Πέμπτη 4 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 44
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
Συνωμοτικά Προγράμματα Σπουδών Επιλογής...

Με συνωμοτικό τρόπο το υπουργείο Παιδείας και το ΤΕΙ Πειραιά προχώρησαν στην ίδρυση και λειτουργία Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (ΠΣΕ). Μακριά από το χώρο του Ιδρύματος και τους "ενοχλητικούς" σπουδαστές που αντιδρούν, λειτουργούν εδώ και 20 μέρες στο κέντρο της Αθήνας, (Μεθώνης 8 - 10 στα Εξάρχεια, όπου βρίσκεται το Κέντρο Ερευνών του ΤΕΙ Πειραιά) δύο ΠΣΕ με 120 "φοιτητές" το καθένα, οι οποίοι μάλιστα ειδοποιήθηκαν τηλεφωνικά, για να συμμετάσχουν.

Τα προγράμματα αυτά, που είναι στην ουσία φτηνή κατάρτιση προσαρμοσμένη στις ανάγκες των επιχειρήσεων και της αγοράς, έχουν ως αντικείμενα: "Ναυτιλιακές επιχειρήσεις και Μεταφορές" και "Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες στις Ανατολικοευρωπαϊκές χώρες". Σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει και τρίτο για τη "Βιομηχανική Πληροφορική".

Οι ενδιαφερόμενοι ειδοποιήθηκαν τηλεφωνικά και κλήθηκαν να συμπληρώσουν μια αίτηση, με την οποία δηλώνουν ότι αποδέχονται τη θέση τους στο συγκεκριμένο ΠΣΕ. Η επιλογή τους έγινε με βάση τους βαθμούς του απολυτηρίου Λυκείου και των πανελλήνιων εξετάσεων, αλλά και με τα χρόνια εργασίας, αν έχουν μεταλυκειακή εκπαίδευση κλπ.

Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι απαντώντας στις μεθοδεύσεις αυτές, διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια και πορεία προς το Κέντρο Ερευνών του ΤΕΙ Πειραιά, όπου λειτουργούν τα δύο ΠΣΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ