ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 31 Αυγούστου 1996
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ
Νίκη... καλαματιανή

Απέναντι στη σχετικά άγνωστη Βοσνία - Ερζεγοβίνη η Εθνική ομάδα θα προσπαθήσει να πετύχει τη δεύτερη νίκη της στα προκριματικά του Μουντιάλ '98. Ευρεία νίκη επιδιώκει η Εθνική ελπίδων που παίζει σήμερα το απόγευμα με την αντίστοιχη της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης

Στο γήπεδο του Μεσσηνιακού (ΕΤ-1, 17.30) η Εθνική ομάδα θα προσπαθήσει αύριο το απόγευμα να ζευγαρώσει τις νίκες της, στην προκριματική φάση του Μουντιάλ '98. Αντίπαλός της η σχετικά άγνωστη Βοσνία - Ερζεγοβίνη. Στο πλευρό της οι Καλαματιανοί φίλαθλοι που εξάντλησαν τα 6.300 εισιτήρια και αναμένεται να αποτελέσουν τον... 12ο παίχτη του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

"Δεν είναι ομάδα που μπορεί να μας δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα. Αν είμαστε σοβαροί θα κερδίσουμε. Πιστεύω ότι θα προσφέρουμε θέαμα και ουσία. Οι φίλαθλοι πρέπει να έχουν υπομονή", δήλωσε ο Β. Τσάρτας. Ο έτερος των ξενιτεμένων Γ. Δώνης συμφωνεί με τον συμπαίχτη του και παραδέχεται "από 'μας εξαρτώνται όλα".

Ο Κ. Πολυχρονίου χαρακτήρισε τον αγώνα αυτό σημαντικότερο και δυσκολότερο από τους επόμενους δύο με Δανία, Κροατία. Αιτιολογώντας την άποψή του επισήμανε πως εκτός έδρας το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παίζει για δύο αποτελέσματα, τη νίκη και την ισοπαλία. Αύριο όμως η νίκη αποτελεί μονόδρομο για να παραμείνει η Εθνική στη διεκδίκηση της πρόκρισης. Με σοβαρότητα, πειθαρχία και υπομονή οι διεθνείς θα παραταχθούν απέναντι στους Βοσνιοερζεγοβίνους, αρκετοί από τους οποίους αγωνίζονται στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Η έλλειψη αγώνων και η εποχή αποτελεί κάποιο εμπόδιο, όχι όμως αξεπέραστο. Μπορεί οι Ελληνες παίχτες να μη βρίσκονται στην καλύτερη κατάστασή τους, έχουν αποδείξει όμως ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στα καθήκοντά τους.

Οι αρχικές επιλογές του Κ. Πολυχρονίου μάλλον θα είναι οι Ατματσίδης, Αποστολάκης, Κασάπης, Καλιτζάκης, Νταμπίζας, Ουζουνίδης, Ζαγοράκης, Δώνης, Νικολαϊδης, Τσάρτας, Βρύζας.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Αυστριακός Μπένκε.

Πολλά γκολ θέλουν οι Ελπίδες

Η ήττα από τη Σλοβενία (2 - 0) στην πρεμιέρα, αναγκάζει την Εθνική ελπίδων σήμερα το απόγευμα (ΕΤ-2, 17.30) στον Πύργο με αντίπαλο την αντίστοιχη της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, να επιδιώξει όχι μόνο τη νίκη αλλά και ευρύ σκορ, αφού μόνο έτσι θα διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες για πρόκριση.

Το γεγονός αυτό επισήμανε στις δηλώσεις του και ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γ. Κόλλιας, που πρόσθεσε πως η ομάδα έχει τις δυνατότητες να πετύχει το σκοπό της, αρκεί οι παίχτες να αγωνιστούν ανάλογα με τα προσόντα τους. Αναμένεται να ξεκινήσουν οι Ελευθερόπουλος, Λάκης, Κιάσσος, Γκούμας, Αλεξόπουλος, Κουλακιώτης, Καραγκούνης, Λυμπερόπουλος, Ατζας, Σ. Κωνσταντινίδης, Μαυρογενίδης.

Ο Ντέμης Νικολαίδης και οι συμπαίχτες του θα προσπαθήσουν αύριο στην

Ο Ντέμης Νικολαίδης και οι συμπαίχτες του θα προσπαθήσουν αύριο στην Καλαμάτα να πανηγυρίσουν γκολ και νίκη απέναντι στην Βοσνία-Ερζεγοβίνη

ΠΑΟ
Δοκιμάζει τις εφεδρείες

Ενα ακόμη φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας θα δώσει ο Παναθηναϊκός σήμερα στη Ριζούπολη. Στις 6 το απόγευμα ο Ρότσα θα έχει την ευκαιρία να δει για μια ακόμη φορά τις εφεδρείες του στο ματς με τον Απόλλωνα. Ο τεχνικός του τριφυλλιού δε θα έχει στη διάθεσή του 7 βασικούς παίκτες και ασφαλώς θα παρατάξει μια 11άδα ανάλογη αυτής με το Μαρκό. Οσον αφορά τους τραυματίες Θανάση Κολιτσιδάκη και Γιώργο Νασιόπουλο είναι σε καλή κατάσταση, όμως δύσκολα ο Ρότσα θα ρισκάρει τη συμμετοχή τους ενόψει μάλιστα της έναρξης του πρωταθλήματος.

Την ερχόμενη Δευτέρα ο ΠΑΟ θα δώσει το τελευταίο του φιλικό πριν από τις επίσημες αγωνιστικές του υποχρεώσεις στην Παιανία κόντρα στον Ιωνικό.

Κυκλοφόρησαν χτες τα εισιτήρια του αγώνα με τη Λέγκια. Οι τιμές τους: 2.000, 4.000, 5.000, 7.000 και 10.000 δρχ.

ΜΠΑΣΚΕΤ
Αντερσον: "Γιατί είπα ναι"

"Είμαι ενθουσιασμένος που θα παίξω στην Ελλάδα και στον πρωταθλητή της. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα", δήλωσε χτες το νέο απόκτημα του Ολυμπιακού, ο Γουίλι Αντερσον, από την άλλη άκρη του... Ατλαντικού: "Το δέλεαρ της μεγάλης χρονικής συμμετοχής που δε θα είχα στο ΝΒΑ, καθώς και το οικονομικό με έκαναν να πω το ναι" πρόσθεσε ο 29χρονος άσος. Ο Αντερσον αναμένεται στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη.

Την Παρτιζάν θα αντιμετωπίσει σήμερα στις 10 το βράδυ (ΕΤ- 1) ο Ολυμπιακός στον τελικό του τουρνουά Βελιγραδίου. Οι Παρτιζάνοι κέρδισαν στον ημιτελικό την Μπενετόν Τρεβίζο 97-94 μετά από δυο παρατάσεις.

  • "Κάναμε πρόταση στον Ντάκγουορθ", επιβεβαίωσε από την Ισπανία ο Μπόζινταρ Μάλκοβιτς μιλώντας σε δημοσιογράφους. Στους πράσινους μεταξύ άλλων έχουν προταθεί ο Ρόι Τάρπλεϊ, ο Μπράιαν Ουίλιαμς ενώ "παίζει" και το όνομα του Μπενόιτ Μπέντζαμιν.
  • Ηρθε χτες στην Ελλάδα το νέο απόκτημα της ΑΕΚ, ο Βίκτορ Αλεξάντερ, που πέρσι αγωνιζόταν με τα χρώματα των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς. Ο Αλεξάντερ είναι ύψους 2.10 και αγωνίζεται σαν σέντερ.
@

Δανεικός για ένα χρόνο στην Αταλάντα δόθηκε ο πολυδιαφημισμένος επιθετικός της Μίλαν, Τζιανλούκα Λεντίνι. Ο παλιός διεθνής παίκτης είχε αποκτηθεί από την Τορίνο έναντι 3 δισ. δραχμών, ποσό ρεκόρ τότε σε όλο τον κόσμο. Η Αταλάντα με τη σειρά της θα δόσει μόλις... 150 εκατομμύρια για να πάρει δανεικό τον Λεντίνι.

51ΟΙ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΣΤΙΒΟΥ
Στον αστερισμό της υποβάθμισης

Στο "πνεύμα των καιρών" και στην υποβάθμιση των Βαλκανικών Αγώνων υπάκουσε αυτή τη φορά ο ΣΕΓΑΣ στέλνοντας στο Νις της Γιουγκοσλαβίας μια δευτεροκλασάτη αποστολή απ' όπου απουσιάζουν όλα σχεδόν τα μεγάλα ονόματα του ελληνικού στίβου. Μοναδική εξαίρεση ο Παναγιώτης Παπούλιας που όμως δεν πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Χαρακτηριστικό της ελληνικής αποστολής είναι ότι μόνο 8 από τους 51 αθλητές ανήκουν σε κατηγορία του σχεδιασμού!

Οι φετινοί Βαλκανικοί είναι οι 51οι και αναμένεται να πάρουν για πρώτη φορά μέρος εννιά χώρες, αφού προστέθηκαν στις Βαλκανικές χώρες τα Σκόπια και η Μολδαβία. Ετσι το σημερινό αγωνιστικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει το πρωί αφού σε κάποια αγωνίσματα θα υπάρξουν και ημιτελικοί. Από ελληνικής πλευράς αγωνίζονται σήμερα Παυλακάκης και Τσώνη στα 100μ., Μαντελίδης και Παχατουρίδου στα 400εμπ., Δημότσιος και Πανάγου στα 400μ., ο Τσαταλός στο κοντώ, ο Στρουμπάκος στα 1.500μ, ο Χατζόπουλος στο μήκος, ο Κόλλιας στη σφαίρα, ο Χαραμής στα 10.000 μ., η Παπασωτηρίου στο ύψος, η Μπακατσάκη στο τριπλούν και η Πρωτόπαπα στα 3.000μ. Ο Παπούλιας αγωνίζεται αύριο στα 5.000μ.

  • Με τέσσερα χρόνια αποκλεισμό τιμωρήθηκε από τη διεθνή Ομοσπονδία Κλασικού Αθλητισμού η Βουλγάρα αθλήτρια Ιβα Πράντζεβα που πιάστηκε στην Ατλάντα να έχει κάνει χρήση μεθαδιενόνης. Η Πράντζεβα ήταν τέταρτη στο τριπλούν και έβδομη στο μήκος.
ΒΟΛΕΪ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΦΗΒΩΝ
Εφιάλτης η Πολωνία

Οι έφηβοι έχασαν με 1-3 αλλά συνεχίζουν να ελπίζουν...

Ο εφιάλτης των εθνικών μας συγκροτημάτων πάει να γίνει η Πολωνία. Την άνοιξη στο προολυμπιακό της Πάτρας οι Πολωνοί είχαν στερήσει από τους άνδρες την πρόκριση στην Ατλάντα. Χτες στο Ισραήλ και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σταμάτησαν το νικηφόρο σερί της Εθνικής εφήβων που γνώρισαν την πρώτη τους ήττα. Κάνοντας απογοητευτική εμφάνιση η Ελλάδα έχασε από την Πολωνία με 1-3 (5-15, 7-15, 15-13, 2-15) και δυσκόλεψε έτσι η αποστολή της για την κατάκτηση μιας θέσης στην τετράδα. Η ελληνική ομάδα παρουσιάστηκε με ανίσχυρο μπλοκ και αναιμική επίθεση καθώς ο Μπάεφ δε βρέθηκε σε καλή μέρα. Από την άλλη μεριά οι Πολωνοί είχαν σαν ηγέτη τον Γκρούτσκα, που είναι βασικό στέλεχος της Εθνικής ανδρών της Πολωνίας. Μετά τον αγώνα ο προπονητής της Εθνικής εφήβων Τ. Καβαλιεράκης δήλωσε: "Δεν παίξαμε καλά. Ευτυχώς όμως υπάρχει το ρεπό του Σαββάτου και η ομάδα θα έχει τη δυνατότητα να ηρεμήσει, να ανασυγκροτηθεί και να πάμε με καλύτερες προϋποθέσεις στο παιχνίδι της Κυριακής με την Ιταλία, που είναι και το πιο κρίσιμο. Η ήττα από την Πολωνία δε σημαίνει και καταστροφή".

Μετά τον αγώνα ο επικεφαλής της ελληνικής αποστολής, Κ. Μαργαρίτης, διαμαρτυρήθηκε για τη διαιτησία του Ρώσου Τίτοφ.

Μετά τη χτεσινή ήττα από την Πολωνία η βαθμολογική κατάσταση περιπλέχτηκε και όλες οι ομάδες πλην της Φινλανδίας έχουν ελπίδες για μια από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου αφού όλες έχουν από μια ήττα. Προχτές το βράδυ η Ιταλία κέρδισε τη Φινλανδία με 3-0.

ΑΕΚ
Καμιά πρόταση

Τέρμα στην "παραμετεγγραφολογία", όπως τη χαρακτηρίζει, αποφάσισε να βάλει με χtεσινή του ανακοίνωση ο Μ. Τροχανάς. Σύμφωνα με το μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ "η ΑΕΚ δε δέχτηκε από καμιά ομάδα προσφορά για οποιονδήποτε άλλον παίχτη της εκτός του Β. Τσάρτα".

Ο Μ. Τροχανάς διαψεύδει επίσης ότι πρότεινε ανανέωση συμβολαίου στον Κασάπη ή σε άλλον ποδοσφαιριστή της Eνωσης. Στη συνέχεια προχωράει σε νέα επίθεση κατά μερίδας των οργανωμένων οπαδών, επισημαίνοντας πως δε θα λάβει υπόψη του (στις μετεγγραφές) τις πιέσεις τους. Στην περίπτωση που θέλουν να έχουν λόγο στη διοίκηση, τους καλεί να τοποθετήσουν εκπροσώπους στο ΔΣ της ΠΑΕ.

Εν τω μεταξύ η ΑΕΚ την Κυριακή με αντίπαλο τον ΟΦΗ ("Ν. Γκούμας" 7.45) δίνει το τελευταίο της φιλικό πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος. Οι πολλές απουσίες (Ατματσίδης, Κασάπης, Μπατίστα, Κωστής, Νικολαϊδης (Eθνική), Κετσπάγια (Eθνική), Μπορμπόκης (τραυματίας)) δεν επιτρέπουν γενική πρόβα. Πάντως, ο Πέτρος Ραβούσης θα έχει τη δυνατότητα να διαπιστώσει την κατάσταση παιχτών που δεν έχουν αρκετό χρόνο συμμετοχής.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ
Τέταρτη η Ελλάδα

Μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία της ελληνικής ποδηλασίας σημείωσε η εθνική ομάδα του σπριντ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πίστας, το οποίο διεξάγεται στο Μάντσεστερ της Αγγλίας. Ειδικότερα, οι Γιώργος Χειμωνέτος, Δημήτρης Γεωργαλής και Λάμπρος Βασιλόπουλος κατέκτησαν την 4η θέση, αφού στο μικρό τελικό ηττήθηκαν από τους Γάλλους ποδηλάτες με χρόνο 46.539 έναντι 45.810, χάνοντας έτσι το χάλκινο μετάλλιο. Η ελληνική ομάδα για να φτάσει στο μικρό τελικό κέρδισε την Ολλανδία με χρόνο 46.580 έναντι 46.966. Χαρακτηριστικό της επιτυχίας είναι ότι η Εθνική άφησε πίσω χώρες με παράδοση στο άθλημα, όπως Ιταλία, Ισπανία, Πολωνία. Αξίζει να σημειωθεί ότι το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Αυστραλία, ενώ το ασημένιο η Γερμανία.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Τεστ για Στρακόσια

Τεστ για την αγωνιστική ετοιμότητα του Φώτη Στρακόσια είναι το αυριανό (9μμ) ματς για τον Ολυμπιακό. Στο στάδιο Καραϊσκάκη θα αντιμετωπίσει τον συμπολίτη του Εθνικό και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θα έχει τα μάτια του στραμμένα στον Στρακόσια, αφού μετά τον τραυματισμό του Αλέκου Ράντου θα είναι ο βασικός τερματοφύλακας των ερυθρολεύκων. Στο ματς αυτό ο Ντούσκο δε θα έχει στη διάθεσή του τους 5 παίκτες της Εθνικής καθώς και τον Μίρσα Βαρεσάνοβιτς που αγωνίζεται με τη Βοσνία.

Στο μεταξύ ο Τάκης Περσίας ανέλαβε και επίσημα χρέη... κατασκόπου. Ετσι αύριο θα βρεθεί στο στάδιο "Νίκος Γκούμας" προκειμένου να δει το ματς ΑΕΚ - ΟΦΗ. Ως γνωστό την 2η αγωνιστική οι Πειραιώτες θα φιλοξενήσουν τους Κρητικούς.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ