ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 7 Ιούνη 1996
Σελ. /56
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΑΛΛΙΑ
Ομάδα "σαμπάνια"

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ: Ως διοργανωτές του πρωταθλήματος τα πηγαίνουν πολύ καλά. Οταν όμως είναι φιλοξενούμενοι, κάτι... παθαίνουν. Στους 71 αγώνες που έχουν δώσει οι "Τρικολόρ" μετρούν 37 νίκες, 18 ισοπαλίες, 16 ήττες και 136 - 84 γκολ. Προβάλλει ως ένα από τα μεγάλα φαβορί. Οι "Πετεινοί" πάντως ως πρώτο στόχο έχουν την πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Είναι, βλέπετε, το "φιάσκο" του προηγούμενου πρωταθλήματος, όπου αποκλείστηκαν στον πρώτο γύρο χωρίς μάλιστα νίκη. Η αστάθεια της προκριματικής φάσης δημιουργεί αμφιβολίες. Το να παραχωρείς ισοπαλία σε Σλοβακία ή Ισραήλ, δεν είναι ό,τι πιο ενθαρρυντικό. Από την άλλη, τα σχεδόν δυόμισι χρόνια χωρίς ήττα είναι μια καλή παρακαταθήκη.

ΠΩΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ: Στα προκριματικά του EYRO '96 μπορεί να μη γνώρισε την ήττα, "κατάφερε" όμως να τερματίσει δεύτερη στον 1ο όμιλο με 20 βαθμούς. Αιτία το γεγονός ότι είχε πέντε νίκες αλλά και ισάριθμες ισοπαλίες με 22 - 2 γκολ. Πάντως, πέτυχε το μεγαλύτερο σκορ.

ΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΗΣ: Ο Εμέ Ζακέ ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων με την απόφασή του να αφήσει εκτός ομάδας τους ιδιαίτερα φορμαρισμένους Καντονά, Ζινολά, που μάλιστα αγωνίζονται στα αγγλικά γήπεδα. "Αν η Γαλλία διαθέτει τόσο καλούς παίχτες ώστε να έχει την πολυτέλεια να αφήνει τέτοιους ποδοσφαιριστές έξω, σημαίνει ότι σίγουρα θα αναδειχτεί πρωταθλήτρια", δήλωσε ο Φέργκιουσον, προπονητής στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο ρίσκο του Ζακέ. Οι τολμηρές αυτές επιλογές, αν δε δικαιωθούν, ίσως του στοιχίσουν τη θέση που κατέχει, αφού κάποιοι θα του χρεώσουν (ίσως όχι άδικα) εξ ολοκλήρου την ευθύνη. Ο ίδιος όμως δεν αλλάζει γραμμή πλεύσης. Επιμένει στο "πάντρεμα" παλιών και νέων, όπως αυτός το βλέπει χωρίς να υπολογίζει ονόματα.

Για να είμαστε πάντως ειλικρινείς, ως τώρα τα αποτελέσματα τον δικαιώνουν. Εχει βέβαια και τα περιθώρια των επιλογών. Αξιοποιεί το ταλέντο των Πεντρός, Ζιντάν, τη δύναμη των Ντεσαγί, Καρεμπέ και το μυαλό των Ντεσάμπ, Ανγκλομά, Τζοργκαέφ.

Χαρακτηριστικό του Ζακέ είναι ότι χρησιμοποιεί τους παίχτες ανάλογα με τις ανάγκες του αγώνα και όχι με τις θέσεις που έχουν καταξιωθεί. "Δε μου αρέσει ο παίχτης να συνηθίζει σε μια θέση. Του γίνεται ρουτίνα και χάνει την αυτοσυγκέντρωσή του. Οταν αλλάζει συχνά αποστολή, διατηρείται σε ετοιμότητα", υποστηρίζει.

ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΗΣ: Ο Γιούρι Τζοργκαέφ μπορεί να αγωνιστεί το ίδιο καλά ως "κρυφός" αλλά και ως κλασικός κυνηγός. Εχει δυνατό σουτ, χρησιμοποιεί και τα δύο πόδια. Δε διστάζει να σουτάρει, ανεξάρτητα από γωνία ή απόσταση. Στις 16 εμφανίσεις του με τους "τρικολόρ" πέτυχε 10 γκολ.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ως ποδοσφαιριστής ο Εμέ Ζακέ έκανε μέτρια καριέρα αγωνιζόμενος με τις Λιόν, Σεντ Ετιέν. Τη φανέλα της Εθνικής τη φόρεσε μόνο δύο φορές. Θήτευσε δίπλα στους Μπατέ, Σνελά και πέρασε από τους πάγκους των Λιόν, Μπορντό, Μονπελιέ. Ανέλαβε τους "Πετεινούς" μετά την ήττα - σοκ από τη Βουλγαρία, η οποία τους στέρησε τη συμμετοχή στο Μουντιάλ '94.

ΙΣΠΑΝΙΑ
Μαινόμενοι ταύροι

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ: Από τις πιο σταθερές παρουσίες στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Εδωσε το "παρών", με λιγότερη ή περισσότερη επιτυχία, στις επτά από τις εννιά διοργανώσεις που έχουν γίνει. Απουσίασε μόνο το '72 και το '92. Στέφθηκε πρωταθλήτρια το 1964, κερδίζοντας στη Μαδρίτη την ΕΣΣΔ με 2 - 1 (Περέδα 6, Μαρθελίνο 84). Εχει δώσει 80 αγώνες με 45 νίκες, 17 ισοπαλίες, 18 ήττες και 161 - 71 γκολ.

Το μεγάλο παράπονο των Ιβήρων (όχι μόνο για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα) είναι ότι 32 χρόνια τώρα μένουν με την... ηθική ικανοποίηση ότι προσπάθησαν. Παρά το γεγονός ότι πάντα παρουσίαζαν αξιόμαχα σύνολα, δεν κατάφερναν να γευτούν τη χαρά ενός τίτλου. Πάντα κάτι πήγαινε στραβά.

Ο καημός τους μεγάλωνε μάλιστα γιατί οι ικανότητες υπήρχαν. Ετσι, αποχωρούσαν με σκυμμένο το κεφάλι και ένα ερωτηματικό, αναφορικά με το τι έφταιξε για μια ακόμα φορά. Τώρα στην Αγγλία ελπίζουν ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και θα σπάσει... το ρόδι.

ΠΩΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ: Η Ισπανία προκρίθηκε πολύ άνετα στην τελική φάση, κατακτώντας την πρώτη θέση του 2ου ομίλου. Σε δέκα αγώνες συγκέντρωσε 26 βαθμούς με 8 νίκες, 2 ισοπαλίες, καμιά ήττα και 25 - 4 γκολ.

ΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΗΣ: Από τον προημιτελικό του '94 η Ισπανία δεν έχει γνωρίσει την ήττα στους 16 αγώνες που έδωσε. Ολοι υποστηρίζουν ότι διαθέτει τα φόντα να κατακτήσει το τρόπαιο. Συμφωνούν και οι ίδιοι με τη διαφορά ότι παρουσιάζονται πιο επιφυλακτικοί λόγω του παρελθόντος. Αυτά που προβληματίζουν έντονα τον προπονητή της, Χαβιέ Κλεμέντε, είναι η κούραση των παιχτών από το μαραθώνιο του πρωταθλήματος (42 αγωνιστικές) και η ελάχιστη προετοιμασία.

Ποιώντας όμως "την ανάγκη φιλότιμο", δηλώνει με χιούμορ: "Κατασκόπευσα τις περισσότερες ομάδες. Εμείς θα είμαστε διαβασμένοι, ενώ οι άλλοι θα ψάχνονται. Κάτι είναι κι αυτό". Η Ισπανία διαθέτει δύναμη, τεχνική αλλά και πολύ ταλέντο. Τα ενσαρκώνουν παίχτες όπως οι Ναδάλ, Ιέρο, Κίκο, Πίτσι. Ο Κλεμέντε εμπιστεύεται το... πρόσωπο του Μουντιάλ. Στηρίζεται στον έμπειρο Θουμπιθαρέτα, τη συμπαγή άμυνα, το ευέλικτο κέντρο και μια νεανική αλλά αποτελεσματική επίθεση. Υπάρχουν αρκετοί "εργάτες" που εφαρμόζουν το 3 - 6 - 1 ή το 3 - 5 - 2. Ετσι αμύνεται καλά και έχει τη δυνατότητα να αιφνιδιάσει.

ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ: O Χοσέ Λουίς Καμινέρο είναι ο παίχτης που θα ήθελε ο κάθε προπονητής στην ομάδα του. Αγωνίζεται εξ ίσου καλά ως λίμπερο, στόπερ, αμυντικό χαφ, επιθετικός μέσος, κυνηγός... Μοναδικό πρόβλημά του ότι είναι πολύ ευέξαπτος και φορτώνεται εύκολα με κάρτες.

Ο Χουάν Αντόνιο Πίτσι είναι ο νέος μεγάλος σκόρερ της Ισπανίας. Γεννήθηκε στη Σάντα Φε της Αργεντινής. Περιπλανήθηκε σε αρκετές ομάδες ώσπου φέτος με την Τενερίφη έκανε εκπληκτικό πρωτάθλημα. Πήρε την υπηκοότητα πέρσι και αμέσως κλήθηκε στην Εθνική.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο Χαβιέρ Κλεμέντε παρά την απαίτηση της κοινής γνώμης (και όχι μόνο) απέκλεισε δύο νεαρά "αστέρια" του ισπανικού ποδοσφαίρου, τους Ραούλ (Ρεάλ Μαδρίτης) και Ντε Λα Πένια (Μπαρτσελόνα) από την... ευρωπαϊκή 22άδα.

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Πάντα υπολογίσιμη

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ: Οι γείτονές μας είναι η μοναδική ομάδα από τις φιναλίστ, που στα 36 χρόνια ζωής του θεσμού έχουν να επιδείξουν... ακραία σταθερότητα. Στις τρεις πρώτες διοργανώσεις πήγαν καλά, στη συνέχεια όμως απογοήτευσαν. Εχουν δώσει 66 παιχνίδια απ' τα οποία τα 31 έληξαν υπέρ τους, τα 14 ισόπαλα, τα 21 εναντίον τους, με γκολ 107 - 77.

Στα γήπεδα της Αγγλίας οι Βούλγαροι θέλουν να αποδείξουν ότι η τέταρτη θέση στο Μουντιάλ '94 δεν ήταν "πυροτέχνημα". Βέβαια το έργο τους δε θα είναι καθόλου εύκολο, αφού οι αντίπαλοι είναι κάτι παραπάνω από υπολογίσιμοι. Ειδικά η Γαλλία έχει έναν επιπλέον λόγο να ζητάει την... εξόντωσή τους. Θέλει να εκδικηθεί για τον αποκλεισμό της από το Μουντιάλ, μέσα μάλιστα στο "σπίτι" της.

ΠΩΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ: Στην προκριματική φάση το 2 αποδείχτηκε ο τυχερός της αριθμός. Στον 2ο όμιλο πήρε τη δεύτερη θέση με 22 βαθμούς. Σε δέκα αγώνες είχε 7 νίκες, 1 ισοπαλία και μόλις 2 ήττες με 24 - 10 γκολ.

ΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΗΣ: Ο βασικός κορμός της ομάδας παραμένει ο ίδιος αρκετά χρόνια. Αυτό επιτρέπει στους παίχτες να συνεννοούνται με "κλειστά μάτια", ελλοχεύει όμως πάντα ο κίνδυνος της ρουτίνας, η οποία πολλές φορές προκαλεί οξύτητες. Ειδικά όταν υπάρχουν χαρακτήρες σαν του Στόιτσκοφ...

Συγκριτικά με το παγκόσμιο κύπελλο έχει μια, αλλά σημαντική προσθήκη. Είναι ο Λούμποσλαβ Πένεφ, ανιψιός του προπονητή, που είχε χάσει εκείνο το ραντεβού λόγω τραυματισμού. Το γεγονός ότι ήταν βασικός συντελεστής φέτος στην ξέφρενη πορεία της Ατλέτικο (κατέκτησε πρωτάθλημα, κύπελλο) είναι χαρακτηριστικό για την αξία του.

Ο τεχνικός της Βουλγαρίας προβληματίζεται έντονα για δύο πράγματα. Το ένα είναι ότι στην προκριματική φάση η ομάδα του δεν έπεισε με τις εμφανίσεις που πραγματοποίησε. Το δεύτερο πως βασικά του στελέχη δεν είχαν σταθερή απόδοση στα σωματεία τους, με αποτέλεσμα αρκετές φορές να... ζεσταίνουν τον πάγκο.

Μπορεί στη θέση του τερματοφύλακα να μην υπάρχει η σιγουριά που θα ήθελε ο Πένεφ, αλλά στην άμυνα δεσπόζει η προσωπικότητα του Χούμπτσεφ (λίμπερο). Υπάρχει συνεχής αλληλοκάλυψη και επιτυχής εφαρμογή της ζώνης. Στο κέντρο υπάρχουν οι Λέτσκοφ, Μπαλάκοφ, που με την εμπειρία τους αποτελούν εγγύηση.

Η μεγάλη δύναμη όμως της Βουλγαρίας είναι η επίθεση. Στόιτσκοφ, Κονσταντίνοφ, Λ. Πένεφ και Σιράκοφ συγκροτούν ένα τετράγωνο - "φωτιά" που όταν έχει τα κέφια του είναι ικανό να σμπαραλιάσει κάθε άμυνα.

ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΗΣ: Ο Κρίστο Στόιτσκοφ αποτελεί το πρώτο "βιολί" της ορχήστρας. Παρότι δεν έκανε καλή χρονιά, όταν έχει κέφια είναι μια ομάδα μόνος του. Η απόδοσή του είναι βαρόμετρο για την πορεία της Βουλγαρίας. Παλιότερη δήλωσή του, "είμαι ποδοσφαιρική ιδιοφυία αλλά και τρελός", τα λέει όλα.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο Ντιμίτιρ Πένεφ γεννήθηκε στις 12/7/1945 στη Σόφια και έκανε μεγάλη καριέρα ως ποδοσφαιριστής σε Λοκομοτίβ, ΤΣΣΚΑ. Κατέκτησε επτά πρωταθλήματα και είναι δεύτερος σε συμμετοχές στην εθνική ομάδα (90) πίσω από τον Μπόνεφ.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ
Απρόβλεπτος αντίπαλος

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ: Μια πάντα υπολογίσιμη δύναμη στη Γηραιά Ηπειρο, σύμφωνα δε με την πορεία της στο τελευταίο Μουντιάλ, και στον κόσμο. Σε τελική φάση προκρίνεται για τρίτη φορά στην ιστορία της και ως μεγαλύτερη διάκριση έχει την είσοδό της στα προημιτελικά δύο φορές. Σε 68 αγώνες έχει 31 νίκες, 19 ισοπαλίες, 18 ήττες με 115 - 65 γκολ.

Η Ρουμανία αποτελεί το αουτσάιντερ του ομίλου πριν τουλάχιστον από τους αγώνες. Τα προβλήματα πολλά για τον γνωστό μας Ανγκελ Ιορντανέσκου, που μετατράπηκε σε... Πυθία (δεν είχε πολλές επιλογές), δηλώνοντας για τους παίχτες του: "Είτε ελλείψει αγώνων δε θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις, είτε θα δώσουν τη δική τους απάντηση και θα τρελάνουν πάλι κόσμο".

Δεν ξέρουμε αν θα επιβεβαιωθεί εν γένει. Πάντως, οι ίδιοι έχουν ήδη ορκιστεί νίκη σε έναν αγώνα. Πρόκειται για άλλη μια βεντέτα του EYRO. Στα προκριματικά του Μουντιάλ τα "παιδιά του Ντράκουλα" έχασαν στο Βουκουρέστι από τη Γαλλία και αρκετοί τους αποκάλεσαν πουλημένους.

"Οι παίχτες αισθάνθηκαν ντροπή. Γι' αυτούς είναι θέμα τιμής να πάρουν τη ρεβάνς", λέει ο Ιορντανέσκου. Ηδη λοιπόν υπάρχει ένας λόγος που έχει ντοπάρει τους παίχτες. Θα βρεθούν άραγε άλλοι;

ΠΩΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ:Εξασφάλισε την παρουσία της στην Αγγλία κατακτώντας την κορυφή του 1ου ομίλου με 21 βαθμούς. Σε δέκα αγώνες είχε 6 νίκες, 3 ισοπαλίες και 1 ήττα, με 18 - 9 γκολ.

ΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΗΣ: Για τους περισσότερους από τους Ρουμάνους διεθνείς αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για διάκριση. Η "χρυσή φουρνιά" μετά την Αγγλία ολοκληρώνει τον κύκλο της, αφού ο χρόνος είναι αμείλικτος. Ο Μπελοντένιτσι "πάτησε" τα 32, ο Λάκατους τα 33, ο Χάτζι τα 31...

Αυτό ίσως αποτελέσει ένα καλό λόγο για να τα δώσουν όλα. Ομως αρκεί για να αλλάξει η σκληρή πραγματικότητα; Ο Ιορντανέσκου παραιτήθηκε αλλά επανήλθε, χωρίς το κλίμα να τον... ακολουθήσει. Ο Χάτζι έγινε "παγκίτης" στην Μπαρτσελόνα και ο Μπελοντένιτσι μετά από σειρά τραυματισμών κατέληξε στη Β κατηγορία της Ισπανίας.

Ολα αυτά δημιουργούν αρνητικές σκέψεις αναφορικά με την κατάσταση των παιχτών. Πάντα, όμως, υπάρχει ένα αλλά. Ο "στρατηγός" στηρίζεται στη διπλή ζώνη άμυνας. Από κει και πέρα σχεδόν όλα εξαρτιούνται από τα "κέφια" του Χάτζι. Αν είναι είναι στη μέρα του, δημιουργεί αντεπιθέσεις - "φαρμάκι". Το βάρος της επίθεσης επωμίζονται οι Ραντουτσόιου, Λάκατους.

ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΗΣ: Δικαιωματικά ο Γκιόργκι Χάτζι. Η προσωνυμία "Μαραντόνα των Βαλκανίων" απεικονίζει τις τεράστιες δυνατότητες που έχει. Ηδη έφτασε τις 95 συμμετοχές και σύντομα θα ισοφαρίσει το ρεκόρ των 100 που κατέχει ο Μπόλονι.

Ο Λάκατους παρά τους 32 Μάηδες παραμένει αξιόπιστη λύση στην επίθεση. Στο ταλέντο του έχει προστεθεί η εμπειρία, γεγονός που τον κάνει υπερπολύτιμο για τη Ρουμανία.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Οδήγησε τη Ρουμανία στα προημιτελικά του Μουντιάλ '94 και ανταμείφθηκε με το βαθμό του στρατηγού. Ως παίχτης πέρασε από τον ΟΦΗ, όμως δοξάστηκε με τη Στεάουα όπου κατάκτησε τέσσερα πρωταθλήματα και ένα κύπελλο Πρωταθλητριών.

Ο Ανγκελ Ιορντανέσκου αναγκάστηκε να αφήσει εκτός 22άδας τον Ιλιε Ντουμιτρέσκου (τραυματίας), ένα από τα σημαντικότερα "εργαλεία" της ομάδας. Κατά τα άλλα, τον κορμό αποτελούν αυτοί που την οδήγησαν στους "8" του Μουντιάλ.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ

ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Νο ΟΝΟΜΑΗΜ. ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΟΜΑΔΑ

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

1.Μπογκντάν Στελέα5/12/1967Στεάουα

12. Φλορίν Προυνέα8/8/1968 Ντιναμό Βουκουρεστίου

22. Φλορίν Τενέ10/11/1968Ντιναμό Βουκουρεστίου

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

2.Νταν Πετρέσκου 22/12/1967Τσέλσι

4.Μίοντραγκ Μπελοντέντιτσι 20/5/1964 Βιγιαρεάλ (Ισπανία)

3.Ντανιέλ Προντάν23/3/1972 Στεάουα

17. Γκεόργκι Μίχαλι 9/12/1965Γκινγκάπ (Γαλλία)

13. Τίμπορ Σέλιμες 14/5/1970 Μπριζ

15. Αντον Ντόμπος13/10/1965Στεάουα

16. Ιουλίαν Φιλιπέσκου29/3/1974Στεάουα

ΜΕΣΟΙ

8.Ιοαν Σαμπάου 12/2/1968 Μπρέσια

10. Γκεόργκι Χάτζι5/2/1965 Μπαρτσελόνα

5.Ιον Λουπέσκου 9/12/1968Λεβερκούζεν

6.Γκεόργκι Ποπέσκου 9/10/1967Μπαρτσελόνα

14. Κονσταντίν Γκίλκα 8/3/1972 Στεάουα

11. Ιον Μουντεάνου 25/6/1968 Κολωνία

18. Οβίντιου Στίνγκα5/12/1972Σαλαμάνκα (Ισπανία)

19. Αντριαν Ιλιε20/4/1974Στεάουα

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

7.Μάριους Λάκατους5/4/1964 Στεάουα

9.Φλορίν Ραντουτσόιου17/3/1970 Εσπανιόλ

20. Βαϊορέλ Μολντοβάν 8/8/1972 Ξαμάξ

21. Ιον Βλαντόιου 5/11/1968Στεάουα

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Νο ΟΝΟΜΑ ΗΜ. ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΟΜΑΔΑ

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

1. Μπόρισλαβ Μιχαϊλοφ 12/2/1962 Ρίντικ

12. Ντίμιταρ Ποπόφ 12/2/1970 ΤΣΣΚΑ

22. Ζντράνκο Ζντράνκοφ4/10/1970Σλάβια

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

17. Εμίλ Κρεμενλίεφ13/8/1969 Ολυμπιακός

3. Τρίφον Ιβάνοφ27/7/1965 Ραπίντ Βιέννης

18. Τσάνκο Τσβετάνοφ6/2/1970 Βάλντχομ Μανχάιμ

5. Πέταρ Χούμπτσεφ 26/2/1964 Αμβούργο

4. Ιλιαν Κιριάκοφ 4/8/1967 Αμπερντίν

19. Γκεόργκι Γκέντσεφ 2/12/1969Ντενίζλισπορ

2. Ραντονστίν Κισίσεφ30/7/1974 Νεφτοχίμικ

ΜΕΣΟΙ

6. Ζλάτκο Γιάνκοφ 7/7/1965 Ιρτιγκεν

11. Γιορντάν Λέτσκοφ 19/7/1967 Αμβούργο

16. Ντανιέλ Μποριμίροφ 15/1/1970 Μόναχο 1860

13. Μπόλντσο Γκέντσεφ 7/7/1964 Λούτον

10. Κρασιμίρ Μπαλάκοφ 28/4/1966Στουτγκάρδη

15. Ιβάιλο Γιορντάνοφ 22/4/1968Σπόρτιγκ Λισαβόνας20. Κρασιμίρ Ντόνκοφ 2/6/1970ΤΣΣΚΑ

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

7. Εμίλ Κονσταντίνοφ 12/8/1967 Μπάγερν

8. Κρίστο Στόιτσκοφ 8/2/1966 Πάρμα

14. Νάσκο Σιράκοφ26/7/1962 Σλάβια

9. Λούμποσλαβ Πένεφ31/8/1966 Ατλέτικο Μαδρίτης

21. Ιβο Γκεοργκίεφ 14/4/1972 Σπαρτάκ Βάρνα

ΙΣΠΑΝΙΑ

ΙΣΠΑΝΙΑ

ΝοΟΝΟΜΑ ΗΜ. ΓΕΝΝΗΣΗΣΟΜΑΔΑ

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

1.Αντονι Θουμπιθαρέτα23/10/1961Βαλένθια

13. Σαντιάγο Κανιθάρες 18/2/1969 Ρεάλ Μαδρίτης

22. Χοσέ Μολίνα 8/8/1970 Ατλέτικο Μαδρίτης

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

5.Αμπελάρδο Φερνάντεθ19/3/1970 Μπαρτσελόνα

2.Μανουέλ Λόπεθ 3/9/1969 Ατλέτικο Μαδρ.

20. Μιγκέλ Ναδάλ 28/7/1966 Μπαρτσελόνα

12. Μπαρχουάν Σέρχι28/12/1971Μπαρτσελόνα

4.Ραφαέλ Ακόρτα16/9/1968 Ρεάλ Μαδρίτης

6.Φερνάντο Ιέρο23/3/1968 Ρεάλ Μαδρίτης

3.Αλμπέρτο Μπελσούε 2/3/1968 Σαραγόσα

16. Χόρχε Οτέρο 8/3/1963 Βαλένθια

ΜΕΣΟΙ

7.Χοσέ Αμαβίσκα19/6/1971 Ρεάλ Μαδρίτης

8.Χουλιέν Γκερέρο 7/1/1974 Ατλέτικο Μπιλμπάο

15. Χοσέ Καμινέρο 8/11/1967Ατλέτικο Μαδρίτης

18. Γκιγιέρμο Αμόρ4/12/1967Μπαρτσελόνα

21. Ενρίκε Λουίς8/5/1970 Ρεάλ Μαδρίτης

10. Γκάμα Ντονάτο30/12/1962Λα Κορούνια

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

11. Πέρεζ Αλφόνσο26/9/1972 Μπέτις

17. Χαβιέ Μανχαρίν 31/12/1969Λα Κορούνια

9.Χουάν Πίτσι 7/6/1968 Τενερίφη

19. Χούλιο Σαλίνας 11/9/1962 Χιχόν

14. Ναρβαέθ Κίκο 26/4/1972 Ατλέτικο Μαδρίτης

ΓΑΛΛΙΑ

ΓΑΛΛΙΑ

ΝοΟΝΟΜΑ ΗΜ. ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΟΜΑΔΑ

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

16. Φαμπιέν Μπαρτέζ 28/6/1971 Μονακό

1.Μπερνάρντ Λαμά17/4/1963 Π. Σ. Ζερμέν

22. Μπρουνό Μαρτινί 25/1/1962 Μονπελιέ

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

2.Ζοσελίν Ανγκλομά 7/8/1965 Τορίνο

5.Λοράνς Μπλανς 19/11/1965Οσέρ

8.Μαρσέλ Ντεσαγί 7/9/1968 Μίλαν

3.Ερίκ Ντι Μεκό7/9/1963 Μονακό

4.Φρανκ Λεμπέφ22/1/1968 Στρασμπούρ

12. Βινσέντ Λιζαραζού9/12/1969Μπορντό

20. Αλέν Ροσέ 14/10/1967Π. Σ. Ζερμέν

15. Λιλιάν Τουράμ1/1/1972 Μονακό

ΜΕΣΟΙ

7.Ντιντιέ Ντεσάμπ 15/10/1968Γιουβέντους

6.Βινσέντ Γκερέν22/11/1965Π. Σ. Ζερμέν

19. Κριστιάν Καρεμπού3/12/1970Σαμπντόρια

14. Σαμπρί Λαμουσί 9/11/1971Οσέρ

21. Κορεντέν Μαρτένς11/7/1969 Οσέρ

18. Ρεϊνάλντ Πεντρός10/10/1971Ναντ

10. Ζινεντίν Ζιντάν 23/6/1972 Μπορντό

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

9.Γιούρι Τζοργκαέφ 9/3/1968 Ιντερ

13. Κριστόφ Ντουγκαρί 17/3/1972 Μπορντό

11. Πατρίς Λοκό6/2/1970 Π. Σ. Ζερμέν

17. Μισέλ Μαντάρ 8/5/1968 Μονακό



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ