Πέμπτη 4 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ενθετο στο 1ο Εξωφρενικός αντιπερισπασμός

Τελικά για τους συνυπεύθυνους όσων έγιναν στο Ψυχιατρείο, ευθύνεται ο επικεφαλής της... "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας"!

Η αποκάλυψη της ΝΑΣ για το ψυχιατρείο συνοδεύτηκε και με την απόδοση ευθυνών τόσο στην κυβέρνηση όσο και σε τοπικούς παράγοντες της Κέρκυρας οι οποίοι ενεπλάκησαν είτε από πολιτικές θέσεις είτε από διοικητικές θέσεις σε ζητήματα του Ψυχιατρείου.

Η έκθεση της ECTTE ήταν γνωστή στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας από το Φλεβάρη του 1996 και το γεγονός αυτό αποτελεί μια ακόμα δικαίωση των θέσεων της ΝΑΣ τόσο για τις ευθύνες των κυβερνήσεων όσο και για τις ευθύνες των τοπικών παραγόντων.

Η αποκάλυψη αυτή έκανε κάποιους αφ' ενός να χάσουν τον ύπνο τους και αφ' ετέρου να ανατρέξουν στη θεωρία της "συνευθύνης" για τον επικεφαλής της ΝΑΣ και υποψήφιο νομάρχη Θόδωρο Γουλή,ο οποίος για μικρό χρονικό διάστημα υπήρξε μέλος του ΔΣ του Ψυχιατρείου. "Ετσι στη σειρά, επισημαίνει με χτεσινή ανακοίνωσή της η ΝΑΣ, ο πρώην πρόεδρος του Ψυχιατρείου κ. Μάμαλος και ο νυν πρόεδρος κ. Αλεξανδρόπουλος βγήκαν να ρίξουν ευθύνες στο Θ. Γουλή καθώς ο ένας λέει ότι ήταν μέλος του ΔΣ του Ψυχιατρείου το 1992 και ο άλλος το 1994".

Η ΝΑΣ καταγγέλλει ότι "συνειδητά ψεύδονται και διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα", προσπαθώντας να επιρρίψουν τις ευθύνες στον επικεφαλής της ΝΑΣ, διότι ο Θ. Γουλής ήταν μέλος του ΔΣ του Ψυχιατρείου για έναν, περίπου, χρόνο, από το 1991 μέχρι το 1992. Αλλάχτηκε με απόφαση της ΔΕ της ΤΕΔΚ, διότι μειώθηκε ο αριθμός των μελών του ΔΣ, από εννέα σε επτά. Ταχτικό μέλος του ΔΣ παρέμεινε ο σημερινός Νομάρχης κ. Παγκράτης. "Κατά διαστήματα ο Θ. Γουλής ήταν αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ, αλλά ποτέ δεν κλήθηκε στο ΔΣ, ούτε βέβαια γνώριζε τα "μαγειρέματα" που έκαναν οι δυο παραπάνω κύριοι σε αγαστή και υπόγεια συνεργασία σε βάρος του Ιδρύματος".

"Αποδεικνύεται, τονίζει η ΝΑΣ, από την τοποθέτησή τους ότι δεν έχουν το θάρρος ούτε τις πολιτικές ευθύνες ενώ με τον αντιπερισπασμό τους επιχειρούν να αποσείσουν τις τεράστιες ευθύνες που έχουν και για τις σκανδαλώδεις κακοτεχνίες που έγιναν στο Ψυχιατρείο με τη συγκάλυψή τους".

Σύμφωνα με τη ΝΑΣ οι συγκεκριμένες προσωπικές ευθύνες δε μειώνουν, αλλά αυξάνουν τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, "που εν γνώσει τους και με τη συγκάλυψή τους γινόταν το μεγάλο φαγοπότι και στο Ψυχιατρείο από την κατασκευάστρια εταιρία. Γι' αυτό - προσθέτει η ΝΑΣ - σιώπησε, αν και γνωρίζει πολλά περισσότερα, και ο σημερινός Νομάρχης σαν πολιτικός προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, που είχε την επίβλεψη των έργων. Δεν έκανε τίποτα για να αποκατασταθούν οι κακοτεχνίες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ