Σάββατο 31 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ
Νίκη... καλαματιανή

Απέναντι στη σχετικά άγνωστη Βοσνία - Ερζεγοβίνη η Εθνική ομάδα θα προσπαθήσει να πετύχει τη δεύτερη νίκη της στα προκριματικά του Μουντιάλ '98. Ευρεία νίκη επιδιώκει η Εθνική ελπίδων που παίζει σήμερα το απόγευμα με την αντίστοιχη της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης

Στο γήπεδο του Μεσσηνιακού (ΕΤ-1, 17.30) η Εθνική ομάδα θα προσπαθήσει αύριο το απόγευμα να ζευγαρώσει τις νίκες της, στην προκριματική φάση του Μουντιάλ '98. Αντίπαλός της η σχετικά άγνωστη Βοσνία - Ερζεγοβίνη. Στο πλευρό της οι Καλαματιανοί φίλαθλοι που εξάντλησαν τα 6.300 εισιτήρια και αναμένεται να αποτελέσουν τον... 12ο παίχτη του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

"Δεν είναι ομάδα που μπορεί να μας δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα. Αν είμαστε σοβαροί θα κερδίσουμε. Πιστεύω ότι θα προσφέρουμε θέαμα και ουσία. Οι φίλαθλοι πρέπει να έχουν υπομονή", δήλωσε ο Β. Τσάρτας. Ο έτερος των ξενιτεμένων Γ. Δώνης συμφωνεί με τον συμπαίχτη του και παραδέχεται "από 'μας εξαρτώνται όλα".

Ο Κ. Πολυχρονίου χαρακτήρισε τον αγώνα αυτό σημαντικότερο και δυσκολότερο από τους επόμενους δύο με Δανία, Κροατία. Αιτιολογώντας την άποψή του επισήμανε πως εκτός έδρας το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παίζει για δύο αποτελέσματα, τη νίκη και την ισοπαλία. Αύριο όμως η νίκη αποτελεί μονόδρομο για να παραμείνει η Εθνική στη διεκδίκηση της πρόκρισης. Με σοβαρότητα, πειθαρχία και υπομονή οι διεθνείς θα παραταχθούν απέναντι στους Βοσνιοερζεγοβίνους, αρκετοί από τους οποίους αγωνίζονται στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Η έλλειψη αγώνων και η εποχή αποτελεί κάποιο εμπόδιο, όχι όμως αξεπέραστο. Μπορεί οι Ελληνες παίχτες να μη βρίσκονται στην καλύτερη κατάστασή τους, έχουν αποδείξει όμως ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στα καθήκοντά τους.

Οι αρχικές επιλογές του Κ. Πολυχρονίου μάλλον θα είναι οι Ατματσίδης, Αποστολάκης, Κασάπης, Καλιτζάκης, Νταμπίζας, Ουζουνίδης, Ζαγοράκης, Δώνης, Νικολαϊδης, Τσάρτας, Βρύζας.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Αυστριακός Μπένκε.

Πολλά γκολ θέλουν οι Ελπίδες

Η ήττα από τη Σλοβενία (2 - 0) στην πρεμιέρα, αναγκάζει την Εθνική ελπίδων σήμερα το απόγευμα (ΕΤ-2, 17.30) στον Πύργο με αντίπαλο την αντίστοιχη της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, να επιδιώξει όχι μόνο τη νίκη αλλά και ευρύ σκορ, αφού μόνο έτσι θα διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες για πρόκριση.

Το γεγονός αυτό επισήμανε στις δηλώσεις του και ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γ. Κόλλιας, που πρόσθεσε πως η ομάδα έχει τις δυνατότητες να πετύχει το σκοπό της, αρκεί οι παίχτες να αγωνιστούν ανάλογα με τα προσόντα τους. Αναμένεται να ξεκινήσουν οι Ελευθερόπουλος, Λάκης, Κιάσσος, Γκούμας, Αλεξόπουλος, Κουλακιώτης, Καραγκούνης, Λυμπερόπουλος, Ατζας, Σ. Κωνσταντινίδης, Μαυρογενίδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ