Τρίτη 2 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παναθηναϊκή κινητοποίηση

Με την ανακοίνωση - κάλεσμα της ΕΠ της ΚΟΑ στο χέρι, εκατοντάδες κομμουνιστές της Αθήνας περιοδεύουν σε χώρους δουλιάς και καταστήματα και καλούν τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά, δυναμικά μέρος στη συγκέντρωση του ΚΚΕ, αύριο Τετάρτη στο Πεδίον του Αρεως ώρα 7 το απόγευμα

Με μια μεγάλη κινητοποίηση, εκατοντάδες στελέχη και κομμουνιστές της ΚΟΑ "οργώνουν" το τελευταίο τριήμερο όλες τις γειτονιές της Αθήνας και επισκέπτονται εργοστάσια και άλλους εργασιακούς χώρους, περιοδεύουν σε μαγαζιά και πλατείες, με σκοπό να ενημερώσουν τους εργαζομένους για να πάρουν μέρος μαζικά στο μεγάλο συλλαλητήριο - διαδήλωση και πορεία που οργανώνει η ΕΠ της ΚΟΑ του ΚΚΕ στο Πεδίο του Αρεως αύριο 7 το απόγευμα.

Δεκάδες αντιπροσωπείες κομμουνιστών το Σάββατο περιόδευσαν στα μαγαζιά, διαφόρων περιοχών, καλώντας τον κόσμο στη συγκέντρωση. Στην κεντρική αγορά της Αθήνας η αντιπροσωπεία έγινε αντικείμενο θερμής υποδοχής, ενώ με έντονο ενδιαφέρον οι εργαζόμενοι και πολλοί πελάτες των καταστημάτων ρωτούσαν να μάθουν για τις θέσεις του ΚΚΕ και για τους στόχους της μεγάλης κινητοποίησης και αρκετοί δήλωναν πως θα πάρουν μέρος, για να διαδηλώσουν την αγανάκτησή τους για την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και να παλέψουν μαζί με τους κομμουνιστές για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Περιοδείες πραγματοποίησαν χτες, ανάμεσα στους άλλους, τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ: Σπ. Χαλβατζής στο υπουργείο Παιδείας, Κ. Παρασκευάς στην τεχνική βάση της "Ολυμπιακής" και οι βουλευτές του Κόμματος: Μ. Κωστόπουλος στην ΥΠΑ και Μπ. Αγγουράκης στα εργοτάξια του ΜΕΤΡΟ στην Ομόνοια και το Σύνταγμα. Ο Γ. Μαυρίκος μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γεν. γραμματέας της ΓΣΕΕ επισκέφθηκε το κεντρικό κατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδας. Πολλοί εργαζόμενοι, σ' όλες τις περιοδείες των κομμουνιστών, δήλωναν αποφασισμένοι να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση του ΚΚΕ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις θέσεις του ΚΚΕ έδειξαν οι εργάτες μεγάλων εργοστασίων, όπως και στα εργοτάξια του ΜΕΤΡΟ όπου, μαζί με την ανακοίνωση - κάλεσμα της ΚΟΑ για τη συγκέντρωση μοιράστηκε και το ειδικό ένθετο του ΚΚΕ για την Οκτωβριανή Επανάσταση και η διακήρυξη της ΚΕ για τα 80 χρόνια ΚΚΕ. Ιδιαίτερα αγωνιστικό ήταν το κλίμα που διαμορφώθηκε στους αντιστασιακούς που πήραν μέρος στο γιορτασμό της επετείου ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοπόταμου, όπου όλοι οι συμμετέχοντες με μια φωνή "έκλεισαν το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού για αύριο στο Πεδίο του Αρεως στη συγκέντρωση του τιμημένου ΚΚΕ.

Οι περιοδείες των κομμουνιστών συνεχίζονται και εντείνονται σήμερα σε πολλές περιοχές της Αθήνας, σε εργοστάσια και άλλους τόπους δουλιάς. Ταυτόχρονα, συνεργεία με ντουντούκες και μεγάφωνα καλούν τον κόσμο να πάρει μαζικά μέρος στη συγκέντρωση - διαδήλωση Αντίστασης και Λαϊκής Αντεπίθεσης του ΚΚΕ. Οπως τονίζεται και στην ανακοίνωση - κάλεσμα της ΕΠ της ΚΟΑ του ΚΚΕ, ο λαός της Αθήνας καλείται να βροντοφωνάξει "ως εδώ και μη παρέκει, δεν πάει άλλο" με την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης της ολιγαρχίας. Για να στείλουμε δυνατό μήνυμα οργής και αποφασιστικότητας στην κυβέρνηση και την ολιγαρχία. Καλείται να καταγγείλει την ένοχη κυβέρνηση και την ολιγαρχία, τις πολυεθνικές και τα μονοπώλια που ληστεύουν το εισόδημά του, κτυπούν στοιχειώδεις κατακτήσεις των εργαζομένων, εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα και καταφεύγουν, ολοένα και πιο συχνά, στον επικίνδυνο αυταρχισμό και την τρομοκρατία σε βάρος του λαού. Οι εργαζόμενοι της Αθήνας, τέλος, θα διαδηλώσουν την απόφασή τους με ταξικούς αγώνες και με λαϊκή συσπείρωση και ενισχύοντας το ΚΚΕ να οικοδομήσουν το Αντιιμπεριαλιστικό Αντιμονοπωλιακό Δημοκρατικό Μέτωπο πάλης και να συγκρουστούν με τον ιμπεριαλισμό και τα μονοπώλια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ