ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Δευτέρα 9 Σεπτέμβρη 1996
Σελ. /36
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΗΜΑΘΙΑ
Δυναμικά στον αγώνα για εκλογή κομμουνιστή βουλευτή
  • Να αντεπιτεθούμε στο δικομματισμό και τους μικρούς συνοδοιπόρους του
  • Μεγάλη και μαχητική η χτεσινή προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στη Βέροια με ομιλητή τον Δ. Γόντικα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Μια μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Βέροια ήταν η χτεσινή που πραγματοποιήθηκε στις 8.30 το βράδυ στην πλατεία Αγ. Αναργύρων, με ομιλητή τον Δημήτρη Γόντικα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος. Οπως έδειξε και η συμμετοχή στη συγκέντρωση, οι μαχητικές θέσεις του ΚΚΕ καθημερινά βρίσκουν γόνιμο έδαφος μεταξύ των εργατών, των αγροτών και της νεολαίας της περιοχής, που βιώνουν με δραματικό τρόπο την καταστροφική πολιτική της σκληρής μονόπλευρης λιτότητας και της ανεργίας, που εφαρμόζουν οι εταίροι του δικομματισμού. Χαρακτηριστικό του κλίματος ήταν η αποφασιστικότητα που εκφραζόταν στα πρόσωπα και στα λεγόμενα των οπαδών και φίλων του Κόμματος να δουλέψουν μέχρι την τελευταία ώρα που θα κλείσει η κάλπη, ώστε όχι μόνο να βγει σημαντικά ενισχυμένο το ΚΚΕ στο νομό, αλλά και να εκλεγεί κομμουνιστής βουλευτής στο Νομό Ημαθίας.

Την προοπτική αυτή υπογράμμισε και ο Δημήτρης Γόντικας,υπογραμμίζοντας τη σημασία που έχει η ψήφος στο ΚΚΕ. Η ψήφος στο ΚΚΕ, τόνισε χαρακτηριστικά, έχει πολλαπλή αξία και δυναμική. Αποτελεί την πιο αποφασιστική καταδίκη των εταίρων του δικομματισμού, που υποτακτικά εφαρμόζουν ό,τι αποφασίζει το Διευθυντήριο της ΕΕ, ό,τι προβλέπει το Μάαστριχτ και οδηγούν τη χώρα και το δυναμικό νομό της Ημαθίας στην υποβάθμιση. Οδηγούν στην αποβιομηχάνιση και την καταστροφή της παραγωγικής βάσης της χώρας, στέλνοντας χιλιάδες και χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία. Αφαιρούν κατακτήσεις και δικαιώματα των εργαζομένων. Ενώ, όσον αφορά την αγροτική οικονομία, εφαρμόζοντας τη νέα ΚΑΠ και τη συμφωνία της ΓΚΑΤΤ που αποφάσισε η ΕΕ, οδηγούν στο δραματικό περιορισμό της αγροτικής παραγωγής και στο ξεκλήρισμα εκατοντάδων χιλιάδων μικρομεσαίων αγροτών. Αλλωστε οι αγρότες της Ημαθίας, ενός από τους δυναμικότερους νομούς, βιώνουν άμεσα την καταστροφή των δυναμικών καλλιεργειών τους, τον περιορισμό της παραγωγής αγροτικών προϊόντων με τις χωματερές και τις εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα τους. Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος αντίστασης στα σχέδια αυτά και αντεπίθεσης για μια άλλη πολιτική υπέρ των εργαζομένων, των αγροτών και των επαγγελματιών, για την ανάπτυξη της χώρας υπέρ του λαού. Είναι ψήφος που στηρίζει και δυναμώνει το ίδιο τον αγώνα των εργαζομένων, των αγροτών, όλου του λαού.

Στόχοι αγωνιστικοί

Από την αρχή της ομιλίας του ο Δημήτρης Γόντικας ξεκαθάρισε την προοπτική που χαράζει η πολιτική του Κόμματος και ανέλυσε τους στόχους του αγώνα, του πολιτικού - ταξικού αγώνα που προτείνει το ΚΚΕ για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων του τόπου, του λαού και των εργαζομένων. Τόνισε την αναγκαιότητα να βγει ενισχυμένο το ΚΚΕ απ' αυτή την εκλογική αναμέτρηση. Γιατί - όπως είπε - η ισχυρή παρουσία του ΚΚΕ μέσα και έξω από τη Βουλή αποτελεί εγγύηση και ελπίδα τόσο για την ανάπτυξη ενός λαϊκού κινήματος που θα αντιπαλεύει την αδίστακτη επίθεση του κεφαλαίου όσο και για την υλοποίηση βαθιών αλλαγών στην ελληνική κοινωνία, που θα φέρουν στο προσκήνιο τον ίδιο το λαό και θα στεριώσουν τη δική του κυβερνητική εξουσία, κόντρα στην ασυδοσία και τα προνόμια των λίγων.

Ολα τα κόμματα, εκτός από το ΚΚΕ, το οποίο από την αρχή αρνήθηκε να συνηγορήσει στην πολιτική της υποτέλειας και της εξαθλίωσης σε βάρος του ελληνικού λαού, συμφωνούν στην πλήρη τήρηση των συμφωνιών του Μάαστριχτ και των σχεδίων του ΝΑΤΟ, επισήμανε ακόμα ο ομιλητής. Ο λαός πρέπει να δώσει ένα ισχυρό πλήγμα στην παγίδα του δικομματισμού, διαφορετικά η χώρα θα πληρώσει πολύ ακριβά τις συνέπειες από τη συνέχιση της ίδιας σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής που υπόσχονται οι Σημίτης και Εβερτ, τόνισε στη συνέχεια ο Δ. Γόντικας και κάλεσε όλους τους συγκεντρωμένους, τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες, τους φίλους και οπαδούς του Κόμματος, όλους τους κνίτες και τις κνίτισσες να μην αφήσουν ούτε στιγμή να πάει χαμένη, να κάνουν τη μέρα - νύχτα και να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα ώστε οι θέσεις και το ψηφοδέλτιο του Κόμματος να φτάσουν σε όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους και στον τελευταίο αγρότη, για να ενισχύσουν το ΚΚΕ και να καταδικάσουν τα δυο μεγάλα κόμματα και τους "μικρούς συνοδοιπόρους" τους που στηρίζουν την πολιτική της υποτέλειας.

Η συγκέντρωση τελείωσε αργά το βράδυ, καθώς ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή ερασιτεχνικών συγκροτημάτων, που τραγούδησαν αντάρτικα και άλλα γνωστά "τραγούδια του αγώνα".

Συζητώντας πριν και μετά...

Λίγο πριν τη συγκέντρωση στη Φλώρινα, ο Δημήτρης Μούλης μας λέει για τον προεκλογικό αγώνα του Κόμματος στο νομό: "Υπάρχει προγραμματισμός οι υποψήφιοι βουλευτές μας να επισκεφθούν πέρα από τους διάφορους χώρους στην ίδια την πόλη της Φλώρινας και τις 88 κοινότητες του νομού. Εξορμήσεις γίνονται σε εργασιακούς χώρους, κυρίως στα 2 λιγνιτωρυχεία της περιοχής, στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό, στις τράπεζες και στο νοσοκομείο. Διαπιστώνουμε ότι υπάρχει ανοδική πορεία του Κόμματός μας, αυτό όμως δεν πρέπει να μας οδηγήσει στον εφησυχασμό. Ο κόσμος μάς δέχεται, κάθεται και μας ακούει".

Οι δύο από τους τρεις υποψήφιους στη Φλώρινα με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ είναι γυναίκες. Η Δάφνη Οικονομίδου,δασκάλα και η Φωτεινή Μαυροπούλου,υπάλληλος. Ο τρίτος υποψήφιος, ο Γιώργος Μούλης μας δήλωσε: "Συχνά στις περιοδείες συναντάμε νέους ψηφοφόρους που λένε ότι θα μας ψηφίσουν. Εχουμε μια ανοδική τάση και στη νεολαία. Για πρώτη φορά ίσως, μετά το '93 συσπειρώνεται γύρω μας ένας τόσο μεγάλος αριθμός νέων. Αυτό φαίνεται τόσο στην πρακτική δράση όσο και με τη συμμετοχή τους στις διάφορες εξορμήσεις μας. Σίγουρα εκείνο που θα μετρήσει τελικά είναι η δουλιά "άνθρωπο τον άνθρωπο", "σπίτι το σπίτι" και η, όσο το δυνατόν, μεγαλύτερη συμμετοχή του κόσμου στην πραχτική δράση".

Ζημιές...

Συζητώντας πριν και μετά τη συγκέντρωση με τους υποψήφιους του Κόμματος, τα κομματικά μέλη και τους οπαδούς που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Φλώρινας για να ακούσουν τον Κώστα Βουλγαρόπουλο, μαθαίνουμε ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία που εξηγούν γιατί ένα μέρος του πληθυσμού "τείνει ευήκοον ους" στις θέσεις του Κόμματος.

Αυξάνεται δραματικά η ανεργία - ξεπερνά το 40%. Η άρση του εμπάργκο δεν επηρέασε σημαντικά την αγορά, αφού όλο το προηγούμενο διάστημα είχε δημιουργηθεί μία αρνητική κατάσταση. Παρελθόν αποτελεί, πλέον, και ο ερχομός 10.000 επισκεπτών από την ΠΓΔΜ, κάθε σαββατοκύριακο. Κάτι που αποτελούσε μία τονωτική ένεση για την αγορά. Υπολογίζεται ότι η ζημία από το εμπάργκο (εναντίον της ΠΓΔΜ και της Σερβίας) στο νομό Φλώρινας ήταν 15 δισ. δραχμές. Από την άλλη, μειώνεται συνεχώς το εισόδημα των αγροτών και των εργαζομένων και αυτό έχει τον άμεσο αντίχτυπό του στην αγορά της Φλώρινας. Τα χρήματα, που λέει ο Γ. Λιάνης ότι διατέθηκαν στο νομό, όπως μας διαβεβαιώνουν πολλοί συνομιλητές μας, πήγαν στις τσέπες των μεγαλοκατασκευαστών, για έργα, πολλές φορές, αμφιβόλου αξίας και χρησιμότητας. Για παράδειγμα, το κλειστό γυμναστήριο έγινε σε περιοχή που δεν έχει κόσμο! Εργα, πάντως, αγροτικής υποδομής και βιομηχανικής ανάπτυξης δεν έγιναν. Επίσης εξαγγέλλονται έργα εδώ και δύο δεκαετίες χωρίς να πραγματοποιηθούν ποτέ, όπως για παράδειγμα το αρδευτικό έργο της Παπαδιάς που εξαγγέλλεται από τότε που η ΕΡΕ ήταν κυβέρνηση!

Με κόκκινη σημαία

Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους, κρατώντας μία κόκκινη σημαία, βλέπουμε τον Κώστα, που δούλευε στα λιγνιτωρυχεία και τον απέλυσαν από αυτά γιατί τόλμησε να πάρει την πρωτοβουλία να ιδρύσει σωματείο! Οταν η υπόθεση έφθασε στα δικαστήρια, ο πρόεδρος αποδέχτηκε τη δικαιολογία του εργοδότη πως έκανε την απόλυση γιατί αυτοί που πήραν την πρωτοβουλία για την ίδρυση σωματείου δεν είχαν ενημερώσει και τον ίδιο! Ο Κώστας συνεχίζει να αγωνίζεται για τη δικαίωσή του, "κυνηγάει" το μεροκάματο και παλεύει με τους συντρόφους του στη Φλώρινα με τη σημαία του Κόμματος για να έρθει μία καλύτερη ζωή.

Μετεμφυλιακό κλίμα

Αλλά στη Φλώρινα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, επιμένουν να συντηρούν το μετεμφυλιακό κλίμα! Αλλιώς δεν εξηγείται η απαράδεκτη συμπεριφορά που δείχνουν στα θύματα της μισαλλοδοξίας και του (παρα)κράτους εκείνων των χρόνων. Οπως μας λέει ο Λάζαρος Σπυρόπουλος,πρόεδρος των Αντιστασιακών και των Πολιτικών Προσφύγων του νομού, λίγο έξω από τη Φλώρινα υπάρχει ο ομαδικός τάφος των μαχητών και των μαχητριών του ΔΣΕ που έπεσαν στη μάχη της Φλώρινας το Φλεβάρη του 1949. Επίσης εκεί έθαψαν οι "υπερπατριώτες" τα θύματα της λευκής τρομοκρατίας που ακολούθησε μετά τη μάχη. Παρ' όλες τις ενέργειες των αντιστασιακών της Φλώρινας καθώς και του ΚΚΕ, κανένα ενδιαφέρον δεν επέδειξαν οι αρμόδιοι της πολιτείας για τη δημιουργία μνημείου. Η υπόθεση αυτή αποτελεί στίγμα για τα δύο Κόμματα του δικομματισμού που μας κυβέρνησαν και δείγμα της μικροψυχίας τους. Αυτή η σκόπιμη τακτική πρέπει, επίσης, να καταδικαστεί από τους φιλήσυχους και δημοκρατικούς πολίτες της Φλώρινας με την υπερψήφιση του ΚΚΕ στις ερχόμενες εκλογές.

Απόστολος ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΦΛΩΡΙΝΑ
Αντίσταση στο μαρασμό και τη μισαλλοδοξία

Να τιμωρήσουν τα κόμματα του δικομματισμού για την πολιτική της εγκατάλειψης και της υπανάπτυξης ψηφίζοντας το ΚΚΕ, κάλεσε τους κατοίκους της Φλώρινας, από το βήμα της προεκλογικής συγκέντρωσης του Κόμματος το βράδυ του Σαββάτου, ο Κ. Βουλγαρόπουλος, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ

Μπροστά σε πλήθος κόσμου και με έντονη την παρουσία της νεολαίας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ στη Φλώρινα η κεντρική συγκέντρωση του Κόμματος. Ο Κ. Βουλγαρόπουλος, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ,σε κλίμα θερμών εκδηλώσεων και χειροκροτούμενος, ανέπτυξε τις θέσεις του Κόμματος ενόψει των εκλογών, ενώ στάθηκε και στα ιδιαίτερα τοπικά προβλήματα των κατοίκων της ακριτικής περιοχής.

Αναφερόμενος ειδικότερα στα όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, ο Κ. Βουλγαρόπουλος τόνισε και τα εξής: "Μαζικό είναι το φαινόμενο της δυσαρέσκειας, της δυσφορίας του κόσμου από την πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τον πρωθυπουργό να μιλήσει στα εγκαίνια της ΔΕΘ και να εμφανίσει τη Θεσσαλονίκη σαν ένα εργοτάξιο, σαν κέντρο οικονομικής και βιομηχανικής ανάπτυξης, σαν οικονομική μητρόπολη των Βαλκανίων, ως γη της Επαγγελίας! Αξιος συνεχιστής του προκατόχου του ο Κ. Σημίτης, προσπάθησε να κάνει το μαύρο άσπρο. Δεν είπε λέξη για την ανεργία (20% στη Θεσσαλονίκη είναι οι άνεργοι), για την αποβιομηχάνιση, τη διάλυση της χαλυβουργίας, των "Πλαστικών Καβάλας", των Λιπασμάτων Καβάλας, Θεσσαλονίκης και της ΑΕΒΑΛ Πτολεμαϊδας".

"Τώρα, σχολίασε ο ομιλητής, πώς συμβιβάζεται η σαρωτική περικοπή των κοινωνικών δαπανών με την κοινωνική δικαιοσύνη που υπόσχονται, αυτό μόνο ένας πολιτικός που υποτιμά τη νοημοσύνη του λαού μπορεί να μας το πει και να μας το εξηγήσει. Αυτό κάνουν δεκαετίες τώρα οι αρμόδιοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, πρόσθεσε ο Κ. Βουλγαρόπουλος, για να καταλήξει: Εκτός κι αν εννοεί κοινωνική δικαιοσύνη τη μείωση των ωρών εργασίας και μισθών που επιβάλλει η "ΛΕΥΚΗ ΒΙΒΛΟΣ". Δηλαδή το μοίρασμα της ανεργίας και της φτώχειας στους ανέργους".

Τέλος, αναφερόμενος στις προσπάθειες του ΠΑΣΟΚ να εμφανίσει ένα "αριστερό" πρόσωπο, ο Κ. Βουλγαρόπουλος υπενθύμισε: "Η προσπάθεια αυτή δεν εμπόδισε τον τότε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να πάρει μέτρα ενάντια σε χιλιάδες αγωνιστές της Εθνικής μας Αντίστασης. Ακόμα και μέχρι σήμερα απαγορεύουν τον επαναπατρισμό χιλιάδων πολιτικών προσφύγων με τον ισχυρισμό ότι δεν είναι ελληνικού γένους. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά απαγορεύουν και μία απλή επίσκεψη στα δύο αδέλφια από την Πτολεμαϊδα να δουν την 93χρονη μητέρα τους, που χαροπαλεύει με τον καημό να ιδεί έστω και την τελευταία στιγμή της ζωής της τα παιδιά της που έχει να τα δει από το 1948". Αυτό είναι το "αριστερό" πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ...

ΕΛΑΣΣΟΝΑ
Ξεκάθαρο μήνυμα αντίστασης

Μήνυμα αντίστασης στην καταστροφική πολιτική των επιτελείων των Βρυξελλών και των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στέλνει η επαρχία της Ελασσόνας.

Στην κεντρική πλατεία της ομώνυμης πόλης έγινε χτες βράδυ μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ, δείχνοντας πως τούτη τη φορά η επαρχία της Ελασσόνας θα ψηφίσει στην πλειοψηφία της κόκκινο και θα μαυρίσει τις πολιτικές που οδήγησαν τον τόπο στην ερήμωση και το μαρασμό.

Την απάντηση αυτή έδωσαν πρώτοι και καλύτεροι οι αγροτοκτηνοτρόφοι της περιοχής που οδηγούνται πλέον στη φτώχεια και το ξεκλήρισμα. Οι καπνοπαραγωγοί και οι κτηνοτρόφοι γυρίζουν την πλάτη τους στους γυρολόγους του δικομματισμού, που θυμήθηκαν προεκλογικά να μοιράσουν υποσχέσεις.

Στη χτεσινή συγκέντρωση παρευρέθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές του Νομού Λάρισας Κωνσταντίνος Αλέξης, Δημήτρης Τσιόγκας και Βασίλης Καττής - όλοι τους από την επαρχία της Ελασσόνας - ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γιώργος Νταφούλης,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο Βασίλης Καττής στο χαιρετισμό του, εκ μέρους όλων των υποψηφίων βουλευτών της επαρχίας Ελασσόνας, κάλεσε τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της περιοχής να ψηφίσουν ΚΚΕ, τη μόνη δύναμη που στάθηκε στο πλευρό τους σ' όλους τους αγώνες μέχρι τώρα. "Δε θα επιτρέψουμε - είπε - να περάσουν τα αντιαγροτικά σχέδια της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των υποτακτικών της που οδηγούν τον τόπο στην καταστροφή και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τα ανατρέψουμε".

Με τη σειρά του ο Γιώργος Νταφούλης τόνισε ότι οι μονομάχοι του δικομματισμού αποφεύγουν το διάλογο με το λαό, γιατί δεν μπορούν να τον κοιτάξουν στα μάτια. "Ο Μιλτιάδης Εβερτ - τόνισε ο ομιλητής - προτίμησε το περασμένο Σάββατο να κάνει μια κλειστή συγκέντρωση στη Λάρισα στο κινηματοθέατρο "Γαλαξίας", ενώ το ίδιο κάνει και ο Σημίτης σε άλλες περιοχές". "Θέλουν - συνέχισε - με κάθε τρόπο να αποκρύψουν την αντιλαϊκή πολιτική που θα ακολουθήσουν και να αποφύγουν τα καυτά ερωτήματα του λαού. Και αυτό γιατί μετά τις εκλογές επέρχεται θύελλα καταστροφικών μέτρων σε όλους τους τομείς. Μέτρα που, για την προβληματική και ορεινή επαρχία της Ελασσόνας και τους αγροτοκτηνοτρόφους της, θα είναι ολέθρια".

ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Ψήφος στο ΚΚΕ κατά της πολιτικής της υποτέλειας

Καταδικάστε τα κόμματα του δικομματισμού, για την καταστροφική πολιτική της υποτέλειας που ακολούθησαν και ακολουθούν, αλλά και τα άλλα μικρά κόμματα ΠΟΛ.ΑΝ., ΔΗΚΚΙ και ΣΥΝ που όχι μόνον υποστηρίζουν την πολιτική του Μάαστριχτ αλλά συνέβαλαν και συμβάλουν πιο πολύ στην καλλιέργεια κλίματος υποταγής και μοιρολατρίας στο λαό και το μαζικό λαϊκό κίνημα. Καταδικάστε τα κόμματα του δικομματισμού γιατί εφαρμόζουν και συμφωνούν στην πολιτική σκληρής μονόπλευρης λιτότητας και τα κόμματα του Μάαστριχτ που στηρίζουν τα μεγάλα κόμματα και την επόμενη θα μετατρέψουν την ψήφο διαμαρτυρίας του λαού, που θα καταφέρουν να κλέψουν, σε ψήφο υποστήριξης της ίδιας πολιτικής στηρίζοντας κυβερνήσεις του δικομματισμού.Το καθαρό αυτό μήνυμα στέλνουν οι υποψήφιοι βουλευτές Ζακύνθου του ΚΚΕ στη διάρκεια των περιοδειών και των συναντήσεων με τους αγρότες και τους άλλους εργαζόμενους, σε χωριά και χώρους εργασίας που επισκέπτονται. Τις τελευταίες μέρες οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ επισκέφθηκαν τις κοινότητες Ανω, Μέσω και Κάτω Γερακάρι όπου ιδιαίτερα συζήτησαν με τους αγρότες για τη νέα ΚΑΠ και την ΓΚΑΤΤ, που πλήττουν την αγροτική οικονομία και τη "μαύρη" σταφίδα, τα αμπέλια και την ελαιοκαλλιέργεια. Ημαστε πάντα μπροστά στους αγώνες σας ενάντια στη συντηρητική πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων του δικομματισμού και απαιτούμε να ψηφίσετε και να ενισχύσετε το ΚΚΕ γιατί και αύριο θα είμαστε μαζί σας στους αγώνες σας για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων σας, τόνισαν οι υποψήφιοι του ΚΚΕ μιλώντας στους αγρότες στις κοινότητες Καταστάρι, Πηγαδάκια και Αλικανά. Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ δεν πάει χαμένη και είναι ψήφος Αντεπίθεσης για άλλη φιλολαϊκή πολιτική, υπογράμμισαν.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ