ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 8 Αυγούστου 1997
Σελ. /24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πήρε τα καπνά και έγινε καπνός

Εκατοντάδες καπνοπαραγωγικές οικογένειες εξαπάτησε ο μεγαλέμπορος καπνών Γ. Χαρδαλιάς,γνωστό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στην Αιτωλοακαρνανία. Ο Γ. Χαρδαλιάς, ο όποιος ξεκίνησε τη δραστηριότητά του ως συνεταιριστικό στέλεχος και εξελίχθηκε γρήγορα μέσω και της θέσης του στο ΠΑΣΟΚ, όπως καταγγέλλουν καπνοπαραγωγοί, σε μεγαλέμπορο, πήρε τα καπνά εκατοντάδων καπνοπαραγωγών της Αρτας χωρίς όμως και να τους πληρώσει στη συνέχεια. Θύματα της δραστηριότητας του καπνέμπορου έχουν πέσει σύμφωνα με πληροφορίες καπνοπαραγωγοί και σε άλλες περιοχές της χώρας, οι οποίοι ουδέποτε πληρώθηκαν από τον Γ. Χαρδαλιά για τα καπνά τους που αγόρασε.

Σε απόγνωση βρίσκονται σήμερα οι καπνοπαραγωγοί των χωριών Γρίμποβο, Γραμμέντιτσα, Αμμότοπος, Χατόπουλο και άλλων που πούλησαν τα καπνά τους, εσοδείας '96, στο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, αλλά λεφτά ακόμα να εισπράξουν... Να σημειώσουμε ότι για τους περισσότερους καπνοπαραγωγούς των χωριών αυτών η καλλιέργεια του καπνού αποτελεί και τη μοναδική πηγή διαμόρφωσης του οικογενειακού τους εισοδήματος.

Το τελευταίο κρούσμα απάτης φέρνει για μια ακόμα φορά στην επιφάνεια την ασυδοσία και την καταλήστευση των κόπων και του μόχθου των αγροτών από τους μεγαλέμπορους και τους μεσίτες τους, σημείωναν χτες συνεταιριστές της "Λαϊκής Ενότητας".Οι μικροπαραγωγοί καπνών μετά τις ποσοστώσεις στην παραγωγή, τα πρόστιμα συνυπευθυνότητας, τις εξευτελιστικές τιμές, την κατάργηση της παρέμβασης και των εξαγωγικών επιδοτήσεων και γενικότερα την αντιαγροτική πολιτική που αποφασίζουν τα επιτελεία των Βρυξελλών και αδιαμαρτύρητα εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις, δέχονται τώρα και τις απάτες των διαφόρων επιτήδειων που τους αφαιρούν ό,τι έχει απομείνει από την εφαρμογή της παραπάνω πολιτικής.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες της πολιτείας, όπως εκτιμούν οι συνεταιριστές της "Λαϊκής Ενότητας", για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και για την αδράνεια που δείχνουν οι αρμόδιες αρχές, αφήνοντας ατιμώρητους τους απατεώνες και τους κλέφτες του ιδρώτα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Εφτασε η στιγμή, σημειώνουν οι ίδιοι, η αγροτιά μαζικά και δυναμικά μέσα από τα συνδικαλιστικά της όργανα, τους αγροτικούς συλλόγους, να απαιτήσει μια διαφορετική αγροτική πολιτική. Μια πολιτική που θα ενισχύει τη μικρομεσαία αγροτιά και θα διασφαλίζει στους αγρότες ένα ελάχιστο εισόδημα, που θα τους επιτρέπει να ζουν ανθρώπινα στον τόπο τους. Η Δικαιοσύνη πρέπει να παρέμβει αυτοδίκαια και παραδειγματικά να τιμωρήσει όλους εκείνους που με διάφορους τρόπους εξαπατούν τους αγρότες και τους κλέβουν τους κόπους και το ψωμί τους.

ΚΙΛΚΙΣ
Φαρμάκι το νερό για 13 κοινότητες

Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου και Μ. Μπόσκου στη Βουλή

Τεράστια είναι η μόλυνση των υπογείων υδάτων της ευρύτερης περιοχής των Κοινοτήτων Μικρόκαμπου, Μαυρονερίου, Βαφειοχωρίου και Καστανιών του Νομού Κιλκίς. Στα νερά της περιοχής αυτής, όπου υπάρχουν 13 κοινότητες, έχει παρατηρηθεί σημαντική αύξηση νιτρικών και φωσφορικών ουσιών, οι οποίες καθιστούν το νερό ακατάλληλο προς πόση. Οι ουσίες αυτές μάλιστα επιφέρουν ανεπανόρθωτη βλάβη στον ανθρώπινο οργανισμό.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου και Μ. Μπόσκου κατέθεσαν χτες στη Βουλή Ερώτηση για το σοβαρό αυτό θέμα και καλούν τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη, Ανάπτυξης Β. Παπανδρέου,Γεωργίας Στ. Τζουμάκα,Εσωτερικών Αλ. Παπαδόπουλο και Μακεδονίας - Θράκης Φ. Πετσάλνικο να απαντήσουν τι πρόκειται να κάνει η κυβέρνηση ώστε:

Στην περιοχή να δημιουργηθεί το ταχύτερο δυνατόν με ευθύνη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης νέο σύστημα ύδρευσης με γεωτρήσεις από περιοχές που δεν έχουν μολυνθεί οι υδροφόροι ορίζοντες.

Να απαγορευτεί η χρήση των γεωργικών φαρμάκων που επιβαρύνουν το νερό, όπως για παράδειγμα το "Clean".

Να ενημερωθούν οι αγρότες που καλλιεργούν αγρούς σε λοφώδεις και ορεινές περιοχές, γύρω απ' τη λεκάνη που έχει μολυνθεί, να κάνουν βαθιές αρόσεις κατά ισοϋψείς καμπύλες, να δημιουργήσουν αναβαθμούς και να προχωρήσουν σε εναλλαγή καλλιεργειών με τη μέθοδο της αμειψισποράς.

Να διερευνηθεί το ενδεχόμενο μόλυνσης από τοξικές ενώσεις των βιομηχανικών αποβλήτων της βιομηχανικής περιοχής του Κιλκίς και να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων.

Να πραγματοποιούνται συχνοί έλεγχοι του πόσιμου νερού ολόκληρου του νομού και ως προς τις μικροβιολογικές και φυσικοχημικές παραμέτρους και ως προς την ύπαρξη γεωργικών φαρμάκων και άλλων τοξικών ουσιών, και στην περίπτωση που διαπιστώνονται προβλήματα να ενημερώνεται άμεσα ο κόσμος και να λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα.

ΚΕΡΚΥΡΑ
Κάνουν πλάτες στον Λαμπράκη

Επιτρέπουν αμμοληψία στον Ασπρόκαβο Λευκίμμης. Καταγγελία της ΝΑΣ

Κυβέρνηση, ΥΠΕΧΩΔΕ και νομάρχης Κέρκυρας επιμένουν να καταστρέφουν μια από τις ομορφότερες παραλίες της Κέρκυρας, τον Ασπρόκαβο, προς χάριν του μεγαλοεκδότη Λαμπράκη,εταιρία του οποίου πραγματοποιεί αμμοληψίες στην περιοχή για την κατασκευή του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.

Γι' αυτό το λόγο η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" (ΝΑΣ) Κέρκυρας ζητά με ανακοίνωσή της την άμεση διακοπή της αμμοληψίας από την περιοχή. Παράλληλα, δηλώνει τη συμπαράστασή της στο δίκαιο αγώνα των κατοίκων της περιοχής και τους καλεί να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους για το σκοπό αυτό.

"Η άδεια δόθηκε με συνοπτικές διαδικασίες, με περιβαλλοντικές μελέτες που υποτιμούν τη νοημοσύνη του πολίτη, ακριβώς γιατί επρόκειτο για την κατασκευάστρια εταιρία που έχει αναλάβει το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και στην οποία μεγαλομέτοχος είναι ο γνωστός μεγαλοεκδότης Λαμπράκης", καταγγέλλει η ΝΑΣ Κέρκυρας.

Σημειώνεται ότι το Νομαρχιακό Συμβούλιο Κέρκυρας έχει ήδη στείλει ψήφισμα προς το ΥΠΕΧΩΔΕ - μετά από σχετική απόφασή του - με το οποίο ζητά την άρση της άδειας αμμοληψίας πολλών χιλιάδων κυβικών μέτρων άμμου από τη θαλάσσια περιοχή κοντά στον Ασπρόκαβο Λευκίμμης. Παρά την απόφαση του ΝΣ, η υπηρεσία Περιβάλλοντος της Νομαρχίας ενέκρινε τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων της εταιρίας.

Η ΝΑΣ στη χτεσινή της ανακοίνωση καταγγέλλει ότι "ο νομάρχης Α. Παγκράτης σε συμπαιγνία με το ΥΠΕΧΩΔΕ υπονομεύει την ίδια την απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, δηλώνοντας ότι τηρούνται οι όροι άδειας. Αποκρύπτει όμως ότι η αμμοληψία από παραλίες της Ηγουμενίτσας ματαιώθηκε από κινητοποιήσεις των κατοίκων και κυρίως αποκρύπτει ότι υπήρχε η εναλλακτική λύση να χρησιμοποιηθεί άμμος από νταμάρια που αφθονούν στην Ηγουμενίτσα, βέβαια με κάποιο μεγαλύτερο κόστος για την κατασκευάστρια εταιρία. Για να βοηθήσουν λοιπόν τον μεγαλοεκδότη προτίμησαν κυβέρνηση, νομάρχης και ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ, προϊστάμενος της υπηρεσίας Περιβάλλοντος της νομαρχίας, να καταστραφεί μία από τις καλύτερες παραλίες του νομού μας", καταλήγει η ανακοίνωση.

ΕΥΟΣΜΟΣ
Ξεπουλάνε περιουσία του δήμου

Ξεπουλάνε έναντι πινακίου φακής τις εγκαταστάσεις της Δημοτικής Επιχείρησης Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη. Οι διαχειριστές που ορίστηκαν από τη Διοίκηση του Δήμου για την εκκαθάριση της επιχείρησης αποφάσισαν πως πρέπει να βγάλουν στο σφυρί και τις εγκαταστάσεις. Μόνο που αυτές δεν ανήκουν στην υπό διάλυση Δημοτική Κατασκευαστική επιχείρηση, αλλά στο δήμο, οπότε χρειάζεται απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτό όμως δεν τους εμπόδισε και μέσα από σκανδαλώδεις διαδικασίες όρισαν ημερομηνία δημοπρασίας την επόμενη Τετάρτη 13 Αυγούστου.

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις, 1.800 τετρ. μέτρων, στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου επιχειρείται να ξεπουληθούν έναντι 92 εκατ. δραχμών. Ποσό εξευτελιστικό, αν υπολογίσει κανείς την αξία οικοπέδου και κτίσματος. Η Δημοτική Επιχείρηση Ευόσμου χρεοκόπησε και έκλεισε με ευθύνη της σημερινής διοίκησης του δήμου, αφήνοντας οικονομικό άνοιγμα 500 εκατομμυρίων δραχμών και στέλνοντας στην ανεργία δεκάδες εργαζόμενους.

Με ανακοίνωσή του ο συνδυασμός Δημοτική Κίνηση Συνεργασία Πολιτών για την Πρόοδο του Ευόσμου και ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Τζήκας καταγγέλλουν τον δήμαρχο Παναγιώτη Αλεξανδρίδη και την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου για τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις. "Η Δημοτική Αρχή αφού χρεοκόπησε και έκλεισε τη Δημοτική Επιχείρηση, στη συνέχεια εκποίησε τα μηχανήματα για λίγα εκατομμύρια δραχμές, τώρα ξεπουλά και τις κτιριακές εγκαταστάσεις σε τιμή που δεν πιάνει ούτε τις 50.000 δρχ. ανά τετρ. μέτρο. Το εργοστάσιο είναι περιουσιακό στοιχείο του δήμου και όχι της Δημοτικής Επιχείρησης. Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει πάρει απόφαση και ως εκ τούτου είναι παράνομη η εκποίησή του".

Καταλήγοντας ο Συνδυασμός καλεί το λαό του δήμου να αντιδράσει, προκειμένου να ματαιωθούν τα σχέδια του δημάρχου και των συμβούλων του, ενώ καλεί και τον περιφερειάρχη να πάρει θέση και να σταματήσει το ξεπούλημα της περιουσίας του λαού του Ευόσμου.

ΠΟΛΙΧΝΗ
Αγωνιστικός πόλος συσπείρωσης η ΔΕΚ

Η συνέπεια, η συνεχής παρακολούθηση των προβλημάτων, η δράση της Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης Πολίχνης για την αντιμετώπισή τους, αλλά και ο διαφορετικός πολιτικός λόγος μέσα κι έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για το ενθουσιώδες αγκάλιασμα της Κίνησης από το λαό της Πολίχνης. Αυτό αποδείχτηκε περίτρανα μέσα και από τον νέο κύκλο περιοδειών που πραγματοποίησαν τα μέλη και οι φίλοι της ΔΕΚ σε ολόκληρο το δήμο.

Ευχάριστο ξάφνιασμα αποτέλεσαν όμως και για τους Δημοτικούς Συμβούλους και για τους φίλους της Κίνησης οι εκδηλώσεις συμπαράστασης του λαού. Φάνηκε καθαρά το γεγονός ότι ο λαός της Πολίχνης έχει αναγορεύσει τη ΔΕΚ σε πραγματικό αντίπαλο πόλο της πολιτικής του δημάρχου Θεόδωρου Παπαδόπουλου και των άλλων δυνάμεων της συναίνεσης και της υποταγής.

Μιλώντας στο "Ρ" ο επικεφαλής της ΔΕΚ και δημοτικός σύμβουλος Νίκος Κατσιάνος απέδωσε αυτό το αγκάλιασμα κυρίως στο γεγονός ότι από το 1995 μέχρι σήμερα η ΔΕΚ ύψωσε τη φωνή της και αντιπάλεψε όλες τις αντιδραστικές, αντιλαϊκές επιλογές της διοίκησης του Δήμου. "Αντισταθήκαμε και παλέψαμε με κάθε τρόπο, διώξεις συνδικαλιστών εργαζομένων, τις αναθέσεις μελετών και έργων που αγγίζουν τα όρια των σκανδάλων, τα νέα φορολογικά βάρη που επιβλήθηκαν στους δημότες. Παράλληλα, αναδείξαμε την πολιτική διάσταση των επιλογών αυτών που δεν είναι άλλη από τη χρησιμοποίηση του δήμου της Πολίχνης από τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ σε υπηρέτη και υποτακτικό όργανο της Κεντρικής Διοίκησης".

Τέλος, δίνοντας ένα πρώτο συμπέρασμα από αυτή την επαφή της Κίνησης με τους Πολιχνιώτες ο Ν. Κατσιάνος σημείωσε: "Φαίνεται πως έχουν δημιουργηθεί οι συνθήκες για μαζική δράση που θα φρενάρει τον κατήφορο, στον οποίο οδηγεί το δήμο η δημοτική αρχή. Βέβαια, προϋπόθεση γι' αυτό είναι η ενίσχυση ενός μεγάλου αγωνιστικού και διεκδικητικού ρεύματος που θα αντισταθεί στην αντιλαϊκή πολιτική που δοκιμάζεται στην Πολίχνη και θα ενεργοποιήσει σε οργανωμένη δράση τους πολίτες".

Κατάπιε αγκίστρι

Νεαρή θαλάσσια χελώνα, που έχει καταπιεί αγκίστρι μήκους πέντε εκατοστών και πετονιά, βρέθηκε πριν τρεις μέρες σε παραλία του Νομού Ξάνθης. Η θαλάσσια χελώνα, που ανήκει στο είδος Καρέτα καρέτα, έχει μήκος καβουκιού 31,5 εκατοστά και ζυγίζει τέσσερα κιλά. Τη φροντίδα της έχουν αναλάβει οι άνθρωποι του Κέντρου Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών, όπου και μεταφέρθηκε αεροπορικώς, μέσω Χρυσούπολης, μετά από ενέργειες του Λιμεναρχείου Πόρτο Λάγος, ώστε να αφαιρεθεί το αγκίστρι και η πετονιά που έχει καταπιεί. Ωστόσο, κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά δύσκολο, εξαιτίας της θέσης τους.

ΑΓΡΑΦΑ
Στο Ζαχαράκι το φετινό αντάμωμα

Στο Ζαχαράκι Αγράφων, μια πολύ όμορφη τοποθεσία στα όρια των Νομών Καρδίτσας και Ευρυτανίας, θα συναντηθούν οι "Ελληνες της Πίνδου και τα προβλήματα της Ελλάδας". Αυτό είναι και το θέμα του 7ου Πανελλήνιου Ανταμώματος Αγραφιωτών, που διοργανώνει, την Κυριακή, 10 Αυγούστου, η Ενωση Αγραφιώτικων Χωριών Νομού Καρδίτσας σε συνεργασία με τους ιστορικούς Δήμους Ρεντίνας (στην Καρδίτσα) και Φουρνών (στην Ευρυτανία). Πρόκειται για μία από τις κορυφαίες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην ορεινή Ελλάδα, με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών από όλους τους δήμους της περιοχής και διαφόρων πολιτιστικών σχημάτων.

Ο θεσμός του "ανταμώματος" έχει καταξιωθεί σαν μία εκδήλωση προβολής και διεκδίκησης θεμάτων ανάπτυξης του νομού. Φέτος, τα κυρίαρχα θέματα που θα προβληθούν αφορούν έργα υποδομής και είναι: Οι οδικοί άξονες (Δομοκός, Καρπενήσι, Αγρίνιο, Αρτα), τα έργα Σμόκοβου, Αχελώου και Λίμνης Πλαστήρα, τα ιαματικά νερά, ο ορεινός τουρισμός, η φθίνουσα πορεία του Νομού Καρδίτσας, τα Αγραφα Ευρυτανίας.

Να κλείσουν οι φυλακές

Το κλείσιμο των φυλακών της Κέρκυρας και τη μετατροπή τους σε ιστορικό μουσείο ζητάει, με χτεσινή ανακοίνωσή της, η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ. Επίσης, επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι η προχτεσινή απόδραση βαρυποινιτών κρατουμένων "υπονομεύει ανοιχτά την τουριστική οικονομία της Κέρκυρας" και προκαλεί αναστάτωση, όχι μόνο στη ζωή της πόλης, αλλά ολόκληρου του νησιού.

Η ΝΕ Κέρκυρας θέτει προ των ευθυνών τους και τα τοπικά στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (νομάρχη, δήμαρχο κλπ.), οι οποίοι περιφρόνησαν το παλλαϊκό αίτημα του κερκυραϊκού λαού για κλείσιμο των φυλακών. Παράλληλα, η ηγεσία του κυβερνητικού κόμματος, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, με τη συμπαιγνία του νομάρχη, κορόιδευαν τον κερκυραϊκό λαό, υποστηρίζοντας πως οι φυλακές φεύγουν, ενώ, στην πράξη, όχι μόνο δε φεύγουν, αλλά δίπλα από τις φυλακές χτίζεται και δικαστικό μέγαρο.

Τέλος, το ΚΚΕ καλεί τον κερκυραϊκό λαό και τους φορείς της πόλης να καταδικάσουν την ανάλγητη στάση της κυβέρνησης, του νομάρχη και της ηγεσίας της ΝΔ και να αγωνιστούν για να κλείσουν οι φυλακές, αφού είναι σε όλους γνωστό ότι δημιουργούν προβλήματα στην καθημερινή ζωή της πόλης, ενώ δύο γυμνάσια εφάπτονται σ' αυτές.

  • Ασύλληπτοι παρέμεναν μέχρι αργά χτες το βράδυ οι οχτώ δραπέτες των φυλακών της Κέρκυρας, εκ των οποίων τρεις είναι Ελληνες και πέντε Αλβανοί. Στο μεταξύ, από το υπουργείο Δικαιοσύνης διατάχθηκε Ενορκη Διοικητική Εξέταση, για να διαπιστωθούν οι συνθήκες, κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκε η νέα ομαδική απόδραση από τις φυλακές της Κέρκυρας.
ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ
Μεταξύ κατεργαραίων...

"Πόλεμος" εργολάβων προέκυψε με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του τμήματος της Εγνατίας Οδού "Πολύμυλος - Γαλάνι" (Νομός Κοζάνης), μεταξύ της εταιρίας "Γνώμων Αλφα Τεχνική" και της "Εγνατία Οδός", που έχει αναλάβει την ευθύνη του έργου για λογαριασμό του δημοσίου.

Αντικείμενο της διαμάχης είναι οι καταγγελίες από εκπροσώπους της εταιρίας "Ντι Ες", που ήταν και η μειοδότρια, ότι τελικά το έργο ανατέθηκε στην τρίτη κατά σειρά μειοδότρια - η δεύτερη προσφορά ακυρώθηκε για τυπικούς λόγους - και όχι στην πρώτη, κατά παράβαση της διακήρυξης του διαγωνισμού. Εκπρόσωποι της εταιρίας "Ντι Ες" υποστηρίζουν ότι το ελληνικό δημόσιο θα ζημιωθεί κατά 342 εκατομμύρια δρχ., αφού η προσφορά της "Ντι Ες", ύψους 1 δισ. 703 εκατ. δρχ., ήταν η συμφερότερη, αλλά τελικά τη "δουλιά" πήρε η "Γνώμων Αλφα Τεχνική", με προσφορά ακριβότερη κατά 342 εκατομμύρια δρχ. Δέκα μέρες μετά την κατακύρωση του έργου, συγκεκριμένα στις 24 Ιούλη, το ΔΣ της "Εγνατίας" υπέγραψε και τη σχετική σύμβαση με την εταιρία.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εργων Γ. Χρυσικόπουλος,μιλώντας στο "Ρ", επιβεβαίωσε μεν το γεγονός, ωστόσο αιτιολόγησε την απόφαση του ΔΣ της "Εγνατίας" να αποκλείσει την εν λόγω εταιρία - αν και μειοδότρια - επειδή η "Ντι Ες" δεν είχε το πτυχίο Ζ Τάξης, όπως όριζε η προκήρυξη του διαγωνισμού. Σημειώνεται ότι ο έλεγχος για το πτυχίο της εν λόγω εταιρίας έγινε μετά από καταγγελία άλλης ανταγωνιστικής εταιρίας.

Αδικαιολόγητη καθυστέρηση

Αδικαιολόγητη είναι η καθυστέρηση της έναρξης των εργασιών για το δρόμο Κεραμωτής - Νεάπολης στη Λακωνία, αφού εδώ και τρία χρόνια δίνονται υποσχέσεις, χωρίς όμως οι κάτοικοι να βλέπουν έργα...

Το θέμα αυτό έφεραν, με Ερώτησή τους, στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Απ. Τασούλας και Αχ. Κανταρτζής. Οι δύο βουλευτές ρωτούν τον υπουργό Εσωτερικών - Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Αλ. Παπαδόπουλο, "ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να ολοκληρωθούν αμέσως όλες οι σχετικές διαδικασίες και το συντομότερο δυνατό να ξεκινήσουν οι εργασίες για το συγκεκριμένο δρόμο".



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ