Τρίτη 2 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τουρκικοί ισχυρισμοί περί τρομοκρατίας

Ο τουρκικός Τύπος ανασύρει τα σενάρια που υποστηρίζουν πως η Ελλάδα βοηθά τη δράση του ΡΚΚ

Για άλλη μια φορά η Τουρκία προβάλλει τους ισχυρισμούς περί "βοήθειας της Ελλάδας στο Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (ΡΚΚ)". Ο τουρκικός Τύπος χτες δημοσίευσε τμήματα από έκθεση της Γενικής Διεύθυνσης Ασφάλειας, στην οποία γίνεται λόγος για στρατόπεδο του ΡΚΚ στην Εύβοια.

Στην έκθεση προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι "η Ελλάδα πέρα από την παροχή στρατοπέδων εκπαίδευσης, βοηθά το ΡΚΚ και στην προετοιμασία νέων σχεδίων δολιοφθοράς στην Τουρκία". Γίνεται μάλιστα λόγος για "κατοικία στο χωριό Τριάδα της Εύβοιας που ανήκει στο ζεύγος Δημητρίου και Μαρίας Κοκκονίδη, όπου βρίσκονται όπλα, εκρηκτικά και χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή εκρηκτικών".

Στην έκθεση αναφέρεται επίσης ότι "το ζεύγος Κοκκονίδη παρέδωσε στο ΡΚΚ και το ποσό των 23 χιλιάδων δολαρίων που εισέπραξε από την Ευρωπαϊκή Ενωση για την καλλιέργεια οπωροκηπευτικών".

Στην έκθεση προβάλλεται επίσης ο ισχυρισμός ότι "ο πλοίαρχος ε. α. Ναξάκης εξασφαλίζει το ενοίκιο και τα άλλα έξοδα του γραφείου του ERNK - πολιτική πτέρυγα του ΡΚΚ - στην Αθήνα".

Να σημειωθεί ότι παρόμοιοι ισχυρισμοί έχουν διατυπωθεί πολλές φορές σε εκθέσεις της τουρκικής Γενικής Ασφάλειας και της Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΜΙΤ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ