Τετάρτη 10 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΡΕΑΛ 76-66
Εδειξε τα δόντια της η Μπαρτσελόνα

Κέρδισε τη Ρεάλ παρά το γεγονός ότι έχανε με 15 πόντους

Το καμάρι των Καταλανών η Μπαρτσελόνα θα είναι αύριο η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στη διεκδίκηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Στον ισπανικό εμφύλιο κέρδισε τη Ρεάλ 76-66 και για τέταρτη φορά στην ιστορία της θα προσπαθήσει να κατακτήσει το τρόπαιο, κάτι το οποίο δεν κατάφερε τις προηγούμενες τρεις.

Ο δεύτερος ημιτελικός είχε δύο όψεις. Στο πρώτο ημίχρονο η Ρεάλ κυριάρχησε, αφού οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν σημαντικά προβλήματα στην άμυνα, λίγα ριμπάουντ και άσχημες επιλογές στην επίθεση. Εφτασε μάλιστα να προηγηθεί και με 15 πόντους διαφορά.

Ομως η Μπαρτσελόνα στο τελευταίο εξάλεπτο εξαπέλυσε μια αντεπίθεση που την έφερε τέσσερις πόντους πίσω από τη "βασίλισσα" και πήγε στα αποδυτήρια με σκορ 34-38 σε βάρος της. Στην επανάληψη οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο σκορ χωρίς καμιά να μπορεί να ξεφύγει.

Μ' ένα νέο ξέσπασμα τρία λεπτά πριν από τη λήξη η Μπαρτσελόνακατάφερε να προηγηθεί και περίπου στο 130είχε πάρει μια διαφορά έξι πόντων.

Η ομάδα του Ρενέσες, που την 10ετία του 80 είχε χαρακτηριστεί ως η πιο ηττοπαθής στην Ευρώπη, από τον Οκτώβρη και μετά παρουσίασε μια εκπληκτική σταθερότητα. Τη χθεσινή αντίπαλό της κατάφερε να την κερδίσει πέντε φορές (δύο για τις εγχώριες και τρεις για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις) ενώ τον Παναθηναϊκό δύο.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Χιμένεθ 8, Γκόντφριντ 22, Φερνάντεθ 6, Μοντέρο 2, Ντίεθ 2, Μπος 2, Μαρτίνεθ 10 (1), Καρνισόβας 24, Γκαλιλέα.

ΡΕΑΛ: Λάσο 2, Αρλάουσκας 22, Αντούνεθ 11 (1), Σάντος 6 (1), Μοράλες 2, Σάβιτς 15 (1), Σμιθ 8 (2), Γκαρθία Κολ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ