ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 10 Απρίλη 1996
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟ - ΑΕΚ
Ποιος θα σηκώσει το σταυρό;

Οι δυο μονομάχοι συγκρούονται στο καθοριστικότερο παιχνίδι για τον τίτλο

Στο ΟΑΚΑ σήμερα το απόγευμα ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την ΑΕΚ στο ντέρμπι κορυφής και όλοι αναρωτιούνται αν η Τετάρτη θα είναι "Μεγάλη" για μια από τις ομάδες, αλλά κυρίως για το ίδιο το άθλημα.

Οι δύο πλευρές συμφωνούν, μάλλον όχι άδικα, πως το αποτέλεσμα θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην υπόθεση τίτλος όχι όμως τον καθοριστικό. Επονται έξι αγωνιστικές με δύσκολους αντιπάλους, εκατέρωθεν, όπως ο Ολυμπιακός και η Καλαμάτα για τον ΠΑΟ ή ο ΟΦΗ και η Ξάνθη για την ΑΕΚ.

Η υφιστάμενη κατάσταση σαφώς λειτουργεί υπέρ της φιλοξενούμενης, τουλάχιστον στον ψυχολογικό τομέα. Η ΑΕΚ είναι πρώτη με δύο βαθμούς διαφορά άρα ακόμα και η ισοπαλία την εξυπηρετεί. Αντίθετα οι γηπεδούχοι θέλουν μόνο τη νίκη ώστε να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος. Σε τέτοιους αγώνες το γόητρο πάντα κατέχει εξέχουσα θέση.

ΠΑΟ: "Ξεχάστε τον Ιωνικό"

Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα πιστεύει πως οι παίχτες του δε θα επηρεαστούν από την ήττα της Νεάπολης ή την κούραση και θα παίξουν την μπάλα που μπορούν. Μιλώντας για το παιχνίδι ανέφερε: "Σίγουρα το ματς με την ΑΕΚ θα παίξει σημαντικό ρόλο στη διεκδίκηση του τίτλου. Καθοριστικά όμως θα είναι και τα επόμενα παιχνίδια. Είμαστε έτοιμοι και διαβασμένοι, όπως άλλωστε και η αντίπαλός μας".

Δε θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Χριστοδούλου, Αλεξούδη, Θωμαϊδη. Το μαρκάρισμα του Μπατίστα θα αναλάβει ο Καλιτζάκης, του Κωστή ο Γ. Σ. Γεωργιάδης, ενώ τον Τσάρτα θα επιτηρεί ο Αποστολάκης.

Ο Παναθηναϊκός αναμένεται να ξεκινήσει με τους Βάντσικ, Αποστολάκη, Καλιτζάκη, Ουζουνίδη, Καπουράνη, Γ. Σ. και Γ. Χ. Γεωργιάδη, Μαραγκό, Βαζέχα, Δώνη, Μπορέλι.

ΑΕΚ: "Χωρίς άγχος"

Με στόχο τη νίκη θα αγωνιστεί η Ενωση στο ΟΑΚΑ. Οι "κιτρινόμαυροι" παρότι έχουν το περιθώριο της ισοπαλίας θα επιδιώξουν τους τρεις βαθμούς για να αποσπαστούν ακόμα περισσότερο στην κορυφή. Ο Μπάγεβιτς ζήτησε από τους παίχτες του ηρεμία στο παιχνίδι, επισημαίνοντας ότι η βιασύνη δημιουργεί άγχος το οποίο λειτουργεί ανασταλτικά.

Ο ελληνοποιημένος τεχνικός στις δηλώσεις του προχθές εξέφρασε τις ίδιες απόψεις με το συνάδελφο του, αναφορικά με τη σημασία του αποτελέσματος. Διαφοροποίηση στην αμυντική του τακτική δεν αναμένεται, αφού οι παίχτες τηςΑΕΚ επιτηρούν χώρο και όχι παίχτη.

Τον Μπορέλι θα "χρεωθεί" ο Σαμπανάτζοβιτς και τον Βαζέχα οι Βλάχος, Κωστένογλου ανάλογα με την πλευρά στην οποία θα κινείται ο Πολωνός. Πάντως δεν αποκλείεται ο Μαλαδένης να εκτοπίσει από την αρχική 11άδα τον Κετσπάγια. Ο τελευταίος δε βρίσκεται στην καλύτερη περίοδό του, ενώ και σε ανασταλτικά καθήκοντα υστερεί από τον Μαλαδένη.

Ατματσίδης, Μπορμπόκης, Κωστένογλου, Βλάχος, Σαμπανάτζοβιτς, Κωστής, Κετσπάγια ή Μαλαδένης, Σαβέφσκι, Μπατίστα, Τσάρτας, Κασάπης θα είναι οι πρώτες επιλογές του Μπάγεβιτς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ξαναστέλνει τον Σαλιαρέλη στο σκαμνί

Μετά από αίτημα του Ολυμπιακού η Εισαγγελία Πειραιά άσκησε έφεση στην απόφαση για Ντέταρι

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα ξανακαθίσει ο Α. Σαλιαρέλης για την "υπόθεση Ντέταρι". Εφεση κατά της αθωωτικής απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά για τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κατέθεσε χτες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Α. Μεταξάς.Νωρίτερα το πρωί τον είχαν επισκεφτεί στο γραφείο του, οι δικηγόροι του Ολυμπιακού και ο Χρ. Κλώτσας,μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ, υποβάλλοντάς του αίτημα επανεξέτασης της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας, μελέτησε τα πρακτικά της δίκης και ζήτησε την επανεκδίκαση της υπόθεσης κρίνοντας ότι το δικαστήριο εσφαλμένα εκτίμησε τα αποδεικτικά στοιχεία που προέκυψαν κατά την ακροαματική διαδικασία και ιδιαίτερα το έγγραφο της μεταγραφής των Ολεγκ Προτάσοφ και Γκενάντι Λιτόφτσενκο στον Ολυμπιακό από τη Διναμό Κιέβου, το οποίο φέρει την υπογραφή του τότε προέδρου της, Βίκτορ Βεσνιέφσκι που κατά την ΠΑΕ και την ανακοίνωσή της που εξέδωσε χθες το απόγευμα είναι πλαστή. Η Διναμό Κιέβου δεν το έχει αναγνωρίσει, υποστηρίζοντας ότι δεν πήρε ποτέ τα χρήματα για τη μεταγραφή των παικτών, τα οποία προέρχονταν από τα 2,8 εκατομμύρια δολάρια, που έδωσε στον Ολυμπιακό η ιταλική Μπολόνια για να πάρει τον Ούγγρο διεθνή Λάγιος Ντέταρι.Με αυτό το στοιχείο ο Ολυμπιακός υποστηρίζει ότι τα 2,5 εκατομμύρια δολάρια υπεξαιρέθηκαν από τον τότε πρόεδρό του. Η συνέχεια... του ντέρμπι Ολυμπιακού - Σαλιαρέλη στο ακροατήριο του Εφετείου Κακουργημάτων.

Οριστικά τέλος ο Γιουσκόβιακ

Σαν κύριοι έληξαν χτες τη συνεργασία τους μετά το τέλος της περιόδου ο Γιουσκόβιακ με τον Ολυμπιακό. Χθες ο Πολωνός φορ είχε συνάντηση με τον πρόεδρο Σωκράτη Κόκκαλη όπου από κοινού πάρθηκε η απόφαση. Ο Γιουσκόβιακ όλα δείχνουν ότι θα συνεχίσει την καριέρα του στην Γκλάντμπαχ. Πάντως ο Πολωνός διαβεβαίωσε τον Σ. Κόκκαλη ότι θα είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του και θα δώσει τον καλύτερο εαυτό στα επόμενα ματς ως τη λήξη του πρωταθλήματος.

ΕΠΟ
Κουκούλωσαν το "εθνικό" ρεζίλεμα

Με φανερή τη διάθεση να κλείσει το θέμα γρήγορα συζητήθηκε χθες η άδεια στους Δώνη, Ουζουνίδη από την Εθνική για το φιλικό με την Πορτογαλία. Το ΔΣ κάλυψε τον πρόεδρο της Τεχνικής Επιτροπής (ΤΕ) Λ. Σεϊτανίδη, αφού κατά πλειοψηφία έκρινε πως σωστά δόθηκε η άδεια. Η δήλωσή του πριν από μια εβδομάδα (τον είχαν θεωρήσει αποκλειστικά υπεύθυνο) ότι θα πει πολλά, μάλλον βοήθησε...

Από τη συζήτηση επιβεβαιώθηκε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΟ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τα περισσότερα μέλη της ΤΕ (είχε γράψει σχετικά ο "Ρ") εξασφαλίζοντας τη συναίνεσή τους. Παρά την προσπάθεια κάποιων, λοιπόν, να αποποιηθούν τις ευθύνες τους διά της σιωπής, αποδείχτηκε πως της απόφασης προηγήθηκαν... συνομιλίες.

  • Η Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας ζήτησε από την ΕΠΟ οι αγώνες της Εθνικής, για τα προκριματικά του Μουντιάλ 98, με Κροατία και Δανία να γίνουν στη Θεσσαλονίκη.
  • Η Πειθαρχική Επιτροπή αθώωσε τον ΠΑΟ για την απόφασή του να μεταδοθεί ο ημιτελικός κυπέλλου με την ΑΕΚ από το FILMNET χωρίς την άδεια της ΕΠΟ.
ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ
Βρέθηκαν ημερομηνίες

Από την ΑΕΚ και την ΕΠΑΕ θα εξαρτηθεί η οριστική ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού στο κύπελλο. Η Ενωση συμφωνεί να γίνει Πέμπτη 16/5, με την προϋπόθεση ο επόμενος αγώνας πρωταθλήματος με την Ξάνθη να μετατεθεί για τη Δευτέρα.

Αυτό δεν το δέχεται (προς το παρόν) η ΕΠΑΕ, ούτε το θέλει η ΕΠΟ. Ετσι χτες το ΔΣ της τελευταίας αποφάσισε να γίνει ο τελικός μια μέρα νωρίτερα, την Τετάρτη 15/5 στις 5.30 το απόγευμα. Εκτός αν οι φιναλίστ αποδεχτούν την Πέμπτη το βράδυ, χωρίς απαιτήσεις αναβολής των υποχρεώσεών τους στο πρωτάθλημα.

ΠΟΛΟ
Πειραϊκό το ντέρμπι

Στο κολυμβητήριο του Πειραιά στις 8μμ θα γίνει το ντέρμπι των συμπολιτών Εθνικού και Ολυμπιακού. Η ομάδα του Τρούμπιτς είναι σε ανοδική πορεία μετά τη νίκη επί της Βουλιαγμένης και αναμένεται να γίνει ένα αμφίρροπο ματς. Η πρωτοπόρα στη βαθμολογία Βουλιαγμένη αγωνίζεται στις 6μμ στην Κέρκυρα και λογικά θα πετύχει μια ακόμη νίκη. Στα άλλα ματς της 18ης αγωνιστικής: 3μμ Γλυφάδα - Χίος, 6μμ Χανιά - ΟΦΘ, 8μμ Πάτρα - Χαλκίδα και Ηλυσιακός - Πανιώνιος.

ΕΘΝΙΚΗ ΒΟΛΕΪ
Φουλ οι μηχανές για Ατλάντα

Ξεκίνησε στην Πάτρα η προετοιμασία της Εθνικής

Εκατό μέρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών της Ατλάντα το ελληνικό βόλεϊ ζει και αναπνέει με το όραμα της πρόκρισης της εθνικής ομάδας. Η ελληνική ομάδα βρίσκεται ήδη στην Πάτρα, όπου θα ολοκληρώσει το πρώτο μέρος της προετοιμασίας της. Οι διπλές καθημερινές προπονήσεις θα γίνουν στο Αθλητικό Μέλαθρο της Πάτρας, όπου θα γίνουν και οι αγώνες του προολυμπιακού τουρνουά. Οι προπονήσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις 17 Απρίλη. Την επομένη η εθνική ομάδα θα αναχωρήσει για τη Γερμανία για το τετραεθνές τουρνουά, όπου θα αντιμετωπίσει πολύ ισχυρούς αντιπάλους, την Ολλανδία, τις ΗΠΑ και τη Γερμανία. Θα επιστρέψει στην Ελλάδα και στην Πάτρα για να συνεχίσει την προετοιμασία της. Στο διάστημα αυτό θα δώσει 5 - 6 φιλικά παιχνίδια με την Κούβα.

Στο μεταξύ ο Χιλμπέρτο Χερέρα αποφάσισε την οριστική παραμονή του Μπάεφ στην εθνική ομάδα, καθώς πιστεύει ότι μπορεί να ξεπεράσει τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει. Αντίθετα αποκλείστηκε και από το WORLD LEAGUE o Ηλίας Γραμματικόπουλος για λόγους υγείας.

  • Η ΕΟΠΕ αποφάσισε να μην τιμωρήσει τον Ν. Σαμαρά με ποινή αποκλεισμού αγωνιστικών ημερών, γιατί έκρινε ότι ο αποκλεισμός του από την Εθνική ήταν αρκετός.
  • Αλλάζει κανάλι το πρωτάθλημα βόλεϊ. Από τον ΣΚΑΪ μετακομίζει εκτός απροόπτου στην ΕΤ - 1. Σε σύσκεψη μεταξύ εκπροσώπων της ΕΡΤ και της ΕΟΠΕ αποφασίστηκε όπως κάθε Δευτέρα απόγευμα η ΕΤ - 1 καλύπτει ζωντανό το σπουδαιότερο αγώνα της αγωνιστικής. Η ΕΤ - 1 έχει αναλάβει την τηλεοπτική κάλυψη του προολυμπιακού τουρνουά της Πάτρας.

Ποιος θα χορέψει από χαρά, μετά από τη λήξη του ντέρμπι ΠΑΟ - ΑΕΚ;

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΡΥΘΜΙΚΗΣ

Η Μαρία Παγκάλου στις γυναίκες και η Γεωργία Ζήκου στις νεάνιδες κέρδισαν τον τίτλο σε γυναίκες και νεάνιδες αντίστοιχα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ρυθμικής ΓΥμναστικής Γυναικών και Νεανίδων που έγινε το Σαββατοκύριακο στη Θεσ/νίκη. Η Παγκάλου ήταν πρώτη στο σύνθετο ατομικό με 37.95 και ακολούθησαν η Ευαγγελία Σωτηρίου με 37.25 και η Ειρήνη Μανδραβέλη με 35.75. Στις νεάνιδες μετά η Ζήκου συγκέντρωσε 36.20. Στο ομαδικό των γυναικών πρώτος σύλλογος ο ΓΛΟΑ και δεύτερος ο ΦΟ Καλαμάτας. Στο ομαδικό των νεανίδων πρώτευσε ο ΑΣ Αλέξανδρος.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ