Παρασκευή 8 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Να κλείσουν οι φυλακές

Το κλείσιμο των φυλακών της Κέρκυρας και τη μετατροπή τους σε ιστορικό μουσείο ζητάει, με χτεσινή ανακοίνωσή της, η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ. Επίσης, επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι η προχτεσινή απόδραση βαρυποινιτών κρατουμένων "υπονομεύει ανοιχτά την τουριστική οικονομία της Κέρκυρας" και προκαλεί αναστάτωση, όχι μόνο στη ζωή της πόλης, αλλά ολόκληρου του νησιού.

Η ΝΕ Κέρκυρας θέτει προ των ευθυνών τους και τα τοπικά στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (νομάρχη, δήμαρχο κλπ.), οι οποίοι περιφρόνησαν το παλλαϊκό αίτημα του κερκυραϊκού λαού για κλείσιμο των φυλακών. Παράλληλα, η ηγεσία του κυβερνητικού κόμματος, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, με τη συμπαιγνία του νομάρχη, κορόιδευαν τον κερκυραϊκό λαό, υποστηρίζοντας πως οι φυλακές φεύγουν, ενώ, στην πράξη, όχι μόνο δε φεύγουν, αλλά δίπλα από τις φυλακές χτίζεται και δικαστικό μέγαρο.

Τέλος, το ΚΚΕ καλεί τον κερκυραϊκό λαό και τους φορείς της πόλης να καταδικάσουν την ανάλγητη στάση της κυβέρνησης, του νομάρχη και της ηγεσίας της ΝΔ και να αγωνιστούν για να κλείσουν οι φυλακές, αφού είναι σε όλους γνωστό ότι δημιουργούν προβλήματα στην καθημερινή ζωή της πόλης, ενώ δύο γυμνάσια εφάπτονται σ' αυτές.

  • Ασύλληπτοι παρέμεναν μέχρι αργά χτες το βράδυ οι οχτώ δραπέτες των φυλακών της Κέρκυρας, εκ των οποίων τρεις είναι Ελληνες και πέντε Αλβανοί. Στο μεταξύ, από το υπουργείο Δικαιοσύνης διατάχθηκε Ενορκη Διοικητική Εξέταση, για να διαπιστωθούν οι συνθήκες, κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκε η νέα ομαδική απόδραση από τις φυλακές της Κέρκυρας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ