Τρίτη 2 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ
Εδραιώνονται τα ερωτηματικά

Τα... αναμενόμενα επεισόδια έγιναν χτες στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, στον αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού

Εδραιώνονται τα ερωτηματικά που κατακλύζουν τελευταία την κοινή γνώμη σχετικά με τη βία στα γήπεδα μετά και από τα χτεσινά επεισόδια που διαδραματίστηκαν μέσα και έξω από το ΟΑΚΑ. "Διάτρητα", για άλλη μια φορά, αποδείχτηκαν τα αστυνομικά μέτρα που είχαν ληφθεί για την αποτροπή τους, ενώ στον αέρα βρέθηκαν οι αποφάσεις που πάρθηκαν και οι δηλώσεις που έγιναν την τελευταία βδομάδα για την αντιμετώπιση της βίας. Κοινή είναι η πεποίθηση ότι οι εμπλεκόμενοι παράγοντες (κυβέρνηση, ΠΑΕ, αθλητική ηγεσία κ. ά.), δε θέλουν να βγάλουν τα καρφιά από το "σώμα" του ποδοσφαίρου, γιατί οι ίδιοι τα έχουν"καρφώσει".

Οι βαρύγδουπες δηλώσεις των στελεχών της αστυνομίας, ότι είχαν επιστρατευτεί πάνω από 1.000 αστυνομικοί για να μη γίνει το παραμικρό παρατράγουδο, αποδείχτηκαν κενές περιεχομένου. Πολύ πριν αρχίσει ο αγώνας, υπήρχαν ήδη τέσσερις ελαφρά τραυματισμένοι που μεταφέρθηκαν σε διάφορα νοσοκομεία.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, οι κερκίδες μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης μεταξύ οπαδών κυρίως του Παναθηναϊκού και ανδρών των ΜΑΤ. Φωτοβολίδες, καπνογόνα, σπασμένα καθίσματα εκτοξεύονταν προς πάσα κατεύθυνση, ενώ κάποια στιγμή εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δυο σημεία στο άνω και κάτω διάζωμα των κερκίδων.

Οι διμοιρίες των ΜΑΤ επιτέθηκαν στους νεαρούς και τους απώθησαν στις κερκίδες, συλλαμβάνοντας όσους δεν πρόλαβαν να απομακρυνθούν. Στην επιχείρηση αυτή τραυματίστηκε σοβαρά στα πόδια ένας αστυνομικός, ο οποίος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Μικροεπεισόδια και μικροφθορές σε τζαμαρίες και αυτοκίνητα προκλήθηκαν όμως και κατά την αποχώρηση των φιλάθλων, παρά τα αστυνομικά μέτρα που είχε θέσει σε εφαρμογή η αστυνομία σε μια μεγάλη έκταση γύρω από το στάδιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σωματείο των αστυνομικών της Αττικής είχε συναντήσεις το Σαββατοκύριακο με τους επικεφαλής του συνδέσμου των φιλάθλων του ΠΑΟ, ενώ ανάλογες συναντήσεις αναμένεται να γίνουν τις προσεχείς μέρες και με ενώσεις άλλων ομάδων, σε μια προσπάθεια συνεργασίας με την αστυνομία. Αύριο εξάλλου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) έχει συγκαλέσει κοινή σύσκεψη με τους εκπροσώπους των 52 πρωτοβάθμιων σωματείων για να εξετάσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα, λόγω των συχνών επεισοδίων στα γήπεδα. Πρόταση της ΠΟΑΣΥ είναι να απέχουν οι αστυνομικοί από όλους τους αγώνες μπάσκετ και ποδοσφαίρου, ώστε να εξαναγκαστούν οι ίδιες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις να πάρουν δραστικά μέτρα απομόνωσης των χούλιγκαν.

  • Αργά το βράδυ, έγινε γνωστό ότι συνελήφθησαν 35 "φίλαθλοι" μεταξύ των οποίων και ο Στέφανος Ρήγας, επικεφαλής της θύρας των "Κόκνεϊς" του Παναθηναϊκού που έφερε επάνω του ναρκωτικά χάπια και χασίς. Κατασχέθηκαν επίσης πέντε βόμβες μολότοφ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ