ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Δευτέρα 9 Σεπτέμβρη 1996
Σελ. /36
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συστράτευση με το ΚΚΕ

Του Μπάμπη ΠΑΠΑΓΙΑΛΙΑ

Ο κύβος ερρίφθη περνώντας στην τελική ευθεία μιας πρόωρης αλλά αναμενόμενης εκλογικής αναμέτρησης.

Η επτάμηνη μετα - παπανδρεϊκή κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Σημίτη, τον αυτοαποκαλούμενο εκσυγχρονιστή και εκφραστή της κεντροαριστεράς, δεν αιφνιδίασε κανέναν. Υποταγμένη στην αυστηρή γραμμή του Μάαστριχτ και στις εντολές των στρατοκρατών του ΝΑΤΟ, η τρίχρονη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ απέτυχε σε όλους τους βασικούς τομείς. Τα οξυμένα εθνικά - πολιτικά - οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα καθημερινά συσσωρεύονται με την κυβερνητική ανευθυνότητα - ανικανότητα και απραξία.

Οι γνωστές εδώ και ένα χρόνο τριβές - κόντρες και αντιπαραθέσεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο συνεχίζονται και μετά το συνέδριο κάτω απ' το τραπέζι δημιουργώντας μια προσωπική ανασφάλεια στον πρόεδρό του.

Η επιθυμία των Βρυξελλών και των διαπλεκόμενων συμφερόντων για μια νέα πιο υποτακτική κυβέρνηση με πλασματική αυτοδυναμία, ικανή να εφαρμόσει σκληρότερη οικονομική πολιτική σε βάρος των λαϊκών τάξεων αλλά και το άμεσο κλείσιμο όλων των εθνικών προβλημάτων που σήμερα βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή, ανάγκασαν τον νέο ηγέτη των "καθαρών λύσεων" να συρθεί στην κάλπη εγκαταλείποντας τους λεονταρισμούς και το γνωστό σλόγκαν 2 + 4.

Ομως ο λαός γνώρισε απ' την καλή τι σημαίνει αυτοδύναμο ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Υποτέλεια ανευθυνότητα - αερολογίες - κομματικό κράτος - λιτότητα - ανεργία - σκάνδαλα. Και θα απαντήσει με την ψήφο του.

Η ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση δεν απέδωσε. Συμπολίτευση από τη θέση της αντιπολίτευσης. Προσαρμοσμένη στη σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική της αλλά και πιστή στο δόγμα της Μαύρης Βίβλου οραματίζεται μια νέα αυτοδυναμία αναπαλαιώνοντας τη λαθεμένη πολιτική της, που τόσα χρόνια γνωρίσαμε.

Ο πολυσυλλεκτικός και πολυτασικός ΣΥΝ, κολυμπά σε θολά νερά. Χωρίς ιδεολογικό και πολιτικό υπόβαθρο πελαγοδρομεί στο χώρο της "Αριστεράς". Η μόνη φιλοδοξία του, να διατηρηθεί ως τσόντα και δεκανίκι στο πολιτικό στερέωμα για μετεκλογικές συνεργασίες. Η υπερβατική ΠΟΛ.ΑΝ. με τις ανεύθυνες εθνικιστικές της κραυγές και τα ονειροπόλα ιδεολογήματά της, καθημερινά χάνει ύψος με αμφίβολο και άγνωστο το μέλλον της. Τέλος το "κίνημα" Τσοβόλα με τις λαϊκίστικες κορόνες του θυμίζει Παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ 74 - 89.

Οσο πλησιάζει η ώρα της αδέκαστης λαϊκής κρίσης, η ώρα της κάλπης, τόσο δυναμώνει η ανεγκέφαλη αντιπαράθεση των δύο αμαρτωλών μονομάχων. Χωρίς θέσεις - στόχους, προγράμματα και εφικτές λύσεις. Χωρίς αυτοκριτική για τις χαμένες δεκαετίες και ουσιαστικό διάλογο με το λαό που χρόνια ταλανίζεται. Σε κάθε προεκλογική περίοδο με θεατρινισμό επιδίδονται σε ανεύθυνη και ανεδαφική συνθηματολογία. Κατ' εικόνα και ομοίωση κονταρομαχούν για το ποιος από τους δυο θα διαχειρίζεται τον κορβανά της εξουσίας. Ποιος από τους δυο θα εξυπηρετεί καλύτερα τους βιομήχανους και το κεφάλαιο που δεν έχει πατρίδα. Καθημερινά δίνουν εξετάσεις υποταγής στους πάτρωνες της ΕΕ και στον πάσα ένα πλανητάρχη. Εκεί στηρίζουν τις ελπίδες τους υποτιμώντας τη νοημοσύνη του λαού που δύσκολα ξεχνά.

Στην απέναντι πολιτική όχθη στέκει το ΚΚΕ με ξεκαθαρισμένες θέσεις και αταλάντευτη εθνική - πολιτική - οικονομική και κοινωνική πλεύση που καθημερινά δικαιώνεται από την ίδια τη ζωή. Κόμμα πάλης και αντίστασης με εναλλακτικές προτάσεις και λύσεις που ανακουφίζουν τα λαϊκά στρώματα. Κόμμα των εργαζομένων, των αγροτών και των μικρομεσαίων που με τους συνεπείς αγώνες του, συνθλίβει τα αντιλαϊκά σχέδια των μονομάχων.

Η δυναμική του παρουσία στη νέα Βουλή είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε για να μπει φραγμός στον ολιγαρχικό νεοφιλελευθερισμό και στη δεξιά σοσιαλδημοκρατία.

Ο αριστερός ψηφοφόρος δεν ξαναγίνεται πειραματόζωο. Δεν ξαναπατά στημένες πεπονόφλουδες. Κλείνει τ' αυτιά του και προσπερνά τη δήθεν ανανεωμένη αριστερή σοσιαλδημοκρατία που δεν έχει καμιά σχέση με τη μαχόμενη Αριστερά.

Καθήκον κάθε αριστερού και χρέος κάθε καλόπιστου δημοκράτη είναι να σταθεί σε τούτη την εκλογική αναμέτρηση δίπλα στο ΚΚΕ για ισχυρή κοινοβουλευτικήπαρουσία.

Πέρα από μικροκομματικές διαφορές και προσωπικές πικρίες, καθολική συστράτευση για νίκη της δημοκρατίας, για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Αλλος δρόμος δεν υπάρχει, το μαχαίρι έφτασε στο κόκαλο. Ολοι μαζί στη μάχη, ρίχνοντας στις 22 Σεπτέμβρη "δαγκωτό" το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Υπεύθυνη ψήφος αντεπίθεσης για την επιβίωση

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος τιμωρίας για την αντιαγροτική αντιλαϊκή πολιτική και για την ενίσχυση του αγώνα επιβίωσης αγροτών και εργαζομένων, τόνισαν οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στο νομό Γιάννης Θεωνάς, Ν. Γκατζής, Α. Βαλαχής, Γ. Λούμας και Ελένη Ρέππου

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος καταδίκης της αντιαγροτικής πολιτικής και τιμωρίας των υπαίτιων, για την όξυνση των αγροτικών προβλημάτων, και των συνενόχων τους, είναι ψήφος προστασίας του εισοδήματος των αγροτών και για την επιβίωσή τους στη γεωργία. Τα παραπάνω τόνισε ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στο Ν. Μαγνησίας Γιάννης Θεωνάς - επικεφαλής κλιμακίου της ΝΕ Μαγνησίας στο οποίο συμμετείχε και ο υποψήφιος Γιώργος Λούμας - χαιρετίζοντας στις εκδηλώσεις στη "Γιορτή Μήλου" που οργανώνει στη Ζαγορά Πηλίου ο τοπικός συνεταιρισμός.

Ο Γ. Θεωνάς, αφού αναφέρθηκε στη γενικότερη αντιαγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των ελληνικών κυβερνήσεων η οποία εμπνέει σοβαρές ανησυχίες για το μέλλον της αγροτικής οικονομίας της χώρας και τις τραγικές συνέπειες σε βάρος των αγροτών, στάθηκε στα ιδιαίτερα προβλήματα των παραγωγών της Ζαγοράς και του Πηλίου. Εκτός των άλλων, επισήμανε και τον κίνδυνο αποδυνάμωσης του συνεταιριστικού κινήματος, καθώς η ΕΕ και οι κυβερνήσεις του δικομματισμού προωθούν τις ομάδες παραγωγών σε βάρος των συνεταιριστικών οργανώσεων. Τέλος, αφού υπογράμμισε πως το ΚΚΕ θα σταθεί με όλες του τις δυνάμεις στο πλευρό των εργαζομένων και θα στηρίξει τους αγώνες των αγροτών που θα αναπτυχθούν, οπωσδήποτε, από την επόμενη των εκλογών, κάλεσε τους κατοίκους του νομού να υπερψηφίσουν το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Ολοι οι εργαζόμενοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι αυτοί που κυβέρνησαν και κυβερνούν έχουν ευθύνες για τη σημερινή τραγική κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι. Τώρα που ήρθε η ώρα, μπορούν και πρέπει να τους τιμωρήσουν. Να μην παγιδευτούν από τις απατηλές υποσχέσεις των δύο μονομάχων του δικομματισμού και να πουν "ΟΧΙ" και στα άλλα κόμματα που είναι έτοιμα να στηρίξουν μετά τις εκλογές, αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία, τον ένα από τους δύο εταίρους. Καλούνται να στείλουν με την ψήφο τους πιο ενισχυμένο το ΚΚΕ στη Βουλή, να στείλουν το δικό τους κομμουνιστή βουλευτή από τη Μαγνησία και περισσότερους βουλευτές του ΚΚΕ στη Βουλή για να ακούγεται πιο δυνατά η δική τους φωνή.

Τα παραπάνω υπογράμμισαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στο Ν. Μαγνησίας Γιάννης Θεωνάς, Ν. Γκατζής, Α. Βαλαχής, Γ. Λούμας και Ελένη Ρέππου οι οποίοι επισκέφθηκαν και είχαν συζητήσεις με εργαζόμενους στο Δήμο Ν. Ιωνίας, το παράρτημα ΙΚΑ Ν. Ιωνίας, το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας και συναντήθηκαν με τους δημάρχους Ν. Ιωνίας Στ. Φούσκη και Βόλου Δ. Πιτσιώρη (με τους οποίους συζήτησαν για τα τοπικά προβλήματα).

Ετεροδημότες

Αύριο

  • Στις 7 μ.μ. στα γραφεία της ΚΟΑ θα γίνει συγκέντρωση ετεροδημοτών από την Ηπειρο.

Την Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη στα γραφεία της ΚΟΑ:

  • Η Κομματική Επιτροπή Αρκάδων της Αθήνας του ΚΚΕ καλεί τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος Αρκάδες να πάρουν μέρος σε συγκέντρωση που θα γίνει στις 7.30 μ.μ.
  • Στις 7 μ.μ. θα γίνει συγκέντρωση ετεροδημοτών από Ευρυτανία,Φθιώτιδα,Βοιωτία,Εύβοια και Μακεδονία - Θράκη.
  • Στις 7.30 μ.μ. θα συγκεντρωθούν οι ετεροδημότες από την Κρήτη.

Την Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη

  • Στις 7 μ.μ. στα γραφεία της ΚΟΑ θα γίνει συγκέντρωση ετεροδημοτών από την Ηλεία και τη Θεσσαλία.
  • Στις 7 μ.μ. στα γραφεία του ΚΚΕ στο Περιστέρι (Αιμιλίου Βεάκη 38) θα συγκεντρωθούν ετεροδημότες από τη Λευκάδα.

Την Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη

  • Στις 7 μ.μ. στην αίθουσα Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος) θα συγκεντρωθούν ετεροδημότες από Κεφαλονιά - Ιθάκη.
  • Τα γραφεία των επιτροπών των ετεροδημοτών του ΚΚΕ στην Αθήνα λειτουργούν καθημερινά στα γραφεία της ΚΟΑ (Βερανζέρου και Κοτοπούλη 11) στην ΟΜΟΝΟΙΑ και στα τηλέφωνα: 5249.111-14 για όλες τις επιτροπές, καθώς επίσης και στα τηλέφωνα: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 5244.894, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ 5242.296, ΕΠΤΑΝΗΣΑ 5229.362, ΛΕΣΒΟΣ - ΛΗΜΝΟΣ 5249.916, ΗΠΕΙΡΟΣ 5245.753, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 5241.268, ΚΡΗΤΗ - ΣΑΜΟΣ - ΙΚΑΡΙΑ 5246.204.
Στη Θεσσαλονίκη
  • Στο εκλογικό κέντρο του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη (Εγνατίας 89) λειτουργεί Επιτροπή Ετεροδημοτών.
  • Αύριο στις 8 μ.μ. θα γίνει σύσκεψη ετεροδημοτών από Γρεβενά και Κοζάνη.
  • Την Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη στις 8 μ.μ. σύσκεψη ετεροδημοτών από Κιλκίς, Σέρρες, Πέλλα, Ημαθία, Χαλκιδική.
  • Την Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη στις 8. μ.μ. σύσκεψη ετεροδημοτών από Καβάλα, Κομοτηνή, Εβρο.
  • Στη Θεσσαλονίκη οι ετεροδημότες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 286 - 502 και 286 - 524.
ΚΑΒΑΛΑ
Αισιοδοξία για καλό αποτέλεσμα

Αύριο γίνεται η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πόλη της Καβάλας, με ομιλητή τον Κ. Παρασκευά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ. Οι κομμουνιστές εντείνουν τις προσπάθειες για ενημέρωση όλων των κατοίκων

Με μαχητικότητα και αισιοδοξία για σίγουρα θετικά αποτελέσματα, για την ενίσχυση του Κόμματος, οι κομμουνιστές και κομμουνίστριες της Καβάλας, οι φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ, μαζί με τους Κνίτες, έχουν ριχθεί στην προεκλογική μάχη προκειμένου να φθάσει η φωνή της αλήθειας σ' όλους τους κατοίκους του νομού. Ενώ οι εργαζόμενοι, οι αγρότες και επαγγελματίες ενημερώνονται και καλούνται να συμμετέχουν, αύριο Τρίτη στις 8 το βράδυ, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στην Καβάλα, όπου θα μιλήσει ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ.

Ολο το προηγούμενο διάστημα, οι υποψήφιοι βουλευτές Καβάλας του ΚΚΕ και στελέχη της ΝΕ πραγματοποίησαν δεκάδες περιοδείες και μίλησαν σε πολλά χωριά, σε χώρους εργασίας και συνοικίες της Καβάλας, ενώ οι κομμουνιστές "πόρτα πόρτα" μοιράζουν τα προεκλογικά φυλλάδια του Κόμματος και συζητούν "πρόσωπο με πρόσωπο" με χιλιάδες εργαζόμενους. Κοινή διαπίστωση είναι πως η αγανάκτηση του κόσμου προς τα μεγάλα κόμματα και την αντιλαϊκή, αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και του Μάαστριχτ που εφαρμόζουν, θα εκφραστεί σε σημαντικό βαθμό με την υπερψήφιση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ. Αυτό το θετικό κλίμα που εκφράζεται και με την αποδοχή του ΚΚΕ από νέους ψηφοφόρους, γεμίζει με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα τους κομμουνιστές και τους φίλους του Κόμματος στο νομό. Κι αυτό αναμένεται να εκφραστεί και στη συγκέντρωση της Τρίτης, αύριο.

ΔΗΚΕΒΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Μόνη επιλογή των ΕΒΕ, το ΚΚΕ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.-

"Η ΔΗΚΕΒΕ Θεσσαλονίκης στηρίζει το μόνο κόμμα που αντιπαλεύει τις κατευθύνσεις της "Λευκής Βίβλου", που οδηγούν στο κλείσιμο των 2/3 των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στη χώρα και καλεί τον κάθε βιοτέχνη, έμπορο, επαγγελματία, συνταξιούχο να ενισχύσει εκλογικά το ΚΚΕ".

Τα παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Κίνηση Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων, με την οποία εξηγεί για ποιο λόγο το ΚΚΕ πρέπει να είναι η μόνη επιλογή στις εκλογές της 22ας Σεπτέμβρη. Οπως σημειώνει, οι μικρομεσαίοι πληρώνουν και, μάλιστα... με αυξημένο τόκο, τις επιλογές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που υποτάσσονται στις κατευθύνσεις της ΕΕ και στη συνεχή παροχή προνομίων στο μεγάλο κεφάλαιο. "Με την τακτική αυτή, τονίζεται, είχαμε από τη μία το κλείσιμο 220.000 μικρομεσαίων επιχειρήσεων, δραματική πτώση του τζίρου και κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας. Από την άλλη έχουμε αύξηση κατά μέσο όρο 30% το χρόνο των κερδών των μεγαλύτερων επιχειρήσεων, αύξηση κατά 80% το χρόνο των κερδών των τραπεζών την τελευταία πενταετία και θεσμοθέτηση της ασυδοσίας των πολυκαταστημάτων. Τα δύο μεγάλα κόμματα, που είναι υπεύθυνα για τη δραματική πτώση, προσπαθούν για άλλη μια φορά να μας εξαπατήσουν", υπογραμμίζει η ΔΗΚΕΒΕ Θεσσαλονίκης. Με το σύνθημα "φτάνει πια η κοροϊδία", καλεί τους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους να ρίξουν μαύρο στο δικομματισμό και στα συμπληρώματά τους, την ΠΟΛ. ΑΝ., το ΣΥΝ και το ΔΗΚΚΙ. Να ψηφίσουν το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που συμπαρατάχτηκε μαζί τους στους αγώνες, που πάλεψε για τα προβλήματα των μικρομεσαίων μέσα και έξω από τη Βουλή.

Ν. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
Κερδισμένη ψήφος

Για ισχυρή πραγματική αντιπολίτευση, για αντεπίθεση με το ΚΚΕ, είναι αποφασισμένοι να ψηφίσουν οι αγροκτηνοτρόφοι του νομού Αργολίδας, ώστε να προστατέψουν τα δικά τους συμφέροντα. Το μήνυμα αυτό στέλνουν σε κάθε περίπτωση σ' όλες τις περιοδείες που πραγματοποιούν οι υποψήφιοι βουλευτής του ΚΚΕ στο νομό. Οι αγροκτηνοτρόφοι αναγνωρίζουν πως, σε κάθε περίπτωση, οι κομμουνιστές βρέθηκαν μπροστά στους αγώνες και αντιστάθηκαν μαζί με τους εργαζόμενους και τους αγρότες στην καταστροφική αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και στην αντιλαϊκή πολιτική της μονόπλευρης λιτότητας του Μάαστριχτ.

Οπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου της ΝΕ, από τις συζητήσεις και από την υποδοχή των θέσεων του ΚΚΕ, οι κάτοικοι της Αργολίδας φαίνεται ότι πείθονται πως η μόνη κερδισμένη ψήφος είναι η ψήφος στο ΚΚΕ για να αποτελέσει μια ισχυρή αντιπολίτευση που να υπερασπίζει τα συμφέροντα του λαού.

ΤΡΙΚΑΛΑ
Αντεπίθεση νεολαίων... με νότες

Με μαζική συμμετοχή νεολαίας έγινε προχτές προεκλογική προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ στην πόλη των Τρικάλων

Σε "αντεπίθεση με νότες", ενάντια στη συντήρηση και το συμβιβασμό, προχώρησε, προχτές Σάββατο βράδυ, η νεολαία των Τρικάλων, δίνοντας μαζικό "παρών" στην προφεστιβαλική εκδήλωση - συναυλία, που διοργάνωσε στο κέντρο της πόλης το Νομαρχιακό Συμβούλιο Τρικάλων της ΚΝΕ.

Εκατοντάδες νέοι και νέες αγνόησαν τις "Σειρήνες" του δικομματισμού και πλημμύρισαν τους πεζόδρομους στο Τρίγωνο των Τρικάλων, δείχνοντας με την παρουσία τους ότι το "χρώμα του μέλλοντος" είναι κόκκινο. Στην εκδήλωση, όπου κυριάρχησε ο ήχος μαθητικών ερασιτεχνικών συγκροτημάτων, αλλά και τα συνθήματα της ΚΝΕ για "νεανική αντεπίθεση στη συντήρηση με ισχυρό ΚΚΕ", μίλησε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ του νομού Τρικάλων, Αχιλλέας Κανταρτζής.Ενώ χαιρετισμό από το Συντονιστικό Θεσσαλίας της ΚΝΕ απηύθυνε ο Δημήτρης Αρμάγος.

Οι παρευρισκόμενοι νέοι άκουσαν με προσοχή και ενδιαφέρον την ομιλία του Αχιλλέα Κανταρτζή, ο οποίος τόνισε ανάμεσα σε άλλα: Η νεολαία δεν πρέπει να υποταχθεί ή να αδιαφορήσει στις πολιτικές αυτές που "ψαλιδίζουν" το μέλλον της. "Ισχυρό ΚΚΕ, είπε, σημαίνει αντίσταση κατά της ανεργίας, κατά της κατάργησης της δωρεάν εκπαίδευσης, κατά της υποβάθμισης των πτυχίων και του ξεκληρίσματος των νέων αγροτών".

Παράλληλα, όλοι οι νέοι που βρέθηκαν εκεί πήραν το φυλλάδιο της ΚΝΕ, που μοίρασαν οι Κνίτες και οι Κνίτισσες, ενώ ενδιαφέρον έδειξαν και για τον "Οδηγητή". Στις συζητήσεις που έγιναν στο χώρο της εκδήλωσης, η νεολαία των Τρικάλων έδειξε ότι λέει ΟΧΙ στα παιχνίδια του δικομματισμού και στα σενάρια που εξυφαίνονται σε βάρος των νέων, στέλνοντας ένα "ηχηρό" μήνυμα για ενίσχυση της δύναμης του ΚΚΕ, στις 22 του Σεπτέμβρη.

Κεντρικές προεκλογικές εκδηλώσεις του ΚΚΕ

Οι κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΚΚΕ θα γίνουν:

Σήμερα

  • Στον Ασπρόπυργο με ομιλητή τον Δ. Κουμπούρη,μέλος της ΚΕ.

Αύριο

  • Στην Ελευσίνα με ομιλητή τον Μ. Μαϊλη,μέλος της Γραμματείας της ΚΕ.
  • Στην Καβάλα με ομιλητή τον Κ. Παρασκευά,μέλος του ΠΓ.

Την Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη

  • Στην Πτολεμαϊδα με ομιλητή τον Θ. Ευθυμίου,μέλος της ΚΕ.
  • Στα Γιάννενα με ομιλητή τον Ορ. Κολοζώφ,μέλος του ΠΓ.
  • Στην Αλεξανδρούπολη με ομιλητή τον Μπ. Αγγουράκη,μέλος της ΚΕ.

Την Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη

  • Στη Νάουσα με ομιλητή τον Θ. Ευθυμίου,μέλος της ΚΕ.
  • Στην Τρίπολη με ομιλητή τον Στ. Βαμβέτσο,μέλος της ΚΕ.
  • Στο Αγρίνιο με ομιλητή τον Σπ. Στριφτάρη,μέλος του ΠΓ. Θα χαιρετίσει ο Β. Νικάκης.
  • Στα Τρίκαλα με ομιλητή τον Δ. Κουτσούμπα,μέλος του ΠΓ.
  • Στη Ζάκυνθο με ομιλητή τον Μ. Μαϊλη,μέλος της Γραμματείας της ΚΕ.

Την Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη

  • Στην Αρτα με ομιλητή τον Γ. Ποσοτίδη,μέλος της Γραμματείας της ΚΕ.
  • Στην Καλαμάτα με ομιλητή τον Ορ. Κολοζώφ,μέλος του ΠΓ.
  • Στη Μεγαλόπολη με ομιλητή τον Γ. Μαυρίκο,μέλος της ΚΕ.
  • Στη Δράμα με ομιλητή τον Θ. Ευθυμίου,μέλος της ΚΕ.
  • Στο Αργος με ομιλητή τον Δ. Αρβανιτάκη,μέλος της Γραμματείας της ΚΕ.
Συγκέντρωση λογιστών

Την Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη στις 7.30 μ.μ. η Εκλογική Επιτροπή Στήριξης του ΚΚΕ στο χώρο των λογιστών καλεί τους λογιστές σε συγκέντρωση στα γραφεία της Ενωσης Λογιστών, Κάνιγγος 27 (5ος όροφος). Στη συγκέντρωση θα παρουσιαστούν οι θέσεις του Κόμματος για τις εκλογές και θα τονιστεί η αναγκαιότητα υπερψήφισης των συνδυασμών του ΚΚΕ, για να μπορούν οι εργαζόμενοι από καλύτερες θέσεις να υπερασπίζονται τα δίκαια αιτήματά τους. Θα ακολουθήσει διάλογος.

Προεκλογικές εκδηλώσεις αντιστασιακών
  • Η Επιτροπή Γυναικών της ΠΕΑΕΑ καλεί κάθε αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης και κάθε προοδευτική γυναίκα σε συγκέντρωση - σύσκεψη με θέμα τις εκλογές σήμερα στις 6 μ.μ.,στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΠΕΑΕΑ (Λυκούργου 10, 4ος όροφος).
  • Οι Επιτροπές Στήριξης του ΚΚΕ των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης της Α και Β Περιφέρειας Πειραιά καλούν τους αντιστασιακούς και τους φίλους της Αντίστασης σήμερα στις 9.30 το πρωί στον κινηματογράφο "ΧΑΪ - ΛΑΪΦ" (πλ. Κοραή). Θα μιλήσουν οι Σπ. Χαλβατζής και Γερ. Αραβανής.
  • Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ Αμπελοκήπων - Ελληνορώσων καλεί τα μέλη του σε συγκέντρωση σήμερα στις 6 μ.μ. στα γραφεία του Παραρτήματος (Μακρυνίτσας 18).
  • Αύριο στις 7 μ.μ. στο Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ Γέρακα - Αγ. Παρασκευής (Σουλίου 52) θα γίνει σύσκεψη με θέμα: "Οι εκλογές και η δημιουργία Επιτροπής Στήριξης του ΚΚΕ".
  • Την Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη στις 6 μ.μ. το Παράρτημα ΠΕΑΕΑ Δάφνης καλεί τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες της Εθνικής Αντίστασης, καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους και του φιλικού τους περιβάλλοντος σε συγκέντρωση που θα γίνει στα γραφεία του παραρτήματος, Ελευθερίου Βενιζέλου 25 στη Δάφνη.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ