Παρασκευή 8 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Κάνουν πλάτες στον Λαμπράκη

Επιτρέπουν αμμοληψία στον Ασπρόκαβο Λευκίμμης. Καταγγελία της ΝΑΣ

Κυβέρνηση, ΥΠΕΧΩΔΕ και νομάρχης Κέρκυρας επιμένουν να καταστρέφουν μια από τις ομορφότερες παραλίες της Κέρκυρας, τον Ασπρόκαβο, προς χάριν του μεγαλοεκδότη Λαμπράκη,εταιρία του οποίου πραγματοποιεί αμμοληψίες στην περιοχή για την κατασκευή του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.

Γι' αυτό το λόγο η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" (ΝΑΣ) Κέρκυρας ζητά με ανακοίνωσή της την άμεση διακοπή της αμμοληψίας από την περιοχή. Παράλληλα, δηλώνει τη συμπαράστασή της στο δίκαιο αγώνα των κατοίκων της περιοχής και τους καλεί να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους για το σκοπό αυτό.

"Η άδεια δόθηκε με συνοπτικές διαδικασίες, με περιβαλλοντικές μελέτες που υποτιμούν τη νοημοσύνη του πολίτη, ακριβώς γιατί επρόκειτο για την κατασκευάστρια εταιρία που έχει αναλάβει το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και στην οποία μεγαλομέτοχος είναι ο γνωστός μεγαλοεκδότης Λαμπράκης", καταγγέλλει η ΝΑΣ Κέρκυρας.

Σημειώνεται ότι το Νομαρχιακό Συμβούλιο Κέρκυρας έχει ήδη στείλει ψήφισμα προς το ΥΠΕΧΩΔΕ - μετά από σχετική απόφασή του - με το οποίο ζητά την άρση της άδειας αμμοληψίας πολλών χιλιάδων κυβικών μέτρων άμμου από τη θαλάσσια περιοχή κοντά στον Ασπρόκαβο Λευκίμμης. Παρά την απόφαση του ΝΣ, η υπηρεσία Περιβάλλοντος της Νομαρχίας ενέκρινε τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων της εταιρίας.

Η ΝΑΣ στη χτεσινή της ανακοίνωση καταγγέλλει ότι "ο νομάρχης Α. Παγκράτης σε συμπαιγνία με το ΥΠΕΧΩΔΕ υπονομεύει την ίδια την απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, δηλώνοντας ότι τηρούνται οι όροι άδειας. Αποκρύπτει όμως ότι η αμμοληψία από παραλίες της Ηγουμενίτσας ματαιώθηκε από κινητοποιήσεις των κατοίκων και κυρίως αποκρύπτει ότι υπήρχε η εναλλακτική λύση να χρησιμοποιηθεί άμμος από νταμάρια που αφθονούν στην Ηγουμενίτσα, βέβαια με κάποιο μεγαλύτερο κόστος για την κατασκευάστρια εταιρία. Για να βοηθήσουν λοιπόν τον μεγαλοεκδότη προτίμησαν κυβέρνηση, νομάρχης και ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ, προϊστάμενος της υπηρεσίας Περιβάλλοντος της νομαρχίας, να καταστραφεί μία από τις καλύτερες παραλίες του νομού μας", καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μηνύματα αισιοδοξίας (2006-10-13 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2006-09-12 00:00:00.0)
Παρέμβαση για το νομοσχέδιο που ξεπουλά τις παραλίες (2006-09-06 00:00:00.0)
Ενθετο στο 1ο Εξωφρενικός αντιπερισπασμός (1998-06-04 00:00:00.0)
Κινδυνεύουν να μετατραπούν σε χαβούζα (1998-04-22 00:00:00.0)
Απέτυχε η επιχείρηση συγκάλυψης των προβλημάτων (1998-03-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ