Σάββατο 31 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
51ΟΙ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΣΤΙΒΟΥ
Στον αστερισμό της υποβάθμισης

Στο "πνεύμα των καιρών" και στην υποβάθμιση των Βαλκανικών Αγώνων υπάκουσε αυτή τη φορά ο ΣΕΓΑΣ στέλνοντας στο Νις της Γιουγκοσλαβίας μια δευτεροκλασάτη αποστολή απ' όπου απουσιάζουν όλα σχεδόν τα μεγάλα ονόματα του ελληνικού στίβου. Μοναδική εξαίρεση ο Παναγιώτης Παπούλιας που όμως δεν πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Χαρακτηριστικό της ελληνικής αποστολής είναι ότι μόνο 8 από τους 51 αθλητές ανήκουν σε κατηγορία του σχεδιασμού!

Οι φετινοί Βαλκανικοί είναι οι 51οι και αναμένεται να πάρουν για πρώτη φορά μέρος εννιά χώρες, αφού προστέθηκαν στις Βαλκανικές χώρες τα Σκόπια και η Μολδαβία. Ετσι το σημερινό αγωνιστικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει το πρωί αφού σε κάποια αγωνίσματα θα υπάρξουν και ημιτελικοί. Από ελληνικής πλευράς αγωνίζονται σήμερα Παυλακάκης και Τσώνη στα 100μ., Μαντελίδης και Παχατουρίδου στα 400εμπ., Δημότσιος και Πανάγου στα 400μ., ο Τσαταλός στο κοντώ, ο Στρουμπάκος στα 1.500μ, ο Χατζόπουλος στο μήκος, ο Κόλλιας στη σφαίρα, ο Χαραμής στα 10.000 μ., η Παπασωτηρίου στο ύψος, η Μπακατσάκη στο τριπλούν και η Πρωτόπαπα στα 3.000μ. Ο Παπούλιας αγωνίζεται αύριο στα 5.000μ.

  • Με τέσσερα χρόνια αποκλεισμό τιμωρήθηκε από τη διεθνή Ομοσπονδία Κλασικού Αθλητισμού η Βουλγάρα αθλήτρια Ιβα Πράντζεβα που πιάστηκε στην Ατλάντα να έχει κάνει χρήση μεθαδιενόνης. Η Πράντζεβα ήταν τέταρτη στο τριπλούν και έβδομη στο μήκος.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ