ο οποίος κλήθηκε, συνελήφθη και οδηγήθηκε στα δικαστήρια προκειμένου να περάσει αυτόφωρο με την κατηγορία της εξύβρισης και την επίθεσης σε βάρος του Χ. Τελίδη. Εξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης πήγαν περισσότεροι από 100 αγρότες προκειμένου να συμπαρασταθούν στον συνάδελφό τους, που σύμφωνα με τις δικές τους εκτιμήσεις αποτελεί το θύμα στην προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και της προβοκάτσιας σε βάρος των αγροτικών κινητοποιήσεων. Τελικά ο αγρότης αφέθηκε ελεύθερος αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 17 Μάρτη του 1997.

Χτες εξάλλου κατατέθηκε η πρώτη ονομαστική μήνυση σε βάρος του αγρότη Κώστα Ανεστίδη και κατά παντός υπευθύνου για παρακώλυση συγκοινωνιών. Μηνυτές είναι το Σωματείο Ιδιοκτητών ΙΧ Φορτηγών Αυτοκινήτων, η εταιρίας Α. Αντωνιάδης και ΣΙΑ ΟΕ και η Δ. Ζουλκάκος - Κ. Μιχάλης ΟΕ. Αμέσως μετά την υποβολή των μηνύσεων ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Σ. Κατσαρέλης, άσκησε ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου και κατά του συγκεκριμένου αγρότη.

Δ. ΣΤΕΡΕΑ - ΗΠΕΙΡΟΣ
Προχωρούν σε κλιμάκωση του αγώνα

Απτόητοι από τις διασπαστικές και εκβιαστικές τακτικές του κυβερνητικού και κομματικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ, οι αγρότες των Γιάννινων, Πρέβεζας, Αρτας και Αιτωλοακαρνανίας δυναμώνουν τα μπλόκα τους και σαν απάντηση στις προκλήσεις της κυβέρνησης που προσπαθεί να τους φέρει αντιμέτωπους με συναδέλφους τους άλλων περιοχών της χώρας και, βεβαίως, με άλλες κοινωνικές ομάδες. Μάλιστα, χτες βράδυ συνεδρίαζε το Συντονιστικό Οργανο των Ομοσπονδιών και των Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα της Βορειοδυτικής Ελλάδας στην Αμφιλοχία, προκειμένου να οργανώσουν την κλιμάκωση του αγώνα των αγροτών της περιοχής.

Τα μπλόκα των αγροτών της Αιτωλοακαρνανίας,στη Σφήνα και τη γέφυρα του Εύηνου, όχι μόνο "κρατούν καλά" αλλά και ενισχύονται. Ετσι, παραμένει ο αποκλεισμός του δρόμου Αντιρρίου - Ιωαννίνων. Τα μπλόκα επισκέπτονται καθημερινά μαζικοί φορείς και εκπρόσωποι εργαζομένων του νομού. Οι απεργοί οικοδόμοι μετά τη συγκέντρωσή τους μπροστά στο Εργατικό Κέντρο θα μεταβούν με πούλμαν στα μπλόκα για να εκφράσουν την αγωνιστική αλληλεγγύη τους στους αγρότες και να απαιτήσουν μαζί την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, γιατί ο αγώνας των αγροτών είναι και δικός τους αγώνας, όπως τονίζουν. Η αλληλεγγύη όλων των μαζικών φορέων και των άλλων εργαζομένων της Αιτωλοακαρνανίας αναμένεται να εκφραστεί μαζικά σήμερα στις 7 μμ στη μεγάλη συγκέντρωση συμπαράστασης που οργανώνουν στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου η Ομοσπονδία των Επαγγελματοβιοτεχνών Εμπόρων, ο Δήμος Αγίου Κωνσταντίνου, ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών, με τη συμπαράσταση πολλών ακόμα μαζικών φορέων.

Οι αγρότες των Ιωαννίνων που έχουν στήσει το μπλόκο τους στις Καρυές κλείνοντας το δρόμο Ιωαννίνων προς Κακκαβιά και Κοζάνη, όχι μόνο συνεχίζουν δυναμικά τον αγώνα τους, αλλά, χτες, στόλισαν και χριστουγεννιάτικο δέντρο δείχνοντας αποφασισμένοι να κάνουν εκεί Χριστούγεννα, αν η κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα της αγροτιάς.

Το μπλόκο που έχει στηθεί στη Γέφυρα Καλογήρων από τους αγρότες Αρτας και Πρέβεζας,με το οποίο έχουν αποκλείσει τη συγκοινωνία Αρτας προς Πρέβεζα και Γιάννενα, τις τελευταίες μέρες ενισχύεται. Πολλοί αγρότες, διαπιστώνοντας την κοροϊδία της κυβέρνησης, αποφασίζουν πιο ενεργά να αγωνιστούν με τους συναδέλφους τους. Κλειστό παραμένει και το πορθμείο Ακτιου - Πρέβεζας, καθώς οι αγρότες έχουν στήσει μπλόκο με τρακτέρ μπροστά στο λιμάνι.

ΒΟΙΩΤΙΑ - ΦΘΙΩΤΙΔΑ - ΦΩΚΙΔΑ - ΕΥΒΟΙΑ
Δεν κάνουμε βήμα πίσω!

"Μας εμπαίζει η κυβέρνηση και οι υπουργοί της, υποτιμάνε τη νοημοσύνη μας καθημερινά όταν βγαίνουν "στο γυαλί" και λένε ότι αποκλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις μας. Γίνονται καταγέλαστοι, όταν μάλιστα, γνωρίζουν την πραγματική κατάσταση και την έχουν καταγραμμένη λεπτομερώς". Μ' αυτά τα λόγια οργής και αγανάχτησης απαντάνε οι αγρότες στα μπλόκα της Βοιωτίας,στον Αϊ - Γιώργη,στα Βάγια,στο Κάστρο,στο Ακραίφνιο και στο Κριεκούκι."Με τα ψέματα δεν πρόκειται να ξεγελάσουν κανέναν και όσο δε λύνουν τα προβλήματά μας, θα μας βρίσκουν εδώ στο μετερίζι του αγώνα. Ας το πάρουν απόφαση. Δεν κάνουμε βήμα πίσω! Θα δυναμώσουμε τα μπλόκα μας και θα τα πολλαπλασιάσουμε", τονίζουν.

Σαν έμπρακτη απάντηση στις συκοφαντίες και στις ψευδολογίες για δήθεν διάλυση των μπλόκων που διαδίδουν οι κυβερνητικοί υπάλληλοι, οι αγρότες της Βοιωτίας από τις Θεσπιές, Μαυρομάτι και Λεοντάρι αποφάσισαν να στήσουν το δικό τους μπλόκο. Αυτό και σαν απάντηση στις μεθοδεύσεις του Νομάρχη Βοιωτίας που σε διατεταγμένη υπηρεσία κάνει ό,τι μπορεί για να "εκφυλιστούν" τα μπλόκα. Ο τελευταίος τώρα, θυμήθηκε να καλέσει τους αγρότες από τα μπλόκα να πάνε στη Νομαρχία σε σύσκεψη για να συζητηθούν, τάχα, τα προβλήματά τους.

Στη Φθιώτιδα

Ακλόνητα παραμένουν τα μπλόκα στο Δομοκό Φθιώτιδας τα οποία, μάλιστα, τις τελευταίες μέρες ενισχύθηκαν με την προσέλευση κι άλλων αγροτών και τρακτέρ. Στα δύο μαζικά μπλόκα που έστησαν οι αγρότες της επαρχίας από το ξεκίνημα της μεγαλειώδους κινητοποίησης των αγροτών, στις θέσεις Δρούγος και Ν. Μοναστήρι,από τη Δευτέρα ως γνωστόν προστέθηκε και νέο μπλόκο στο 22ο χιλιόμετρο του δρόμου Λαμίας - Καρδίτσας.Τους αγρότες καθημερινά επισκέπτονται στα μπλόκα και δηλώνουν τη συμπαράσταση και συμμετοχή τους πολλοί αγρότες από τα γύρω χωριά αλλά και μαζικοί φορείς του νομού. Την Παρασκευή το πρωί έχουν αποφασίσει να επισκεφθούν τα μπλόκα του Δομοκού οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης (Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ Φθιώτιδας) και οι επαναπατρισθέντες πολιτικοί πρόσφυγες για να εκδηλώσουν από κοντά την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των αγροτών. Ενώ ψήφισμα συμπαράστασης έβγαλε και η Επιτροπή Ειρήνης.

Μπλόκο και στη Φωκίδα

Στον αγώνα για την επίλυση των κοινών προβλημάτων τους, από προχτές το βράδυ, οι αγρότες των κοινοτήτων Μαλάματα και Μανούγαλι Φωκίδας με τα τρακτέρ τους έστησαν το δικό τους μπλόκο αποκλείοντας τον εθνικό δρόμο Ναυπάκτου - Ιτέας στη γέφυρα του Μόρνου.

Στην Εύβοια

Τέλος, στην Εύβοια, για 9η μέρα δίνουν τη μάχη της επιβίωσης οι αγρότες του Μαντουδίου παραμένοντας στο μπλόκο. Αλλωστε, δεν έχουν άλλο παρά το δρόμο του αγώνα καθώς έχουν υποστεί συντριπτικά πλήγματα από τις αντεργατικές - αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια και έχουν οδηγήσει στην αποβιομηχάνιση της περιοχής.

Το μπλόκο του αγώνα λίγο πριν το Προκόπι όπου οι αγρότες έχουν αποκλείσει την εθνική οδό Χαλκίδας - Αιδηψού επισκέφθηκαν χτες για να δηλώσουν τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στους αγρότες, οι σπουδαστές της Σχολής Διοίκησης - Οικονομίας του ΤΕΙ Χαλκίδας. Οι σπουδαστές ανανέωσαν το ραντεβού για τις επόμενες μέρες.

Να τους χαίρονται!

Το ρόλο του κοινού προβοκάτορα και πεμπτοφαλαγγίτη του ηρωικού αγώνα των εξεγερμένων αγροτών που του έχουν αποδώσει, φρόντισε να επιβεβαιώσει μια ακόμα φορά προχτές, ο νομάρχης του ΠΑΣΟΚ στην Καρδίτσα.

Τις προηγούμενες μέρες, ακολουθώντας, προφανώς, τις εντολές Τσουκάτου, διέδιδε ψευδόμενος πως, τάχα, το ΚΚΕ διαπραγματεύεται με τον κομματικό του προϊστάμενό τις στρεμματικές ενισχύσεις με στόχο να σπείρει σύγχυση στους αγρότες, αλλά και να δικαιολογήσει την ωμή παρέμβαση του κομματικού μηχανισμού του κυβερνώντος κόμματος για τη διάσπαση του αγώνα των αγροτών.***

Προχτές το μεσημέρι, λειτουργώντας σαν εγκάθετος της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, προσπάθησε να προκαλέσει ένταση στη συγκέντρωση αλληλεγγύης που οργάνωσαν όλοι οι μαζικοί φορείς του νομού στην Καρδίτσα. Τη στιγμή που ο Γ. Παττάκης μιλούσε στους συγκεντρωμένους πετάχτηκε και... κράζοντας, επιδίωξε να προκαλέσει θόρυβο και ένταση ανάμεσα στους συγκεντρωμένους που διαδήλωναν την αλληλεγγύη τους στους αγρότες. Επιχείρησε να αντιπαραθέσει τους αγωνιζόμενους αγρότες της Καρδίτσας με τους συναδέλφους τους των άλλων περιοχών της Θεσσαλίας και της υπόλοιπης χώρας, οι οποίοι ενωμένοι σαν μια γροθιά αγωνίζονται για την επίλυση των ΚΟΙΝΩΝ τους προβλημάτων. Αμεση ήρθε η απάντηση από τον Γ. Παττάκη, που του συνέστησε να θυμηθεί ότι είναι εκλεγμένος από το λαό της περιοχής και όχι κυβερνητικός - κομματικός εκπρόσωπος, διορισμένος του ΠΑΣΟΚ. Ενώ οι έντονες αποδοκιμασίες των συγκεντρωμένων ήταν η αυθόρμητη απάντηση στον προκλητικό νομάρχη, που πασχίζει όλο τον καιρό να διασπάσει τους αγρότες.

***

Ομως ο τύπος αυτός δε διστάζει μπροστά σε τίποτα, καθώς, φαίνεται, το θράσος του περισσεύει... Συνέχισε να προκαλεί τους αγρότες, μέσα από την τηλεόραση στην εκπομπή του Π. Παναγιωτόπουλου από το ΣΚΑΪ, όταν προσπαθούσε επίμονα να στρέψει τη συζήτηση από τα πραγματικά προβλήματα, που η κυβέρνηση αρνείται να ικανοποιήσει, προκειμένου να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της. Μάλιστα, όταν οι αποδοκιμασίες των αγροτών του μπλόκου της "Βιοκαρπέτ" δυνάμωναν, χάνοντας εντελώς την ψυχραιμία του, δε δίστασε να μιλά για Γεωργαλάδες του ΚΚΕ, αδιαφορώντας ότι εκτός από προκλητικός αυτοαποκαλυπτόταν περισσότερο γελοίος. Θα πείτε... "βρεγμένος ήταν ο άνθρωπος"... Ομως, μ' αυτόν τον τρόπο δεν αποκάλυψε μόνο το αντικομμουνιστικό μένος του, αλλά έδειξε και το κατάμαυρο - αντιδραστικό πρόσωπό του, καθυβρίζοντας τους χιλιάδες αγρότες που δίνουν τη μάχη της επιβίωσής τους "ενωμένοι και αποφασισμένοι" μέσα σε σκληρές συνθήκες. Αξιος ο μισθός του προβοκάτορα και πεμπτοφαλαγγίτη νομάρχη. Να τον χαίρονται οι κυβερνήτες του ΠΑΣΟΚ κι αυτόν και τον υπουργό τους Ν. Φαρμάκη, που όχι μόνον δεν αντέχει το διάλογο με τους αγρότες, αλλά και όταν αυτοί τον αποδοκίμαζαν για τις προκλητικές του διασπαστικές δηλώσεις, χωρίς τσίπα τόλμησε να τους αποκαλέσει κλακαδόρους! Αλλωστε είχε φροντίσει από νωρίτερα να δείξει το... πολιτικό του ανάστημα ο Ν. Φαρμάκης, όταν λίγες ώρες πριν μέσα στη Βουλή προσπαθώντας να διακωμωδήσει τον ηρωικό αγώνα των αγροτών, ξεδιάντροπα ανέφερε για... "συμμαχικές ένοπλες δυνάμεις των αγροτών που κατέλαβαν περιοχές της Θεσσαλίας"! Με τέτοιου ήθους και ύφους υπουργούς και νομάρχες, η κυβέρνηση - είναι βέβαιο - θα πιάσει το τρένο του Μάαστριχτ. Μόνο ας το σκεφθούν μην τους ..."πατήσει το τρένο" πριν!

Γ. Ζ.

Συμπαραστάτες

Συμπαραστάτες στον αγώνα των αγροτών οι γυναίκες τους και τα παιδιά τους, που ζουν από πρώτο χέρι τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου της χώρας



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ