Τρίτη 2 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
Ανησυχία για την επιλογή ιδιωτικοποίησης

Εντονος προβληματισμός για τις κυβερνητικές επιλογές στο νευραλγικό χώρο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), αλλά και μεγάλη ανησυχία για το εργασιακό τους μέλλον, διακατέχει τους εργαζόμενους στην Υπηρεσία.

Και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα κατά τη χτεσινή περιοδεία αντιπροσωπείας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος Μήτσο Κωστόπουλο,στους χώρους δουλιάς στην ΥΠΑ. Στην ενημερωτική συνάντηση που είχε η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με τη διοίκηση της ΥΠΑ, ο διοικητής Διον. Καλόφωνος,εξέφρασε την άποψη ότι με το νέο σχήμα που προωθεί η κυβέρνηση, η Υπηρεσία θα αποκτήσει"ευελιξία" και θα λειτουργήσει πιο αποδοτικά.

Ο Μ. Κωστόπουλος διατύπωσε τις αντιρρήσεις του ΚΚΕ στα σχέδια διάλυσης της ΥΠΑ και επανέλαβε την πάγια θέση του Κόμματος για ΥΠΑ ενιαία και 100% δημόσια, στην οποία θα υπάγονται όλα τα πολιτικά αεροδρόμια της χώρας.

Στην περιοδεία που επακολούθησε στους χώρους δουλιάς, ήταν έκδηλος ο προβληματισμός των εργαζομένων για τις κυβερνητικές επιλογές, ενώ δεν έκρυψαν και την ανησυχία τους για το εργασιακό τους μέλλον. Κάτι, άλλωστε, που δεν εγγυήθηκε ούτε ο διοικητής της ΥΠΑ, ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση τι θα γίνουν οι 1.000 εργαζόμενοί της που εργάζονται σήμερα στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, μόλις λειτουργήσει το αεροδρόμιο Σπάτων, είπε ότι περίπου 250 θα εργαστούν εκεί, ασκώντας τους κρατικούς ελέγχους, ενώ απέφυγε να καθορίσει το εργασιακό μέλλον των υπολοίπων.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε τους εργαζόμενους να μην περιορίζονται μόνο σε προβληματισμούς και ανησυχίες, αλλά με αγωνιστικό τρόπο να επιχειρήσουν την ανατροπή των κυβερνητικών σχεδίων. Τους διαβεβαίωσε ότι το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μην περάσουν οι αντιλαϊκές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και τους κάλεσε να πάρουν μέρος και στην αυριανή συγκέντρωση - διαδήλωση στο Πεδίο του Αρεως.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ