Τρίτη 2 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ
ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΒΙΑΣ
και υποδούλωσης των λαών

Σκανδαλώδης εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και συγκρότηση πολυεθνικής δύναμης επεμβάσεων στο εσωτερικό άλλων χωρών, αποτελούν τα δύο βασικά στοιχεία της νέας δομής του ΝΑΤΟ

Συνέρχεται σήμερα η Σύνοδος Αμυντικού Σχεδιασμού του ΝΑΤΟ, όπου οι υπουργοί Αμυνας των κρατών - μελών του θα κληθούν να επικυρώσουν τις ήδη ειλημμένες αποφάσεις για τη νέα δομή του ΝΑΤΟ. Αποφάσεις, οι οποίες ισοδυναμούν με εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ. Χτες αργά το βράδυ ο πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής, Κλάους Νάουμαν, δήλωσε ότι υπάρχει "συναίνεση",ότι "Ελλάδα και Τουρκία επέδειξαν ευελιξία" και ότι "λύνεται ένα πρόβλημα που μας απασχόλησε πάνω από εικοσαετία".

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όπως τόνισε προχτές η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, "δεν έχει κανένα ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να προχωρήσει στη συγκεκριμενοποίηση της νέας δομής του ΝΑΤΟ", και ζήτησε να έρθει το θέμα στη Βουλή. Η Αλέκα Παπαρήγα υπογράμμισε ότι στα πλαίσια του ΝΑΤΟ "ακυρώνεται η δυνατότητα της Ελλάδας να υπερασπίζεται τα σύνορά της και τα εδάφη της",ενώ ταυτόχρονα η χώρα μας "θα γίνει και θύτης των γειτονικών λαών" μέσω της συμμετοχής της σε μεικτή πολυεθνική δύναμη, που θα δρα ως "διεθνές τάγμα ασφαλείας", καταφέροντας χτυπήματα στους λαούς.


ΣΕΛ.  2,    8   -   9

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ