ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 2 Δεκέμβρη 1997
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Συγκροτούν μηχανισμούς βίας και επέμβασης
  • Το θέμα πρέπει να έρθει στη Βουλή για να μάθει ο ελληνικός λαός τι δεσμεύσεις συνεπάγεται η νέα δομή του ΝΑΤΟ
  • Η Ελλάδα θα γίνει θύμα της νέας δομής αλλά και θύτης των γειτονικών λαών

Αναφερόμενη στη νέα δομή του ΝΑΤΟ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα,δήλωσε τα παρακάτω:

"Η νέα δομή του ΝΑΤΟ αφορά τα ελληνικά σύνορα, αλλά και οι ληστρικές συμβάσεις και τα ξεπουλήματα αφορούν ολόκληρο το ελληνικό έδαφος, άρα πάλι την εδαφική ανεξαρτησία της χώρας μας και τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Οσον αφορά τη νέα δομή του ΝΑΤΟ και την επικείμενη σύνοδο των υπουργών Αμυνας, εμείς λέμε καθαρά και απερίφραστα στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ότι δεν έχει κανένα πολιτικό και ηθικό δικαίωμα να προχωρήσει στη συγκεκριμενοποίηση της νέας δομής του ΝΑΤΟ, έτσι όπως καθορίζεται και για την ελληνική συμμετοχή. Δεν έχει κανένα πολιτικό και ηθικό δικαίωμα να προχωρήσει στο κλείσιμο της υπόθεσης. Το θέμα πρέπει να έρθει στη Βουλή. Δεν έχουμε και πολλές αυταπάτες τι θα αποφασίσει η ελληνική Βουλή και η πλειοψηφία των κομμάτων, αλλά έχει πολύ μεγάλη σημασία μέσα από τη συζήτηση της Βουλής να μάθει ο ελληνικός λαός τι δεσμεύσεις συνεπάγεται η νέα δομή του ΝΑΤΟ και να έχουν την ευκαιρία όλα τα ελληνικά κόμματα να αναλάβουν την υποχρέωσή τους να μιλήσουν δημόσια στον ελληνικό λαό, αν λένε "ναι" ή "όχι".

Τώρα, όσον αφορά την ουσία του ζητήματος: Παρά τις διαβεβαιώσεις που παίρνουμε, ξέρουμε πολύ καλά ότι η νέα δομή του ΝΑΤΟ ακυρώνει από την Ελλάδα τη δυνατότητα να υπερασπιστεί την άμυνά της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα, παρεμβάλλει τεράστια εμπόδια και προσχήματα σ' αυτήν εδώ την υπόθεση. Είναι άλλο πράγμα ότι ο ελληνικός λαός, αν χρειαστεί, δεν πρόκειται να πάρει υπόψη ούτε τις δεσμεύσεις ούτε τις υπογραφές που θα βάλει ο κ. Τσοχατζόπουλος και ο κ. Σημίτης κάτω από την υπογραφή της νέας δομής του ΝΑΤΟ.

Η ουσία όμως παραμένει, ότι ακυρώνεται η δυνατότητα της Ελλάδας να υπερασπίζεται τα σύνορά της και τα εδάφη της και εκχωρείται αυτό το δικαίωμα στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, που πάνω απ' όλα "πιστεύω" τους είναι η διανομή αγορών, το κέρδος και, βέβαια, η ανοχή και οι φιλικές σχέσεις μ' εκείνες τις χώρες, όπως η ηγεσία της Τουρκίας, αλλά και η ηγεσία της Ελλάδας, που συνδράμουν στη νέα δομή του ΝΑΤΟ.

Μέχρι τώρα έχει προβληθεί ότι η Ελλάδα θα γίνει θύμα της νέας δομής του ΝΑΤΟ και προσυπογράφουμε. Θέλουμε όμως να υπογραμμίσουμε και κάτι άλλο, ότι η ελληνική κυρίαρχη πολιτική θα γίνει και θύτης των γειτονικών λαών, γιατί, σύμφωνα με τη νέα δομή του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα θα πάρει μέρος σε μια μεικτή πολυεθνική δύναμη και σε μισθοφορικούς στρατούς, οι οποίοι θα έχουν επιθετική πολύμορφη δράση στη Μεσόγειο και ιδιαίτερα στην περιοχή της Αλγερίας και της Λιβύης. Καλούν σε συγκρότηση της πολυεθνικής δύναμης,που δε σημαίνει τίποτε άλλο παρά τη συγκρότηση ενός διεθνούς τάγματος ασφαλείας, που από μόνο του θα παίρνει το δικαίωμα να καταφέρει πολεμικά και άλλου τύπου χωροφυλακίστικα χτυπήματα στους λαούς, στο εσωτερικό των χωρών, όταν τα λαϊκά κινήματα θέλουν να βάλουν τη σφραγίδα τους και τα δικά τους αποτυπώματα στις εξελίξεις. Πρόκειται, δηλαδή, για μηχανισμούς βίας και επέμβασης στο εσωτερικό χωρών και δεν έχουν βέβαια καμία σχέση με την προστασία των συνόρων, την ειρήνη, γιατί ο λύκος δεν μπορεί να φυλάξει τα πρόβατα.

Ενα άλλο σχόλιο ήθελα να κάνω: Ηδη η ελληνική κυβέρνηση, μέσω εκθέσεων του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, προσπαθεί να εξοικειώσει τον ελληνικό λαό μ' αυτόν το νέο δουλικό συμβιβασμό που πάει να κάνει, λέγοντας ότι η Ελλάδα βρέθηκε σε μειονεκτική θέση όταν το 1974 βγήκε από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ και υπενθυμίζοντας τη συμφωνία επανένταξης στο ΝΑΤΟ, τη συμφωνία Ρότζερς, που, λέει, άφηνε παραθυράκια στην κατάργηση των εθνικών ορίων. Αυτό είναι προετοιμασία της κοινής γνώμης, ότι κάποιοι άλλοι προετοίμασαν την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Θυμίζουμε κι εμείς με τη σειρά μας, ότι το ΠΑΣΟΚ και ο τότε πρόεδρός του Α. Παπανδρέου, παραμονές των εκλογών του 1981, κέρδισε τις εκλογές, δίνοντας ανάμεσα στα άλλα την υπόσχεση ότι θα φέρει τη συμφωνία Ρότζερς στη Βουλή, θα την επανεξετάσει, θα διερευνήσει τα μυστικά άρθρα, που, όπως είχε πει κι εκείνος στη Βουλή, εκχωρούσε κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και καταργούσε τα εθνικά όρια ευθύνης.

Η ευθύνη, λοιπόν, δε βρίσκεται μόνο στην κυβέρνηση της ΝΔ το 1980, αλλά και στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Τα χρόνια κύλησαν και πέρασαν, τα πράγματα έχουν γίνει χειρότερα και, από αυτή την άποψη, αυτή η επαίσχυντη πράξη εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων ανήκει πριν απ' όλα στο ΠΑΣΟΚ και σε όλα εκείνα τα κόμματα που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι, γιατί πέρα, βεβαίως, από τη ΝΔ, "σιγή ιχθύος" στη Βουλή κρατάει και ο Συνασπισμός".

ΠΑΣΟΚ
Από τα προσχήματα στην αναίσχυντη αμερικανοδουλία

Είναι τέτοια η εθελοδουλία της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ απέναντι στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, που φτάνουν να... αντιπολιτεύονται ακόμα και τον εαυτό τους (!) ώστε να δικαιολογήσουν την επαίσχυντη υπογραφή που ετοιμάζονται να βάλουν στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, συνομολογώντας υπέρ της νέας δομής του ιμπεριαλιστικού οργανισμού, η οποία ισοδυναμεί με ευθεία παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Οι τελευταίες δηλώσεις, τόσο του πρωθυπουργού όσο και του κυβερνητικού εκπροσώπου, υπέρ της νέας δομής του ΝΑΤΟ, αλλά και η επιχειρηματολογία της απόλυτης υποταγής που χρησιμοποιούν για να "πείσουν" ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει εντός του ΝΑΤΟ, είναι μνημειώδους υποτέλειας. Τέτοιας υποτέλειας, που η κυβερνητική προπαγάνδα αναγκάζεται να στρέφεται εναντίον και του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, του Α. Παπανδρέου, τα λόγια του οποίου (σσ: τα λόγια και όχι οι πράξεις φυσικά) αποτελούν ένα από τα αιχμηρότερα κατηγορητήρια ενάντια στη σημερινή κυβερνητική πολιτική του ΠΑΣΟΚ.

Ας δούμε συγκεκριμένα τι λέει σήμερα το ΠΑΣΟΚ και τι έλεγε πριν από λίγα χρόνια:

Επιχείρημα πρώτο: "Η θέση μας είναι, ως προς τη νέα επιχειρησιακή δομή του ΝΑΤΟ, ότι είναι αναγκαία", είπε ο νυν πρωθυπουργός προχτές από το Λονδίνο. "Αναγκαία", λοιπόν, είναι σήμερα κατά το ΠΑΣΟΚ η νέα δομή του ΝΑΤΟ, αν και δεν περιλαμβάνει προκαθορισμό των ορίων επιχειρησιακής ευθύνης των Στρατηγείων Σμύρνης και Λάρισας.

- Ο Α. Παπανδρέου έλεγε τον Ιούνη του 1993, ασκώντας κριτική στην τότε κυβέρνηση της ΝΔ που συνυπέγραψε το 1992 τη νέα δομή του ΝΑΤΟ: "Η αποδοχή ίδρυσης των στρατηγείων του ΝΑΤΟ στη χώρα μας, από την κυβέρνηση της ΝΔ, χωρίς να υπάρχουν όρια επιχειρησιακής ευθύνης για του Ελληνες διοικητές, συνιστά μια απαράδεκτη υποχώρηση από μια πάγια εθνική θέση". Εκείνο που τότε ήταν "απαράδεκτη υποχώρηση", τώρα εμφανίζεται ως "αναγκαίο"...

Επιχείρημα δεύτερο: "Οι συνθήκες είναι πλέον διαφορετικές, σήμερα δεν υπάρχει το αντίπαλο Σύμφωνο της Βαρσοβίας και ως εκ τούτου δεν υπάρχουν όρια επιχειρησιακής ευθύνης. Δεν μπορούμε να εξετάζουμε σε διαφορετικές συνθήκες με το ίδιο πρίσμα τη λειτουργία ενός Οργανισμού", είπε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Καλώς, λοιπόν, κατά την κυβέρνηση, δεν υπάρχουν όρια επιχειρησιακής ευθύνης και καλώς εμείς το αποδεχόμαστε, γιατί "έχουν αλλάξει οι συνθήκες".

- Ο Α. Παπανδρέου ισχυριζόταν όσα ισχυριζόταν περί "απαράδεκτης υποχώρησης" από πλευρά της Ελλάδας, αν δεχόταν η τότε κυβέρνηση μια νέα δομή του ΝΑΤΟ με Στρατηγεία χωρίς όρια επιχειρησιακής ευθύνης, στις 8 Ιούνη 1993 (συνέντευξη στα "ΝΕΑ"). Δηλαδή, τρία ολόκληρα χρόνια μετά τη διάλυση του Συμφώνου της Βαρσοβίας. Αρα, από τότε που το ΠΑΣΟΚ έλεγε "όχι" στη νέα δομή του ΝΑΤΟ, μέχρι σήμερα που λέει "ναι" στη νέα δομή του ΝΑΤΟ δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα. Αν άλλαξε κάτι, είναι πως το ΠΑΣΟΚ ό,τι έκρυβε τότε στα λόγια, δηλαδή την αμερικανοδουλία του, σήμερα δεν την κρύβει ούτε στα λόγια.

Επιχείρημα τρίτο: "Μειονεκτήματα σε σχέση με τη νέα δομή του ΝΑΤΟ δεν υπάρχουν",λέει σήμερα το υπουργείο Εθνικής Αμυνας και συνεχίζει υποστηρίζοντας ότι "το ΝΑΤΟ και κατ' επέκταση η διοικητική του δομή δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με την άμυνα σε εθνικά πλαίσια και φυσικά ούτε με τα εθνικά μας σχέδια για αντιμετώπιση της τούρκικης απειλής. Αντίθετα η συμμετοχή στη νέα δομή θα μας επιτρέψει να εκμεταλλευτούμε ΝΑΤΟικές πρακτικές για βελτίωση και των εθνικών μας σχεδίων". Συνεπώς, η συμμετοχή στη νέα δομή του ΝΑΤΟ είναι επωφελής για την αντιμετώπιση της τουρκικής απειλής, λέει σήμερα το ΠΑΣΟΚ.

- Ο Α. Παπανδρέου έλεγε τον Ιούνη του 1993, αναφερόμενος στην αποδοχή της νέας δομής του ΝΑΤΟ από την τότε κυβέρνηση της ΝΔ, ότι "αυτό που διέπραξε η κυβέρνηση ισοδυναμεί με ανάθεση της άμυνας του Ανατολικού Αιγαίου στην Τουρκία... Είναι φανερό - συνέχιζε - ότι με την αποδοχή ίδρυσης Στρατηγείων με ταυτόχρονη κατάργηση των ορίων... καθιστούμε τη γειτονική χώρα συναρμόδια για τα αμυντικά ζητήματα του αιγαιοπελαγίτικου χώρου και δυναμιτίζουμε στην ουσία το υφιστάμενο "στάτους κβο" στην περιοχή. Αυτό συνιστά εκχώρηση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, είναι πράξη εθνικής μειοδοσίας",κατέληγε. Δηλαδή, αυτό που τότε ήταν "εθνική μειοδοσία", κατά το ΠΑΣΟΚ, σήμερα είναι επωφελής όρος (!) για την αντιμετώπιση της Τουρκίας, πάλι κατά το ΠΑΣΟΚ.

Επιχείρημα τέταρτο: "Πληρώνουμε ακόμα τις συνέπειες της εξόδου μας από το ΝΑΤΟ το 1974",λέει σήμερα το υπουργείο Εθνικής Αμυνας και συμπληρώνει ότι "η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ δε συνεπάγεται καμία απολύτως εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων". Δηλαδή, το ΠΑΣΟΚ σήμερα, όχι μόνο διθυραμβολογεί υπέρ του ΝΑΤΟ, αλλά και κατηγορεί τον Καραμανλή που απομάκρυνε τη χώρα από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ το 1974!

- Για τον προσδιορισμό του μεγέθους της μετάλλαξης είναι ενδεικτικό να αναφέρουμε τι έλεγε ο Α. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ στις 19-10-1980,όταν δηλαδή η κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσιζε την επιστροφή στο ΝΑΤΟ, με την αποδοχή του σχεδίου Ρότζερς: "Η ελληνική κυβέρνηση αποδέχεται σήμερα το σχέδιο Ρότζερς και επιστρέφει στο ΝΑΤΟ παρά το γεγονός ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις - δηλαδή οι ΝΑΤΟικές ένοπλες δυνάμεις - κατέχουν το 38% της μαρτυρικής Κύπρου. Είναι αναπόφευκτο το συμπέρασμα πως με αυτή της την πράξη αναγνωρίζει η ελληνική κυβέρνηση τη διχοτόμηση της Κύπρου". Και ο Α. Παπανδρέου συνέχιζε: "Η Ατλαντική Συμμαχία όχι μόνο δεν εγγυάται τα σύνορα της πατρίδας μας, αλλά αντίθετα τα υποσκάπτει". Οσο για την κατακλείδα των δηλώσεων Παπανδρέου, με αφορμή την επανένταξη στο ΝΑΤΟ, ας συγκριθεί με τις σημερινές θέσεις του ΠΑΣΟΚ, που ισχυρίζεται ότι κακώς αποχώρησε η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ: "Είναι φανερό - έλεγε ο Α. Παπανδρέου - πως με τη συμφωνία Ρότζερς δημιουργείται ένα πλέγμα διαδικασιών που οδηγεί σίγουρα σε παραχωρήσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων, σε συρρίκνωση του εθνικού χώρου και σε αξιόλογη υποβάθμιση της αμυντικής ικανότητας της χώρας".

Συμπέρασμα: Η καταστροφική για τα συμφέροντα της χώρας εμπλοκή της στα πλοκάμια του ΝΑΤΟ είναι δεδομένη, και με την προηγούμενη και με τη νέα δομή του ΝΑΤΟ. Δεδομένη είναι και η πολιτική απατεωνιά που για δεκαετίες εκφράζεται από το ΠΑΣΟΚ, σε σχέση με τον ιμπεριαλιστικό οργανισμό και που σήμερα έχει πάρει χαρακτήρα αναίσχυντης αμερικανοδουλίας.

Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΩΓΟΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ
Το οικονομικό κόστος επικαλείται η κυβέρνηση
  • Μέσα από το Δήμο Βελεστίνου, περνάει ο αγωγός καυσίμων, καθιστώντας τον ναρκοθετημένη πόλη
  • Συζητήθηκε χτες στη Βουλή Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Γκατζή

Στο Δήμο Βελεστίνου παραπέμπει ο υφυπουργός Αμυνας Δ. Αποστολάκης τη λύση του σοβαρού προβλήματος της διέλευσης του αγωγού καυσίμων των Ενόπλων Δυνάμεων κάτω από την πόλη. Επικαλούμενος το οικονομικό κόστος της παράκαμψης του αγωγού, που το ανέβασε στα 200 εκατ. και ισχυριζόμενος ότι οι κάτοικοι δε διατρέχουν κανέναν κίνδυνο, είπε ότι το υπουργείο Αμυνας πρότεινε στο Δήμο να εντάξει το πρόγραμμα σε διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Το θέμα έφερε στη Βουλή, με Επίκαιρη Ερώτηση, ο βουλευτής Ν. Γκατζής, αναφέροντας μάλιστα ότι ο εν λόγω αγωγός διέρχεται μέσα από την αυλή του σχολείου. Υπενθύμισε δε ότι το 1960 είχε γίνει διαρροή στον αγωγό, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει με κηροζίνη το Βελεστίνο. Δε λείπουν δε τα περιστατικά όπου κάτοικοι που σκάβουν για τα θεμέλια των σπιτιών τους βρίσκουν τον αγωγό και από θαύμα δεν έχουν υπάρξει μέχρι στιγμής θύματα.

Ο Δ. Αποστολάκης, στην απάντησή του, είπε ότι ο αγωγός εξασφαλίζει την ασφάλεια, γιατί μεταξύ άλλων δεν κυκλοφορούν στον δρόμο βυτιοφόρα, ισχυρίστηκε ότι είναι απόλυτα ασφαλής και όταν κατασκευάστηκε το 1960 δεν υπήρχαν σπίτια στο μέρος από το οποίο διερχόταν. Ο υφυπουργός είπε ότι η αναγκαία παράκαμψη θα είναι πάνω από πέντε χιλιόμετρα με κόστος 200 εκατ. δρχ. και, όπως προαναφέρθηκε, κάλεσε το Δήμο Βελεστίνου να ζητήσει χρηματοδότηση από προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την παράκαμψη.

Ο Ν. Γκατζής είπε ότι μία απροσεξία μπορεί να τινάξει την πόλη στον αέρα, καθώς δεν υπάρχει μηκοτομή που να δείχνει από ποιο σημείο ακριβώς διέρχεται ο αγωγός. Σχετικά με τον ισχυρισμό του υφυπουργού για το μήκος της παράκαμψης, ο βουλευτής είπε ότι δε χρειάζεται παράκαμψη πάνω από 700 με 800 μέτρα, ενώ για το κόστος τόνισε ότι από τη στιγμή που η κυβέρνηση δίνει τρισεκατομμύρια δρχ. για τα εξοπλιστικά προγράμματα είναι παράλογο να μην δίνεται το ποσό που είναι αναγκαίο για την παράκαμψη.

ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Συνέχεια στο καθεστώς της ντροπής
  • Συζήτηση Ερώτησης του βουλευτή του ΚΚΕ Μήτσου Κωστόπουλου στη Βουλή
  • Εναν ακόμα μισθό υποσχέθηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αλλά δεν αλλάζει τις συμβάσεις έργου

Για διατήρηση καθεστώτος "ντροπής", όσον αφορά τις εργασιακές σχέσεις των καθαριστριών των δημόσιων σχολείων, έκανε χτες λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μήτσος Κωστόπουλος,κατά τη διάρκεια σχετικής Ερώτησης που κατέθεσε, ζητώντας να ικανοποιηθεί το αίτημα των εργαζομένων για μετατροπή των συμβάσεων έργου (όπως οι εργολάβοι) σε συμβάσεις αορίστου χρόνου. Εκ μέρους της κυβέρνησης ο υφυπουργός Λ. Παπαδήμας αρνήθηκε για μια φορά ακόμα να ικανοποιήσει το αίτημα, επιχειρώντας να "χρυσώσει το χάπι" με τη δυνατότητα παροχής ενός ακόμα μισθού...

Συγκεκριμένα ο Λ. Παπαδήμας είπε πως "η εκτίμηση του υπουργείου είναι ότι σύντομα θα μπορέσει να βρεθεί μια λύση με αύξηση των μηνιαίων αποδοχών. Αυτό είναι κάτι που η ΚΕΔΚΕ έχει συμφωνήσει ότι πρέπει να γίνει. Είναι ένα αίτημα που έχουν υποβάλλει εδώ και ένα χρόνο και αφορούσε την αύξηση των μηνιαίων αποδοχών τους και την παραχώρηση ενός ακόμη μισθού στους δέκα μισθούς που παίρνουν σήμερα". Επίσης ο υφυπουργός Εσωτερικών επιχείρησε να αποσείσει τις κυβερνητικές ευθύνες λέγοντας πως η υπόθεση των συμβάσεων των καθαριστριών είναι στην ευθύνη της ΚΕΔΚΕ.

Ανταπαντώντας ο Μήτσος Κωστόπουλος τόνισε ότι "μέσα στο καθεστώς των εργασιακών σχέσεων υπάρχει ο μισθός, το μεροκάματο, η χρονιάτικη άδεια αναπαραγωγής εργατικής δύναμης, η κοινωνική ασφάλιση, η προστασία από τα ατυχήματα και υπάρχει το συνταξιοδοτικό καθεστώς. Ολα αυτά λέγονται "εργασιακές σχέσεις" που έχουν κατακτηθεί από τους εργαζομένους με σκληρούς αγώνες και συχνά αιματηρούς και αυτό το καθεστώς των εργασιακών σχέσεων τινάζεται στον αέρα στο χώρο των καθαριστριών". Επίσης ο Μ. Κωστόπουλος σημείωσε ότι δεν πρέπει να μετατίθεται η ευθύνη στην ΚΕΔΚΕ ή γενικώς να μετατίθενται ευθύνες, προσθέτοντας ότι "δεν πρέπει να απαντάμε με τυποποιημένα στοιχεία και επιχειρήματα".



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ