Τρίτη 2 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Συνέχεια στο καθεστώς της ντροπής
  • Συζήτηση Ερώτησης του βουλευτή του ΚΚΕ Μήτσου Κωστόπουλου στη Βουλή
  • Εναν ακόμα μισθό υποσχέθηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αλλά δεν αλλάζει τις συμβάσεις έργου

Για διατήρηση καθεστώτος "ντροπής", όσον αφορά τις εργασιακές σχέσεις των καθαριστριών των δημόσιων σχολείων, έκανε χτες λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μήτσος Κωστόπουλος,κατά τη διάρκεια σχετικής Ερώτησης που κατέθεσε, ζητώντας να ικανοποιηθεί το αίτημα των εργαζομένων για μετατροπή των συμβάσεων έργου (όπως οι εργολάβοι) σε συμβάσεις αορίστου χρόνου. Εκ μέρους της κυβέρνησης ο υφυπουργός Λ. Παπαδήμας αρνήθηκε για μια φορά ακόμα να ικανοποιήσει το αίτημα, επιχειρώντας να "χρυσώσει το χάπι" με τη δυνατότητα παροχής ενός ακόμα μισθού...

Συγκεκριμένα ο Λ. Παπαδήμας είπε πως "η εκτίμηση του υπουργείου είναι ότι σύντομα θα μπορέσει να βρεθεί μια λύση με αύξηση των μηνιαίων αποδοχών. Αυτό είναι κάτι που η ΚΕΔΚΕ έχει συμφωνήσει ότι πρέπει να γίνει. Είναι ένα αίτημα που έχουν υποβάλλει εδώ και ένα χρόνο και αφορούσε την αύξηση των μηνιαίων αποδοχών τους και την παραχώρηση ενός ακόμη μισθού στους δέκα μισθούς που παίρνουν σήμερα". Επίσης ο υφυπουργός Εσωτερικών επιχείρησε να αποσείσει τις κυβερνητικές ευθύνες λέγοντας πως η υπόθεση των συμβάσεων των καθαριστριών είναι στην ευθύνη της ΚΕΔΚΕ.

Ανταπαντώντας ο Μήτσος Κωστόπουλος τόνισε ότι "μέσα στο καθεστώς των εργασιακών σχέσεων υπάρχει ο μισθός, το μεροκάματο, η χρονιάτικη άδεια αναπαραγωγής εργατικής δύναμης, η κοινωνική ασφάλιση, η προστασία από τα ατυχήματα και υπάρχει το συνταξιοδοτικό καθεστώς. Ολα αυτά λέγονται "εργασιακές σχέσεις" που έχουν κατακτηθεί από τους εργαζομένους με σκληρούς αγώνες και συχνά αιματηρούς και αυτό το καθεστώς των εργασιακών σχέσεων τινάζεται στον αέρα στο χώρο των καθαριστριών". Επίσης ο Μ. Κωστόπουλος σημείωσε ότι δεν πρέπει να μετατίθεται η ευθύνη στην ΚΕΔΚΕ ή γενικώς να μετατίθενται ευθύνες, προσθέτοντας ότι "δεν πρέπει να απαντάμε με τυποποιημένα στοιχεία και επιχειρήματα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ