ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 1 Οχτώβρη 1997
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΥΕΦΑ, ΑΡΣΕΝΑΛ - ΠΑΟΚ 1 - 1
Πέταξε προς τη δόξα

Με κανονιά του Βρύζα ο ΠΑΟΚ πέτυχε τη μεγαλύτερη πρόκριση στην ιστορία του αποκλείοντας την πρωτοπόρο του αγγλικού πρωταθλήματος

ΛΟΝΔΙΝΟ (του απεσταλμένου μας Ντίνου ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥΣΗ).-

Με την... υπογραφή Ζήση Βρύζα ο ΠΑΟΚ κατέκτησε χτες τη μεγαλύτερη πρόκριση στην ιστορία του με μια μοναδική ενέργεια του διεθνή επιθετικού στο 86'. Ο Βρύζας δέχτηκε κάθετη μπαλιά από τον Φραντζέσκο, έξω από την περιοχή. "Αδειασε" υπέροχα τους Ανταμς, Μπόουλ και μ' ένα συρτό σουτ έστειλε την ομάδα του στους 32 του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Η Θεσσαλονίκη πήρε "φωτιά" από τους πανηγυρισμούς οι οποίοι κράτησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Για να είναι συνεπής στο ραντεβού με την ιστορία, ο δικέφαλος πέρασε από πολλά... κύματα. Ομως οι παίχτες του είχαν θέληση αλλά και τύχη όπως είχε ζητήσει ο Α. Αναστασιάδης.

Η Αρσεναλ, όπως αναμενόταν, από την αρχή πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Κατάφερε μάλιστα σχετικά νωρίς να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα. Στο 22' ο Μπέργκαμπ έκανε το 1 - 0 με μακρινό σουτ και αφού είχε ελευθερωθεί απ' τον Κολομπούρδα με ωραία προσποίηση. Παρά την πίεση των γηπεδούχων αυτό ήταν το σκορ του ημιχρόνου. Κυρίως χάρη σε δύο έξοχες επεμβάσεις του Μιχόπουλου σε σουτ των Πετί (43'), Πέρλοου (44').

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο αποφασισμένος στον αγώνα. Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή, όμως ο δικέφαλος αμυνόταν καλά. Μάλιστα δειλά - δειλά έβγαινε από την περιοχή του. Πάντως το 1 - 0 παρέμενε χάρη κυρίως στον Μιχόπουλο. Ο διεθνής τερματοφύλακας μπορεί να είχε προβλήματα στις εξόδους, έδωσε ρεσιτάλ όμως στα σουτ. Κορυφαίες στιγμές στο 61' και το 83' που απέκρουσε προσπάθειες των Ντίξον, Ράιτ αντίστοιχα. Ο τελευταίος δε χρίστηκε σκόρερ στο 67' γιατί την πορεία της μπάλας προς την κενή εστία άλλαξε στο... παρά ένα ο Ζαγοράκης.

Ετσι το γκολ του Βρύζα... σφράγισε το εισιτήριο της πρόκρισης και έγραψε μια ακόμα "χρυσή" σελίδα στην ένδοξη ιστορία του ΠΑΟΚ. Συγκινημένος ο Ελληνας σκόρερ βγαίνοντας από τ' αποδυτήρια δήλωσε: "Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Είναι μεγάλη πρόκριση. Εχουμε και συνέχεια". Εξέχουσες μορφές των "ασπρόμαυρων" οι Νάγκμπε (κορυφαίος), Ολιβάρες, Μιχόπουλος, Βρύζας.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Σίμαν, Ντίξον, Γουίτενμπεργκ, Βιερά, Μπόουλντ, Ανταμς, Ράιτ, Μπέργκαμπ, Οβερμαρς (74' Πλατ), Πάρλοου (88' Ανελκά), Πετί.

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Ολιβάρες, Τασιόπουλος, Κολομπούρδας (80' Καπετανόπουλος), Ζαφειρίου (33' Σιδηρόπουλος), Ζαγοράκης, Φραντζέσκος, Βρύζας, Τουρσουνίδης, Νάγκμπε, Βελής.

Με λάθη ο Βέλγος διαιτητής Πιρό "κιτρίνισε" τους Ντίξον, Ανταμς, Τασιόπουλο, Σιδηρόπουλο.

Εχασε ο Παπάγου

Εχοντας το τρακ του πρωτάρη ο Παπάγου που αγωνίστηκε στο Κύπελλο Κόρατς ηττήθηκε στο Ισραήλ από τη Χαποέλ Γκαλίλ Ελιόν με 65 - 60. Από την ελληνική ομάδα καλύτερος παίκτης ήταν ο Μόντεν που πέτυχε 22 πόντους.

Δυναμική απάντηση στην κυβερνητική αδιαφορία

Εκατοντάδες κάτοικοι του Αιγάλεω στη συγκέντρωση για την επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου

Με δυναμική κινητοποίηση, απάντησαν χτες στην αδιαφορία της ΓΓΑ τα σωματεία, η διοίκηση και η δημοτική αρχή του Αιγάλεω για το θέμα του κολυμβητηρίου της περιοχής, που παραμένει εκτός λειτουργίας εδώ και δυόμισι μήνες, λόγω της έλλειψης υπαλλήλων και οικονομικών πόρων. Παρά τις συνεχείς επιστολές προς τη ΓΓΑ, όλο αυτό το διάστημα δεν υπήρξε καμιά διάθεση για λύση από τους αρμόδιους φορείς. Γι' αυτό το λόγο, τόσο τα σωματεία, όσο και η διοίκηση του κολυμβητηρίου, με τη συμπαράσταση και της δημοτικής αρχής, αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Σε χτεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που έγινε στο χώρο του κολυμβητηρίου, εκατοντάδες κάτοικοι του Αιγάλεω εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τη σιγήν ιχθύος που υπάρχει από το μέρος της πολιτείας. Παράλληλα, αποφάσισαν να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους, αν τελικά παραμείνει η αδιαλλαξία από μέρους της πολιτείας.

Τα αιτήματα που εκφράστηκαν είναι η άμεση πρόσληψη προσωπικού, ώστε να μπορεί το κολυμβητήριο να λειτουργήσει ομαλά, αλλά και η επαρκής χρηματοδότηση.

Οπως μας εξήγησε ο πρόεδρος του ΓΣ Αιγάλεω κ. Πετρόπουλος, "αν και αυτή την εβδομάδα δεν υπάρξει καμιά ουσιαστική απάντηση από τη ΓΓΑ, τότε από την ερχόμενη εβδομάδα οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με πιο δυναμικούς τρόπους".

ΦΕΡΕΝΤΣΒΑΡΟΣ - ΟΦΗ 2 - 1
Πήρε ό,τι ήθελε

Με γκολ του Νιόπλια ο ΟΦΗ εξασφάλισε νωρίς (15') την πρόκριση

Με γλυκόπικρα συναισθήματα πήρε ο ΟΦΗ το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ που έχασε με 1-2 από τη Φερεντσβάρος αλλά χάρη στο 3 - 0 του πρώτου αγώνα προκρίθηκε στην επόμενη φάση.

Από την αρχή του παιχνιδιού οι παίκτες του Γκέραρντ επέβαλαν το ρυθμό τους και κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ μόλις στο 15, "θάβοντας" ουσιαστικά σε αυτό το σημείο τα όνειρα των Ούγγρων που ήθελαν πλέον 5 γκολ για να προκριθούν.

Ο Νίκος Νιόπλιας εκμεταλλεύτηκε άριστα σέντρα του Μίτιτς και επιχειρώντας ένα σουτ - κεραυνό έξω από την περιοχή έγραψε το 1 - 0.

Οι Ούγγροι προσπάθησαν να αντιδράσουν αλλά ο Μιλάνοβιτς δυο φορές, στο 20 και στο 36, αρκέστηκε να σημαδέψει το οριζόντιο δοκάρι του Χανιωτάκη.

Με την έναρξη της επανάληψης ο ΟΦΗ ήταν ο κυρίαρχος του παιχνιδιού αφού οι παίκτες της Φερεντσβάρος φαίνεται να είχαν συμβιβαστεί πλέον με το φάσμα του αποκλεισμού.

Ομως, στο 70 σε μια αδράνεια της κρητικής άμυνας ο Ρώσος Λιτσένκο βρέθηκε μόνος του στην περιοχή και δε δυσκολεύτηκε να πλασάρει τον Χανιωτάκη.

Στο 83'η Φερεντσβάρος κέρδισε πέναλτι όταν ο Αδάμος ανέτρεψε τον Χόρβαρντ . Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο ίδιος παίκτης και έγραψε το τελικό 2 - 1.

Φερεντσβάρος: Ούτβαρετς, Ντράγκονερ, Πάλικ, Μιλάνοβιτς, Νίλας (81 Ζάνατσικ), Σουλτς, Βίλντε, Μυριούτα, Σοτς, Χόρβαρντ, Λιτσένκο.

ΟΦΗ: Χανιωτάκης, Κιάσσος, Παπαδόπουλος, Αδάμου, Μαρινάκης, Νιόπλιας, Αναστασίου, Μίτιτς (35 Ντιάρα), Κουνενάκης (78 Ρίζνιτς), Σταυρακάκης, Κουτσοπιάς.

Τα άλλα αποτελέσματα

Διναμό Τιφλίδας - Μοζίρ (Λευκορωσία) 1 - 0 (1 - 1), Βλαδικαυκάζ (Ρωσία) - ΜΤΚ Βουδαπέστης 1 - 1 (0 - 3), Χάιντουκ (Κροατία) - Σάλκε (Γερμανία) 2 - 3 (0 - 2), Σπαρτάκ Μόσχας - Σιόν (Ελβετία) 2 - 2 (1 - 0), Μόναχο 1860 (Γερμανία) - Πόρι (Φινλανδία) 6 - 1 (1 - 0),Ουντινέζε (Ιταλία) - Βίτζεφ Λοτζ (Πολωνία) 3 - 0 (0 - 1), Λίλεστρομ (Νορβηγία)- Τβέντε (Ολλανδία) 1 - 2 (1 - 0), Χάποελ Πέταχ (Ισραήλ) - Ραπίντ Βιέννης 1 - 1 (0 - 1), Φενέρ Μπαχτσέ (Τουρκία) - Στεάουα 1 - 2 (0 - 0), Σπόρτινγκ Μπράγκα (Πορτογαλία)- Βίτεσε (Ολλανδία) 2 - 0 (1 - 2), Ερεμπρο (Σουηδία) - Ρότορ Βόλγκογκραντ(Ρωσία) 1 - 4 (0 - 2), Μπριζ(Βέλγιο) - Μπεϊτάρ (Ισραήλ) 3 - 0 (1 - 2) Μετζ (Γαλλία) - Μουσκρόν (Βέλγιο) 4 - 1 (2 - 0)Μπρόντμπι (Δανία) - Λιόν 2 - 3 (1 - 4), Γκρασχόπερς (Ελβετία) - Κροάσια (Κροατία) 0 - 5, (1 - 4), Ναντ (Γαλλία) -Ααρχους (Δανία) 1 - 2 (0 - 1), Αγιαξ (Ολλανδία) - Μάριμπορ (Σλοβενία) 9 - 1 (1 - 1), Ατλέτικο Μπιλμπάο (Ισπανία) - Σαμπντόρια (Ιταλία) 2 - 0 (2 - 1), Λάτσιο(Ιταλία) - Βιτόρια 2 - 1 (4 - 0),Ρέιντζερς (Σκοτία) -Στρασβούργο(Γαλλία) 1 - 2 (1 - 2).

ΑΕΚ
"Ζητείται... υπεύθυνος"

Η διοικητική κρίση στην Μπενφίκα δυσκολεύει τη μεταγραφή του Παντούρου

"Ζητείται... υπεύθυνος". Οχι δεν πρόκειται για αγγελία ευρέσεως εργασίας, αλλά για το λόγο που ο Νίκα Παντούρου δεν έχει ενταχθεί ακόμα στο δυναμικό της ΑΕΚ. Ο Ρουμάνος μέσος απέχει από τη Ν. Φιλαδέλφεια μια... υπογραφή και ως αργά χτες αναζητούνταν ο υπεύθυνος της Μπενφίκα που θα τη βάλει.

Σε όλα τα θέματα υπήρξε πλήρης συμφωνία με ομάδα και παίχτη. Ομως οι "Λουζιτανοί" έχουν μπει σε περιπέτειες, που είχαν άμεση επίπτωση στη μεταγραφή. Την Παρασκευή απορρίφθηκε ο προϋπολογισμός, παραιτήθηκε ο πρόεδρος και υφίσταται εν γένει διοικητική αναταραχή. Κανένας λοιπόν δεν αναλαμβάνει την ευθύνη να υπογράψει για την πώληση του παίχτη.

Αν λοιπόν οι άνθρωποι της ΑΕΚ δεν τα καταφέρουν τις αμέσως επόμενες μέρες, η επιθυμία του Ντουμιτρίου δε θα υλοποιηθεί. Να προσθέσουμε πως αν και η εμβόλιμη μεταγραφική περίοδος έληξε χτες, το γνωστό κόλπο με τις θυρίδες επιτρέπει παράταση 1 - 2 ημερών.

Εν τω μεταξύ η αποστολή της κυπελλούχου βρίσκεται στη Ρίγα, όπου αύριο θ' αντιμετωπίσει την Ντίναμπουργκ. Κυριότερο θέμα συζήτησης η μεταγραφή, αφού ο επαναληπτικός του 5 - 0 είναι τυπική διαδικασία. Οσο για τον Παντούρου υποστήριξε πως απορρίπτει καλύτερες προτάσεις, προτιμώντας την ΑΕΚ.

Κατά τ' άλλα, συνεχίζονται οι επαφές των νέων ιδιοκτητών για τη στελέχωση της ΠΑΕ, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες θα ενταθούν το Σαββατοκύριακο. Τη Δευτέρα έρχεται στη χώρα μας ο Ρ. Χέρσοφ και θα υπάρξει σύσκεψη κορυφής για να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Επίσης άμεσος στόχος η ανανέωση των συμβολαίων που λήγουν. Πρώτος στη λίστα ο Μ. Κασάπης.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ Π. - ΖΡΙΝΕΒΑΤΣ 90 - 68
Κέρδισε όταν σοβαρεύτηκε

Οταν σοβαρεύτηκε, τότε λύθηκαν τα προβλήματα για τον Απόλλωνα Πάτρας, που στον πρώτο του αγώνα στην έδρα του για τον όμιλο του Κυπέλλου Κυπελλούχων επικράτησε της κροατικής Ζρίνεβατς με 90 - 68 (38 - 41).

Ετσι οι Πατρινοί έφτασαν στη δεύτερη νίκη τους σε τρία παιχνίδια και παραμένουν στο κυνήγι της πρώτης θέσης του ομίλου, που είναι ο πρώτος στόχος τους.

Με βασικό όπλο τον αιφνιδιασμό και το γρήγορο μπάσκετ από τα μισά της επανάληψης και μετέπειτα, οι Πατρινοί κατάφεραν να επιβάλουν το ρυθμό τους απέναντι στους Κροάτες που φαίνονταν αδύναμοι να αντιδράσουν.

Παρ' όλα αυτά τα πολλά λάθη του πρώτου ημιχρόνου της ελληνικής ομάδας, που έδωσαν το δικαίωμα στους παίκτες της Ζρίνεβατς να παραμένουν μέσα στο παιχνίδι, προβλημάτισαν έντονα τον Κώστα Διαμαντόπουλο.

Από τους γηπεδούχους ξεχώρισαν οι Μικ, Ντόουσον και Βετούλας, ενώ από τους Κροάτες καλή απόδοση είχαν οι Ραντζούλοβιτς και Μπούλιτς.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Αργυρόπουλος 5, Μικ 23, Ντόουσον 23, Βετούλας 12, Μολφέτας 17, Σούλης 8, Γκρέι 2.

Ζρίνεβατς: Γιούριτς 16, Ντουίμοβατς 2, Μπούλιτς 18, Ραντζούλοβιτς 16, Λόβριτς 6, Κόλακ 10.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ