Τετάρτη 10 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΗΛΩΣΕΙΣ
"Δεν ολοκληρώσαμε τίποτα"

Προσγειωμένοι Μάλκοβιτς - Ουίλκινς

Τα καλύτερα σχόλια νικητών και ηττημένων απέσπασαν οι πρωταγωνιστές της βραδιάς Ουίλκινς και Βράνκοβιτς. Κι όταν ο φειδωλός Μάλκοβιτς δηλώνει δημοσίως ότι κι οι δυο βρέθηκαν σε εκπληκτική βραδιά κι ο φιλόδοξος Ερέμιν παραδέχεται ότι δεν μπόρεσε να βρει αντίδοτο στις προσπάθειές τους, οι κρίσεις των ειδικών περιττεύουν.

Με ενθουσιασμό αλλά και ψυχραιμία οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγύρισαν την πρόκριση. "Δεν ολοκληρώσαμε τίποτα ακόμα, υπάρχει και ο τελικός της Πέμπτης" δήλωσε ο Ντ. Ουίλκινς. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Μπ. Μάλκοβιτς. "Στο Α ημίχρονο είμασταν άστοχοι. Στην επανάληψη ελέγξαμε το ρυθμό του αγώνα. Είμαστε τυχεροί που είχαμε σε εκπληκτική βραδιά τον Βράνκοβιτς και τον Ουίλκινς. Οι Αλβέρτης και Κόρφας μας βοήθησαν πολύ, όχι όμως και ο Οικονόμου που δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει στις ανάγκες του αγώνα. Πρέπει να παραμείνουμε ήρεμοι και να παρουσιαστούμε έτοιμοι και δυνατοί στον τελικό. Δε μας ενδιαφέρει ο αντίπαλος αλλά η δική μας ομάδα", υπογράμμισε.

Αξιοσημείωτο ότι ο Σέρβος προπονητής δεν είναι από τα πιο αγαπημένα πρόσωπα στη Βαρκελώνη. Το 1990 ήταν αυτός που με τη Γιουγκοπλάστικα νίκησε τους Καταλανούς στον τελικό της Σαραγόσα, ενώ ένα χρόνο αργότερα ως προπονητής πλέον της Μπαρτσελόνα, δεν μπόρεσε να νικήσει στον τελικό του Παρισιού τη Γιουγκοπλάστικα. Φέτος έχασε δυο φορές από την ισπανική ομάδα, με 74-95 στη Βαρκελώνη και 57-63 στην Αθήνα, όμως το αυριανό παιχνίδι δε θα έχει καμία σχέση με τα προηγούμενα. Κι αυτό γιατί ο σημερινός Ουίλκινς δεν έχει καμιά σχέση με αυτόν τον οποίο αντιμετώπισε η Μπαρτσελόνα και την αξία του οποίου είχε αμφισβητήσει έντονα ο ισπανικός Τύπος. Οπως τόνισε χτες ο ίδιος ο Αμερικανός "όλα αυτά αποτελούν παρελθόν. Με ενδιαφέρουν όσα γίνονται τώρα και ομολογώ ότι είναι πολύ όμορφα. Χρειάστηκε να αλλάξουμε πολλά και εγώ και ο Μάλκοβιτς, κι αυτό λειτούργησε αποδοτικά για την ομάδα".

Το καπέλο στον Ουίλκινς αλλά και στον Βράνκοβιτς έβγαλε και ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ Στ. Ερέμιν. "Δεν είχαμε αντίδοτο για τον Ουίλκινς στην άμυνα και τον Βράνκοβιτς στην επίθεση. Ηταν μια μάχη της εμπειρίας με την απειρία. Δεν παίξαμε γρήγορα, βγήκαμε εκτός ρυθμού και χάσαμε το παιχνίδι" υπογράμμισε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ