Τρίτη 2 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΓΩΓΟΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ
Το οικονομικό κόστος επικαλείται η κυβέρνηση
  • Μέσα από το Δήμο Βελεστίνου, περνάει ο αγωγός καυσίμων, καθιστώντας τον ναρκοθετημένη πόλη
  • Συζητήθηκε χτες στη Βουλή Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Γκατζή

Στο Δήμο Βελεστίνου παραπέμπει ο υφυπουργός Αμυνας Δ. Αποστολάκης τη λύση του σοβαρού προβλήματος της διέλευσης του αγωγού καυσίμων των Ενόπλων Δυνάμεων κάτω από την πόλη. Επικαλούμενος το οικονομικό κόστος της παράκαμψης του αγωγού, που το ανέβασε στα 200 εκατ. και ισχυριζόμενος ότι οι κάτοικοι δε διατρέχουν κανέναν κίνδυνο, είπε ότι το υπουργείο Αμυνας πρότεινε στο Δήμο να εντάξει το πρόγραμμα σε διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Το θέμα έφερε στη Βουλή, με Επίκαιρη Ερώτηση, ο βουλευτής Ν. Γκατζής, αναφέροντας μάλιστα ότι ο εν λόγω αγωγός διέρχεται μέσα από την αυλή του σχολείου. Υπενθύμισε δε ότι το 1960 είχε γίνει διαρροή στον αγωγό, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει με κηροζίνη το Βελεστίνο. Δε λείπουν δε τα περιστατικά όπου κάτοικοι που σκάβουν για τα θεμέλια των σπιτιών τους βρίσκουν τον αγωγό και από θαύμα δεν έχουν υπάρξει μέχρι στιγμής θύματα.

Ο Δ. Αποστολάκης, στην απάντησή του, είπε ότι ο αγωγός εξασφαλίζει την ασφάλεια, γιατί μεταξύ άλλων δεν κυκλοφορούν στον δρόμο βυτιοφόρα, ισχυρίστηκε ότι είναι απόλυτα ασφαλής και όταν κατασκευάστηκε το 1960 δεν υπήρχαν σπίτια στο μέρος από το οποίο διερχόταν. Ο υφυπουργός είπε ότι η αναγκαία παράκαμψη θα είναι πάνω από πέντε χιλιόμετρα με κόστος 200 εκατ. δρχ. και, όπως προαναφέρθηκε, κάλεσε το Δήμο Βελεστίνου να ζητήσει χρηματοδότηση από προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την παράκαμψη.

Ο Ν. Γκατζής είπε ότι μία απροσεξία μπορεί να τινάξει την πόλη στον αέρα, καθώς δεν υπάρχει μηκοτομή που να δείχνει από ποιο σημείο ακριβώς διέρχεται ο αγωγός. Σχετικά με τον ισχυρισμό του υφυπουργού για το μήκος της παράκαμψης, ο βουλευτής είπε ότι δε χρειάζεται παράκαμψη πάνω από 700 με 800 μέτρα, ενώ για το κόστος τόνισε ότι από τη στιγμή που η κυβέρνηση δίνει τρισεκατομμύρια δρχ. για τα εξοπλιστικά προγράμματα είναι παράλογο να μην δίνεται το ποσό που είναι αναγκαίο για την παράκαμψη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ