Τρίτη 2 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προβολή της αγωνιστικής πορείας του ΚΚΕ

Ανακοίνωση του προεδρείου της 5ης Συνόδου του ΚΣ της ΚΝΕ

Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων και πρωτοβουλιών της ΚΝΕ για το γιορτασμό τω 80 χρόνων του ΚΚΕ συζήτησε και διαμόρφωσε το ΚΣ της ΚΝΕ, στην 5η Σύνοδό του. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του προεδρείου της 5ης Συνόδου του ΚΣ της ΚΝΕ αναφέρεται:

"Εκτιμώντας τη μεγάλη σημασία που έχει για την Οργάνωσή μας η γνώση της ιστορίας του Κόμματός μας, μια ιστορία δεμένη με τους αγώνες του λαού μας, που εκφράζει την αδιάσπαστη ενότητα της πρωτοπόρας θεωρίας του ΚΚΕ, με την επαναστατική του δράση, που αποτελεί όπλο για το σήμερα, στη μάχη για τη συγκρότηση του Αντιιμπεριαλιστικού - Αντιμονοπωλιακού - Δημοκρατικού Μετώπου, που φωτίζει το δρόμο για το νικηφόρο σοσιαλιστικό αύριο, το ΚΣ καθόρισε τους στόχους της Οργάνωσης που είναι:

- Η ιδεολογική και πολιτική αντεπίθεση, με βάση την ιστορία του Κόμματός μας, η γνωριμία των μελών της ΚΝΕ με αυτή την ιστορία, από την οποία διδασκόμαστε, διαπαιδαγωγούμαστε και εμπνεόμαστε ταυτόχρονα.

- Η γνωριμία της νεολαίας με την ιστορία του ΚΚΕ, η προβολή της αγωνιστικής του πορείας, των αγώνων και θυσιών των καλύτερων παιδιών του στη μάχη για την υπεράσπιση του δίκιου του λαού, η απόκρουση της επίθεσης της αστικής τάξης, το μπόλιασμα της νέας γενιάς με τα πιο υψηλά ιδανικά, τα οποία με σταθερότητα και χωρίς να υπολογίζει κανένα κόστος, το ΚΚΕ με ανιδιοτέλεια υπηρέτησε και υπηρετεί.

Ολη αυτή η δουλιά θα βρει την έκφρασή της μέσα από τις ειδικές εορταστικές συνελεύσεις των ΟΒ, που θα ολοκληρωθούν μέσα στο Γενάρη, μέσα από πολύμορφες πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις όλων των Οργανώσεων.

Το ΚΣ αποφάσισε την κήρυξη δίμηνης Πολιτικής Εξόρμησης της Οργάνωσης, προς τιμή των 80 χρόνων του Κόμματός μας, για το διάστημα Φλεβάρη - Μάρτη 1998,με ιδιαίτερο στόχο την ορμητική ανάπτυξη των οργανωμένων δυνάμεων της ΚΝΕ, μέσα από το άνοιγμα της Οργάνωσης με βάση τα 80 χρόνια του ΚΚΕ και τους στόχους του ΚΣ.

Επίσης, αποφάσισε το άνοιγμα του 24ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" να γίνει το Μάη του 1998 με διήμερο αφιερωμένο στα 80 χρόνια του ΚΚΕ και τα 30 χρόνια της ΚΝΕ.

Ξεχωριστή σημασία αποκτά η δουλιά μπροστά στη μεγάλη εκδήλωση για τα 80 χρόνια του ΚΚΕ, που θα γίνει την Κυριακή 14 Δεκέμβρη, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Οι εξορμήσεις για την προπαγάνδιση της εκδήλωσης θα αποτελέσουν την αφετηρία της πολιτικής μας εξόρμησης. Με τη διακήρυξη του Κόμματος, με το κάλεσμα της εκδήλωσης, να απευθυνθούμε πλατιά στη νεολαία, να μεταφέρουμε παντού το μήνυμα του ΚΚΕ, το κάλεσμα της αντεπίθεσης, να καλέσουμε μαζικά τη νέα γενιά να πάρει μέρος στην εκδήλωση, τιμώντας την ιστορία του ΚΚΕ, την ίδια την ιστορία του λαού μας, στέλνοντας, ταυτόχρονα, νεανικό μήνυμα αντίστασης, δείχνοντας την ανοδική πορεία της ΚΝΕ, την αύξηση του κύρους και της επιρροής του ΚΚΕ στη νεολαία.

Ιδιαίτερα απασχόλησε το ΚΣ η πορεία της Οικονομικής Εξόρμησης προς τιμή των 80 χρόνων του ΚΚΕ, όπου διαπιστώθηκε ότι, παρά την καλή πορεία κάλυψης του οικονομικού πλάνου, υπάρχουν μεγάλες ανεκμετάλλευτες δυνατότητες για ένταση των ρυθμών και πήρε όλα εκείνα τα μέτρα που θα εξασφαλίσουν την επιτυχία στη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης, με την κάλυψη και υπερκάλυψη των οικονομικών πλάνων από όλες τις Οργανώσεις".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ