Παρασκευή 8 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Ποτέ πια πόλεμος"

"Ποτέ πια πόλεμος. Να καταστραφούν όλα τα πυρηνικά όπλα". Με αυτό το σύνθημα τα μέλη της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ) του Παραρτήματος Αμαλιάδας - Πηνείας τιμούν - με ανακοίνωσή τους - τους νεκρούς των δύο μαρτυρικών πόλεων, της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, 52 χρόνια μετά την τρομακτική έκρηξη της ατομικής βόμβας και καταδικάζουν όλους εκείνους που ωθούν την ανθρωπότητα στην εξαφάνισή της.

"Οι ιμπεριαλιστές δε λογάριασαν ποτέ τι θα στοιχίσει σε ανθρώπινες ζωές και τι καταστροφές θα προκαλέσει στο περιβάλλον η ρίψη της ατομικής βόμβας. Το μόνο που τους απασχολούσε ήταν να πετύχουν τους στόχους τους", αναφέρει η ΠΕΑΕΑ Αμαλιάδας - Πηνείας. Τους ενδιέφερε - τονίζεται στην ανακοίνωση - να δείξουν στη Σοβιετική Ενωση το νέο τους όπλο, που με την καταστρεπτική του δύναμη κατέστησε τις ΗΠΑ υπερδύναμη, τους ενδιέφερε να τρομοκρατήσουν ακόμα και τους σύμμαχους λαούς, καθώς και τα αντιστασιακά κινήματά τους.

"Σήμερα η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει, ίσως, μεγαλύτερους κινδύνους. Τα επίσημα στοιχεία μιλάνε για χιλιάδες πυρηνικά σε πολλές χώρες. Κανένας δεν ξέρει πώς και πότε θα γίνει το κακό. Η ανθρωπότητα είναι σε θέση και μπορεί να ματαιώσει τον όλεθρο, όσο είναι καιρός", καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΕΑΕΑ Αμαλιάδας - Πηνείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ