Παρασκευή 8 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΥΟΣΜΟΣ
Ξεπουλάνε περιουσία του δήμου

Ξεπουλάνε έναντι πινακίου φακής τις εγκαταστάσεις της Δημοτικής Επιχείρησης Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη. Οι διαχειριστές που ορίστηκαν από τη Διοίκηση του Δήμου για την εκκαθάριση της επιχείρησης αποφάσισαν πως πρέπει να βγάλουν στο σφυρί και τις εγκαταστάσεις. Μόνο που αυτές δεν ανήκουν στην υπό διάλυση Δημοτική Κατασκευαστική επιχείρηση, αλλά στο δήμο, οπότε χρειάζεται απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτό όμως δεν τους εμπόδισε και μέσα από σκανδαλώδεις διαδικασίες όρισαν ημερομηνία δημοπρασίας την επόμενη Τετάρτη 13 Αυγούστου.

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις, 1.800 τετρ. μέτρων, στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου επιχειρείται να ξεπουληθούν έναντι 92 εκατ. δραχμών. Ποσό εξευτελιστικό, αν υπολογίσει κανείς την αξία οικοπέδου και κτίσματος. Η Δημοτική Επιχείρηση Ευόσμου χρεοκόπησε και έκλεισε με ευθύνη της σημερινής διοίκησης του δήμου, αφήνοντας οικονομικό άνοιγμα 500 εκατομμυρίων δραχμών και στέλνοντας στην ανεργία δεκάδες εργαζόμενους.

Με ανακοίνωσή του ο συνδυασμός Δημοτική Κίνηση Συνεργασία Πολιτών για την Πρόοδο του Ευόσμου και ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Τζήκας καταγγέλλουν τον δήμαρχο Παναγιώτη Αλεξανδρίδη και την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου για τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις. "Η Δημοτική Αρχή αφού χρεοκόπησε και έκλεισε τη Δημοτική Επιχείρηση, στη συνέχεια εκποίησε τα μηχανήματα για λίγα εκατομμύρια δραχμές, τώρα ξεπουλά και τις κτιριακές εγκαταστάσεις σε τιμή που δεν πιάνει ούτε τις 50.000 δρχ. ανά τετρ. μέτρο. Το εργοστάσιο είναι περιουσιακό στοιχείο του δήμου και όχι της Δημοτικής Επιχείρησης. Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει πάρει απόφαση και ως εκ τούτου είναι παράνομη η εκποίησή του".

Καταλήγοντας ο Συνδυασμός καλεί το λαό του δήμου να αντιδράσει, προκειμένου να ματαιωθούν τα σχέδια του δημάρχου και των συμβούλων του, ενώ καλεί και τον περιφερειάρχη να πάρει θέση και να σταματήσει το ξεπούλημα της περιουσίας του λαού του Ευόσμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ