Τετάρτη 10 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟ - ΑΕΚ
Ποιος θα σηκώσει το σταυρό;

Οι δυο μονομάχοι συγκρούονται στο καθοριστικότερο παιχνίδι για τον τίτλο

Στο ΟΑΚΑ σήμερα το απόγευμα ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την ΑΕΚ στο ντέρμπι κορυφής και όλοι αναρωτιούνται αν η Τετάρτη θα είναι "Μεγάλη" για μια από τις ομάδες, αλλά κυρίως για το ίδιο το άθλημα.

Οι δύο πλευρές συμφωνούν, μάλλον όχι άδικα, πως το αποτέλεσμα θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην υπόθεση τίτλος όχι όμως τον καθοριστικό. Επονται έξι αγωνιστικές με δύσκολους αντιπάλους, εκατέρωθεν, όπως ο Ολυμπιακός και η Καλαμάτα για τον ΠΑΟ ή ο ΟΦΗ και η Ξάνθη για την ΑΕΚ.

Η υφιστάμενη κατάσταση σαφώς λειτουργεί υπέρ της φιλοξενούμενης, τουλάχιστον στον ψυχολογικό τομέα. Η ΑΕΚ είναι πρώτη με δύο βαθμούς διαφορά άρα ακόμα και η ισοπαλία την εξυπηρετεί. Αντίθετα οι γηπεδούχοι θέλουν μόνο τη νίκη ώστε να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος. Σε τέτοιους αγώνες το γόητρο πάντα κατέχει εξέχουσα θέση.

ΠΑΟ: "Ξεχάστε τον Ιωνικό"

Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα πιστεύει πως οι παίχτες του δε θα επηρεαστούν από την ήττα της Νεάπολης ή την κούραση και θα παίξουν την μπάλα που μπορούν. Μιλώντας για το παιχνίδι ανέφερε: "Σίγουρα το ματς με την ΑΕΚ θα παίξει σημαντικό ρόλο στη διεκδίκηση του τίτλου. Καθοριστικά όμως θα είναι και τα επόμενα παιχνίδια. Είμαστε έτοιμοι και διαβασμένοι, όπως άλλωστε και η αντίπαλός μας".

Δε θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Χριστοδούλου, Αλεξούδη, Θωμαϊδη. Το μαρκάρισμα του Μπατίστα θα αναλάβει ο Καλιτζάκης, του Κωστή ο Γ. Σ. Γεωργιάδης, ενώ τον Τσάρτα θα επιτηρεί ο Αποστολάκης.

Ο Παναθηναϊκός αναμένεται να ξεκινήσει με τους Βάντσικ, Αποστολάκη, Καλιτζάκη, Ουζουνίδη, Καπουράνη, Γ. Σ. και Γ. Χ. Γεωργιάδη, Μαραγκό, Βαζέχα, Δώνη, Μπορέλι.

ΑΕΚ: "Χωρίς άγχος"

Με στόχο τη νίκη θα αγωνιστεί η Ενωση στο ΟΑΚΑ. Οι "κιτρινόμαυροι" παρότι έχουν το περιθώριο της ισοπαλίας θα επιδιώξουν τους τρεις βαθμούς για να αποσπαστούν ακόμα περισσότερο στην κορυφή. Ο Μπάγεβιτς ζήτησε από τους παίχτες του ηρεμία στο παιχνίδι, επισημαίνοντας ότι η βιασύνη δημιουργεί άγχος το οποίο λειτουργεί ανασταλτικά.

Ο ελληνοποιημένος τεχνικός στις δηλώσεις του προχθές εξέφρασε τις ίδιες απόψεις με το συνάδελφο του, αναφορικά με τη σημασία του αποτελέσματος. Διαφοροποίηση στην αμυντική του τακτική δεν αναμένεται, αφού οι παίχτες τηςΑΕΚ επιτηρούν χώρο και όχι παίχτη.

Τον Μπορέλι θα "χρεωθεί" ο Σαμπανάτζοβιτς και τον Βαζέχα οι Βλάχος, Κωστένογλου ανάλογα με την πλευρά στην οποία θα κινείται ο Πολωνός. Πάντως δεν αποκλείεται ο Μαλαδένης να εκτοπίσει από την αρχική 11άδα τον Κετσπάγια. Ο τελευταίος δε βρίσκεται στην καλύτερη περίοδό του, ενώ και σε ανασταλτικά καθήκοντα υστερεί από τον Μαλαδένη.

Ατματσίδης, Μπορμπόκης, Κωστένογλου, Βλάχος, Σαμπανάτζοβιτς, Κωστής, Κετσπάγια ή Μαλαδένης, Σαβέφσκι, Μπατίστα, Τσάρτας, Κασάπης θα είναι οι πρώτες επιλογές του Μπάγεβιτς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ