Πέμπτη 4 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 42
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΠΑΝΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΕΝΙΔΙΟΥ"
Κάλεσμα αγώνα ενάντια στις κυβερνητικές επιλογές

Ανακηρύχτηκε υποψήφιος δήμαρχος της ΠΑΣΥΜ ο Θάνος Τραβασάρος. Ο ίδιος αποκάλυψε ότι ο Δήμος Μενιδίου θα δώσει 1.200 στρέμματα στον όμιλο επιχειρήσεων Βαρδινογιάννη, προκειμένου να γίνει πίστα αγώνων αυτοκινήτων

Κάλεσμα στο λαό του Μενιδίου να σταθεί εμπόδιο στα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης απηύθυνε ο Θάνος Τραβασάρος στην ανοιχτή συγκέντρωση της "Πανδημοκρατικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης Μενιδίου" (ΠΑΣΥΜ),στην οποία ανακηρύχτηκε υποψήφιος δήμαρχος Μενιδίου της Κίνησης.

Ο Θ. Τραβασάρος, στην ομιλία του, αποκάλυψε ότι 1.200 στρέμματα στην περιοχή της Αμυγδαλέζας στο Μενίδι θα δοθούν από το δήμο στον όμιλο επιχειρήσεων Βαρδινογιάννη, προκειμένου να γίνει πίστα αγώνων αυτοκινήτων. Η τεράστια αυτή έκταση θα δοθεί για 50 χρόνια με ενοίκιο δύο εκατομμυρίων το μήνα και σε περίπτωση που μετά από αυτό το χρονικό διάστημα ο δήμος θέλει να ξαναπάρει την έκταση θα πρέπει να πληρώσει το 30% της αξίας των εγκαταστάσεων που θα υπάρχουν σ' αυτήν!

Ακόμα, ο Θ. Τραβασάρος σημείωσε ότι το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί στην περιοχή θα είναι τεράστιο, καθώς στην πίστα θα γίνονται τακτικά αγώνες αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθούν τους αγώνες 15.000 άνθρωποι.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο ρόλο που επιχειρεί η κυβέρνηση να προσδώσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τονίζοντας: "Σήμερα η ΤΑ επιδιώκεται να χρησιμοποιηθεί σαν μοχλός περάσματος στους ιδιώτες των υπηρεσιών, των αρμοδιοτήτων, των έργων, της περιουσίας των δήμων αφ' ενός και των πρόσθετων φόρων και πολλαπλάσιων δημοτικών τελών σε βάρος των δημοτών αφ' ετέρου".

Την ίδια ώρα, η περιοχή του Μενιδίου αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, καθώς η εκτέλεση των αντιπλημμυρικών, αποχετευτικών έργων, αλλά και η οδοποιία, η κατασκευή πλατειών, παιδικών χαρών εξαρτώνται κύρια από τους οικονομικούς πόρους, που εξασφαλίζει στο δήμο η κυβέρνηση. "Η ΠΑΣΥΜ - σημείωσε ο Θ. Τραβασάρος - αντιτίθεται στη συμμετοχή της ΤΑ στην αναδιάρθρωση της οικονομίας σε βάρος του λαού, στις ιδιωτικοποιήσεις αρμοδιοτήτων της και στην ανάδειξη αιρετών - μάνατζερ".

Κλείνοντας την παρέμβασή του, ο υποψήφιος δήμαρχος υπογράμμισε πως η ΠΑΣΥΜ καλεί το λαό του Μενιδίου να μπει φραγμός στα αντιλαϊκά σχέδια, που δρομολογούνται από την κυβέρνηση. Και δήλωσε: "Η παράταξή μας θα συνεχίσει να αγωνίζεται για μια ΤΑ, που θα είναι αντάξια του λαού, για ένα δήμο με κοινωνική προσφορά, μπροστάρη στην επίλυση των προβλημάτων των δημοτών".

Στη συγκέντρωση της ΠΑΣΥΜ, παρευρέθηκαν ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας", ο Νίκος Στεφανίδης επικεφαλής της ΝΑΣ Ανατολικής Αττικής, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ