ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 4 Δεκέμβρη 1997
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΙΚΑΙΑ
Με την Βέρα Νικολα'ϊδου ξανά μπροστά

Εγινε χτες το βράδυ η ανακήρυξη της υποψήφιας δημάρχου της "Δημοκρατικής Ενότητας"

"Στους δέκα μήνες που απομένουν, σας καλούμε σε αγώνα για να κλείσουμε την παρένθεση της υποταγής". Με αυτά τα λόγια, έκλεισε, χτες το βράδυ, ο Στ. Μπενετάτος,στέλεχος της "Δημοκρατικής Ενότητας" στην Κοκκινιά, την ομιλία του, με την οποία παρουσίασε την υποψήφια δήμαρχο της Νίκαιας Βέρα Νικολαϊδου στους εκατοντάδες Κοκκινιώτες που συγκεντρώθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης. Η μαζική παρουσία των κατοίκων της Κοκκινιάς στο κάλεσμα της "Δημοκρατικής Ενότητας" απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο ότι η Κοκκινιά δε σκύβει το κεφάλι.

"Το έργο της "Δημοκρατικής Ενότητας", όταν ήταν στη διοίκηση του δήμου, άλλαξε τη μορφή της πόλης. Ο,τι πετύχαμε, το πετύχαμε με τη σωστή συνεργασία των φορέων, των εργαζομένων, των κατοίκων αυτής της πόλης", υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, η Βέρα Νικολαϊδου όταν πήρε το λόγο. "Πήγαμε, πρόσθεσε, στα δικαστήρια, υπερασπιζόμενοι το Σελεπίτσαρι ενάντια στους καταπατητές του. Η σημερινή δημοτική αρχή δεν ήρθε όμως ούτε μια φορά δίπλα μας στο δικαστήριο. Αγωνιστήκαμε μαζί με τους κατοίκους των Ασπρων Χωμάτων. Ποιος δε θυμάται τους αγώνες μας για την ανάπλαση του οικοδομικού τετραγώνου 175; Ευχόμαστε να πάνε σύντομα στα σπίτια τους, γιατί μόνο τότε θα κοιμόμαστε ήσυχοι. Το Κέντρο Απεξάρτησης που είχαμε δημιουργήσει κατά των ναρκωτικών μένει σήμερα κλειστό. Οι αντίπαλοι, μας αντιμετωπίζουν με λασπολογία και παραπληροφόρηση. Ξέρουν, όμως, πολύ καλά οι λασπολόγοι ότι ποτέ δε χρησιμοποιήσαμε την εξουσία που είχαμε για προσωπικές φιλοδοξίες".Σε άλλο σημείο της ομιλίας της, η υποψήφια δήμαρχος Νίκαιας, αναφερόμενη στην πολιτική της σημερινής δημοτικής αρχής, σημείωσε ότι τη χαρακτηρίζει η αδιαφάνεια, η υποσχεσιολογία, και οι εξαγγελίες, που, επαναλαμβανόμενες, θα συνεχιστούν μέχρι τις εκλογές. Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή της, τόνισε: "Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να γκρεμίσουν τα πάντα. Γι' αυτό αντιστεκόμαστε. Σ' αυτές τις εκλογές, θα προχωρήσουμε μαζί με όλους, ανεξάρτητα κομματικής τοποθέτησης, αρκεί να συμφωνήσουμε ότι αγωνιζόμαστε για διεκδικητική Τοπική Αυτοδιοίκηση, δίπλα στα προβλήματα του λαού, για την ειρήνη, την εθνική ανεξαρτησία. Στη δημοτική μας κίνηση, χωράνε όλοι οι δημότες".

Ο Σπύρος Χαλβατζής,επικεφαλής της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" (ΝΑΣ) και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος παραβρέθηκε στην ανακήρυξη της υποψηφιότητας της Βέρας Νικολαϊδου, υπενθύμισε την παρουσία, συμμετοχή και προσφορά της Βέρας Νικολαϊδου στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για δώδεκα ολόκληρα χρόνια ως αντιδημάρχου και για τέσσερα ακόμα ως δημάρχου Νίκαιας, παρατηρώντας ότι θα πρέπει σήμερα να αποκατασταθεί η ανωμαλία των τριών τελευταίων χρόνων και να ανοίξει η Κοκκινιά τα φτερά της για νέους ορίζοντες. Η ΝΑΣ - σημείωσε - περπάτησε μαζί με τη "Δημοκρατική Ενότητα", διεκδικώντας την ανεξαρτησία της ΤΑ, νέους πόρους και κατάργηση των φόρων, που έχουν επιβληθεί, απαιτώντας να δοθούν τα 1,5 τρισ. που έχουν παρακρατηθεί από τις κυβερνήσεις, από το '90 μέχρι σήμερα.

Ολοι μας, υπογράμμισε, θυμόμαστε το έργο της Βέρας και της "Δημοκρατικής Ενότητας" στην Κοκκινιά και πιστεύουμε πως οι αιρετοί πρέπει να παίρνουν δραστήρια μέρος και να στέκονται μαζί με το λαό στους αγώνες του για τη δουλιά, την παιδεία, την υγεία, το περιβάλλον. Ξέρουμε, λοιπόν, πως θα είναι ένα καλό αποκούμπι, όταν στην Κοκκινιά επανέλθουν τα πράγματα στη φυσιολογική τους κατάσταση, αναπτερώνοντας την ελπίδα.

"Μπορεί και πρέπει η "Δημοκρατική Ενότητα" να ξεκινήσει μια μεγάλη εκστρατεία για να μετατρέψει σε φωτιά τις σπίθες που υπάρχουν σήμερα, για μια διαφορετική πορεία στα δημοτικά πράγματα. Με τους ανθρώπους εκείνους, τους χιλιάδες αγωνιστές της "Δημοκρατικής Ενότητας", που σκέπτονται τον άλλον, που ανησυχούν για το τι θα γίνει αύριο", κατέληξε ο Σπ. Χαλβατζής.

Στην πανηγυρική εκδήλωση που αποτέλεσε και ορόσημο για την έναρξη του αγώνα για την Κοκκινιά μίλησαν ακόμα ο Μ. Νουφαρίτσης, Β αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, ο Β. Μίχος, πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων - Νηπιαγωγών Νίκαιας και η Κ. Καλίτση, εκπρόσωπος της νεολαίας της "Δημοκρατικής Ενότητας",ενώ παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι Σ. Κωτσαντής,γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά του ΚΚΕ, Ε. Παντελάκη, επικεφαλής της ΝΑΣ Πειραιά, Ν. Θεμελής, υποψήφιος δήμαρχος Κορυδαλλού, Ε. Παπαδοπούλου, επικεφαλής της "Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης" Κερατσινίου,παλαίμαχοι δημοτικοί σύμβουλοι της "Δημοκρατικής Ενότητας", οι Ενώσεις Σμυρναίων, Πισιδίων, Ποντίων, ένας ατέλειωτος κατάλογος εκπροσώπων φορέων της πόλης και πλήθος κόσμου.

ΚΕΔΚΕ
Τα κεφάλια μέσα

Ξεφούσκωσε πριν καν εκφραστεί η αντίδραση της ηγεσίας της ΚΕΔΚΕ στις παρεμβάσεις του συγκροτήματος Λαμπράκη στα ζητήματα της Αυτοδιοίκησης

Πριν καν αντιδράσει, έκανε πίσω. Πριν ακόμα παραδεχτεί την επίθεση, αναγνώρισε ελλείψεις, που τη δικαιολογούν; Η δεύτερη πράξη υποταγής της ηγεσίας της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας στην κυρίαρχη πολιτική για την ΤΑ, παίχτηκε χτες, σε έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησε, με αφορμή δημοσιεύματα της εφημερίδας "Το Βήμα", που καταγγέλλουν συγκεκριμένους δημάρχους ως μαφιόζους. Είχε προηγηθεί, μόλις δύο βδομάδες πριν, στο ετήσιο συνέδριό της, η αποδοχή του νέου ρόλου που χαράσσει για το θεσμό η κυβέρνηση, η απαλλαγή του δηλαδή από τα όποια λαϊκά χαρακτηριστικά διατηρεί και η λειτουργία του ως επιχείρησης.

Προσπερνώντας τις καταγγελίες των περισσοτέρων μελών της Γενικής Συνέλευσης για σκόπιμη και μεθοδευμένη επίθεση κατά της ΤΑ από το συγκρότημα Λαμπράκη, παραβλέποντας ακόμα την αξίωση πολλών απ' αυτούς να καταγγελθεί ονομαστικά το συγκρότημα, καθώς ο ρόλος του δεν εξαντλείται στον εκδοτικό τομέα, αλλά επεκτείνεται και στη χάραξη πολιτικής, αγνοώντας, τέλος, το αίτημα των αιρετών που υποστηρίζονται από το ΚΚΕ να τεθεί σε ψηφοφορία σχέδιο - πρόταση για την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, η ηγεσία της ΚΕΔΚΕ προώθησε ένα ανούσιο ψήφισμα για την ανάληψη - γενικώς - πρωτοβουλιών που θα θωρακίζουν το κύρος των αιρετών. Αυτές αφορούν τη δημιουργία εποπτικού οργάνου εσωτερικού ελέγχου κρίσεως και δεοντολογίας, που θα λειτουργεί στα πλαίσια των ΤΕΔΚ και της ΚΕΔΚΕ, την ευχή για σύντομη ολοκλήρωση των δικαστικών διαδικασιών που συνδέονται με το έργο των αιρετών, την αναμόρφωση του σημερινού πλαισίου λειτουργίας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την προετοιμασία κώδικα δεοντολογίας διενέργειας του προεκλογικού αγώνα...

Τη βούληση να μην "επιβαρυνθεί" η ΚΕΔΚΕ με την επίρριψη ευθυνών ονομαστικά στο συγκρότημα Λαμπράκη για την επίθεση κατά της ΤΑ, ανέλαβαν εκ μέρους της ηγεσίας της, τόσο ο Απ. Κοιμήσης όσο και ο Θρ. Λαζαρίδης.Οι ίδιοι, στις παρεμβάσεις τους, θέλησαν να αποδεσμεύσουν τα επίμαχα δημοσιεύματα από το ρόλο που παίζει το συγκρότημα στην πολιτική ζωή του τόπου, λέγοντας πως κι άλλες εφημερίδες και ο τοπικός Τύπος βάλλουν κατά του θεσμού. Στην κατεύθυνση αυτή έκαναν λόγο για ευθύνες των ίδιων των αιρετών, που, ως αντιπολίτευση, στρέφονται κατά συναδέλφων τους, αμαυρώνοντας έτσι το θεσμό. Χαρακτηριστική είναι η απάντηση του προέδρου της ΚΕΔΚΕ, Δ. Αβραμόπουλου,στο αίτημα αιρετών να καταγγελθεί ονομαστικά το συγκρότημα Λαμπράκη στο ψήφισμα: "Εμείς δεν προσωποποιούμε. Με την ίδια λογική πρέπει να αναφερθούμε και στους δημάρχους που καταγγέλλονται"!

Το βιολί της η κυβέρνηση

Στο ίδιο κλίμα κινήθηκαν ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Μωραϊτης,και ο υφυπουργός Εσωτερικών, Λ. Παπαδήμας,που χαιρέτισαν τη Γενική Συνέλευση. Δήλωσαν πίστη στην "αποκέντρωση" που προωθεί η κυβέρνηση, προσπέρασαν την όποια αναφορά στο συγκρότημα Λαμπράκη. Ο δε υφυπουργός Εσωτερικών όχι μόνο δεν καταδίκασε το δημοσίευμα, αλλά ξεκαθάρισε πως η ΤΑ δεν είναι ο χώρος των αγγέλων. Μάλιστα, πρότεινε στους αιρετούς να καταδείξουν οι ίδιοι τους συναδέλφους τους, που δεν είναι σωστοί στη λειτουργία τους και να τους απομονώσουν. Τους παρέπεμψε στα "προϊόντα" της δουλιάς στο υπουργείο, δηλαδή τον κατασταλτικό έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο που ενεργοποιείται, τον προληπτικό έλεγχο, την Ταμειακή Υπηρεσία, το Σώμα Οικονομικών Επιθεωρητών, ως το θεσμικό πλαίσιο που "εγγυάται" τη διαφάνεια στη διαχείριση των δημοτικών υποθέσεων. Την ίδια στιγμή, τόσο ο ίδιος όσο και η ηγεσία της ΚΕΔΚΕ παρέλειψαν να αναφερθούν στην πενιχρή χρηματοδότηση της ΤΑ και την παρακράτηση πόρων της, που εξυπηρετούν τον έλεγχο του θεσμού από τη μία και την ιδιωτικοποίησή του από την άλλη.

"Τους δημάρχους τους εκλέγει ο λαός"

Τις ευθύνες της ΚΕΔΚΕ στην επίθεση κατά του θεσμού υπογράμμισε, στην παρέμβασή του, ο δήμαρχος Ταύρου, Π. Βακαλόπουλος,τονίζοντας πως όταν συλλαμβάνονταν οι κοινοτάρχες στη Χαλκιδική, ή όταν σήμερα παραπέμπονται σε δίκες όσοι αντέδρασαν στο σχέδιο "Καποδίστριας", η Ενωση σιώπησε και σιωπά. Σημείωσε δε πως τα δημοσιεύματα του συγκροτήματος Λαμπράκη εξυπηρετούν την κυρίαρχη κατεύθυνση, να μετατραπεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε επιχείρηση. "Η επίθεση στην ΤΑ γίνεται από ένα έντυπο που έχει ευθύνη για τη συνολική πολιτική που ακολουθείται, που ανεβάζει και κατεβάζει κυβερνήσεις, που θέλει την ΤΑ στην άκρη. Πρέπει να δηλώσουμε ότι αυτό δεν μπορεί να το κάνει με τους ίδιους τους δημάρχους. Αυτούς τους εκλέγει ο λαός", επισήμανε ο Π. Βακαλόπουλος.

  • Την προσπάθεια να προβληθεί, μέσα από τα δημοσιεύματα του συγκροτήματος Λαμπράκη, μια άλλη μορφή διαχείρισης, αυτή της ιδιωτικοποίησης, ως η πλέον "αδιάβλητη", αγνοώντας ότι αυτή αλλοιώνει το χαρακτήρα της Αυτοδιοίκησης και ανοίγει το δρόμο για αδιαφανείς διαδικασίες, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ -ΟΤΑ. "Το συγκρότημα Λαμπράκη έχει, φαίνεται, αναλάβει εργολαβικά να προωθήσει τέτοιες μορφές", τονίζεται στην ανακοίνωση.
Θέλουν δημάρχους - μάνατζερ

Αποσπάσματα από την παρέμβαση του Σπ. Χαλβατζή στην έκτακτη συνέλευση της ΚΕΔΚΕ

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση όχι μόνο δε βρίσκεται σε περίοδο αναβάθμισης του ρόλου της, αλλά και οδηγείται σε κατευθύνσεις που βρίσκονται σε αντίθεση με τον ουσιαστικό ρόλο και περιεχόμενό της και πολλές φορές σε αναντιστοιχία με τις ανάγκες του λαού. Τα δημοσιεύματα της κυριακάτικης εφημερίδας του συγκροτήματος Λαμπράκη έρχονται ακριβώς για να διαμορφώσουν συνειδήσεις στην κατεύθυνση της μετατροπής της ΤΑ σε επιχείρηση.

Την επισήμανση αυτή έκανε χτες ο Σπύρος Χαλβατζής,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, χαιρετίζοντας την έκτακτη γενική συνέλευση των δημάρχων.

Ο εκπρόσωπος του Κόμματος σημείωσε ότι στη βάση μιας κλιμακούμενης επίθεσης σε δημάρχους βρίσκεται η προσπάθεια για την παραπέρα υπονόμευση του πολιτικού ρόλου των αιρετών και τόνισε πως παράλληλα με την υποβάθμιση του πολιτικού ρόλου, προβάλλεται - αναδεικνύεται ο ρόλος του μάνατζερ, ο ρόλος του επιχειρηματία και η δράση της ΤΑ με βάση το κέρδος, με βάση την επιχειρηματικότητα.

Επιλεκτική ευαισθησία

Αναφερόμενος ειδικότερα στην αντίδραση της ΚΕΔΚΕ τόνισε: "Πιστεύουμε ότι τα όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ειδικότερα η ΚΕΔΚΕ πρέπει να έχουν μεγάλη ευαισθησία, να αντιδρούν άμεσα σε κάθε προσπάθεια υπονόμευσης, καταστολής, αλλά και διώξεων στους αιρετούς. Ωστόσο, είπε, πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν έγινε αυτό ούτε όταν διώχτηκαν κοινοτάρχες στη Χαλκιδική, που συνελήφθησαν, προπηλακίστηκαν, ούτε γι' αυτούς που τώρα διώκονται, σέρνονται στα δικαστήρια, γιατί αντέδρασαν στο σχέδιο "Καποδίστριας"".

Ο ομιλητής εντόπισε την ενδεχόμενη διοχέτευση στο "Βήμα", από τις ίδιες τις δημόσιες υπηρεσίες, επιλεγμένων εγγράφων σε βάρος δημάρχων και τόνισε πως όσοι μεθόδευσαν αυτήν την επίθεση δε θέλουν μόνο να χτυπήσουν αιρετούς, αλλά έχουν κι άλλους γενικότερους στόχους. Σημείωσε το γεγονός ότι ενδεχομένως πολλοί αιρετοί να συμφωνούν με τις κατευθύνσεις για δήμους - επιχειρήσεις, όμως, συμπλήρωσε, θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι η συναίνεση, η αποσιώπηση ή ακόμη και η μη αντίδραση σε κατευθύνσεις περιορισμού του πολιτικού ρόλου της ΤΑ, όπως είναι και οι προσπάθειες αυθαίρετης παρακράτησης πόρων ή η μεταφορά αρμοδιοτήτων χωρίς πόρους στην αυτοδιοίκηση, αποθρασύνουν τους εμπνευστές αυτών των σχεδίων και ιδιαίτερα τους κύκλους εκείνους που προώθησαν και εφάρμοσαν διατάξεις, όπως ότι το κράτος μπορεί να απαλλοτριώνει κοινόχρηστους χώρους δήμων και κοινοτήτων και να τους εκχωρεί στο μεγάλο κεφάλαιο, με διάφορους ψευδεπίγραφους τίτλους, όπως επιχειρήσεις "μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα".

Τα πράγματα με τ' όνομά τους

Κάνοντας ακόμα πιο καθαρό σε τι αναφέρεται, ο Σπ. Χαλβατζής είπε χαρακτηριστικά: "Ο εκδότης του "Βήματος" ο κ. Λαμπράκης έχει αρκετές οικονομικοκοινωνικές πολιτικές και άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, πολλών δισεκατομμυρίων οι οποίες έχουν επιγραφή "μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα"". Ανάμεσα στα χειροκροτήματα που συνόδευαν αυτή τη φράση, ο ομιλητής συνέχισε: "Και φυσικά είναι ο τελευταίος, ο εκδότης του συγκροτήματος, που νομιμοποιείται να απευθύνεται στην ΤΑ και με αυτόν τον τρόπο. Το συγκρότημα το οποίο κουμαντάριζε και κουμαντάρει την πολιτική ζωή, ρίχνει ή ανεβάζει κυβερνήσεις, υπονομεύει ανθρώπους, σπιλώνει, συκοφαντεί κλπ. Και βεβαίως, είναι βουτηγμένο σε πολλά. Τα ξέρετε άλλωστε και για τους ορεινούς όγκους και για το Μέγαρο Μουσικής και για την ανάπλαση της Πάτρας...".

Στο σημείο αυτό κάποιος σύνεδρος φώναξε: "Ολοι ξέρουν, αλλά φοβούνται να μιλήσουν".

"Εμείς ως Κόμμα, απάντησε ο Σπ. Χαλβατζής, λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και δε λέμε γενικά και αόριστα ότι υπάρχουν κάποιοι που καταδυναστεύουν την ελληνική κοινωνία. "Εξι" οικογένειες είναι: Λάτσης, Βαρδινογιάννης, Κόκκαλης, Λαμπράκης, Αλαφούζος κλπ. Γνωστά πράγματα. Σε κατ' ιδίαν συναντήσεις όλοι τα λένε".

Η βάση του προβλήματος

Αναφερόμενος ειδικότερα στα της Αυτοδιοίκησης, σημείωσε πως ορισμένα εκφυλιστικά φαινόμενα που παρουσιάζονται δεν οφείλονται και δεν είναι αποκλειστικά στην ευθύνη κάποιων αιρετών. Εχουν βάση και προέρχονται από τις ίδιες θεσμοθετημένες διατάξεις και από τον επιβαλλόμενο τρόπο διαχείρισης. "Δεν καταδικάζουμε, συμπλήρωσε, ούτε αθωώνουμε κανέναν εκ των προτέρων. Συμφωνούμε ότι ο καθένας πρέπει να κρίνεται. Διαφωνούμε όμως και με την έννοια της δημόσιας αρχής του άρθρου 18 και το είχαμε επισημάνει όταν ακόμα συζητιόταν ο νόμος 2218. Τα όργανα της ΤΑ πρέπει να απαιτήσουν θεσμούς και διαδικασίες για την κρίση των πράξεών τους που θα κατοχυρώνουν ουσιαστικό έλεγχο στη βάση της αιρετότητας. Και βεβαίως και από την τακτική δικαιοσύνη, που ένα τμήμα της πρέπει να εξειδικευτεί σε θέματα ΤΑ. Ομως για μας, ο ουσιαστικός έλεγχος των αιρετών πρέπει να γίνεται από τον ίδιο το δημότη. Για να είναι πραγματικός και δίκαιος αυτός ο έλεγχος, απαιτείται η ενίσχυση της αντιπροσωπευτικότητας, της άμεσης σχέσης αιρετών και δημοτών". Ως προς αυτό ο Σπ. Χαλβατζής υπογράμμισε την ανάγκη εφαρμογής της απλής αναλογικής και την ανάγκη διαφανούς λειτουργίας των ΔΣ. "Γιατί, τόνισε, μια λειτουργία που κατοχυρώνει και περιφρουρεί τον πολιτικό ρόλο του ΔΣ και των μελών του, προλαμβάνει και συχνά σταματά ακόμα και παραλείψεις ή τρέχοντα λάθη ή διαδικαστικά λάθη. Πολύ περισσότερο διασφαλίζει το ίδιο το κύρος του δημάρχου. Το θέμα δεν είναι τεχνοκρατικό, είναι πολιτικό.

Το βασικότερο, κατέληξε ο Σπ. Χαλβατζής, είναι ή έγκυρη, η ολοκληρωμένη ενημέρωση του λαού. Για προγράμματα, για έργα, για κατευθύνσεις. Κατοχυρώνει τη δράση, όχι μόνο του ΔΣ, αλλά βοηθά στη δράση, στον προσανατολισμό, στο έργο της ΤΑ. Αν η ΤΑ ενημερώσει και στηριχτεί στο λαό, μπορεί να προχωρήσει".

"ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ"
Αύριο η διακήρυξη

Την πρόταση των βασικών πολιτικών αρχών και κατευθύνσεων για τη συγκρότηση μιας αγωνιστικής, λαϊκής, δημοκρατικής συμπαράταξης που θα διεκδικήσει τη δημαρχία στο Δήμο Αθηναίων, θα καταθέσει αύριο, Παρασκευή 5 του Δεκέμβρη,σε συνέντευξη Τύπου ο υποψήφιος δήμαρχος, επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα", Λεων. Αυδής.

Η συνέντευξη θα αποτελέσει την έναρξη της συζήτησης, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η γραμματεία της δημοτικής Κίνησης, "για να σχηματιστεί στη βάση, χωρίς διεργασίες κορυφής, μια πλατιά συμπαράταξη που θα εκφράζει τα συμφέροντα του λαού της Αθήνας". Η συνέντευξη Τύπου θα δοθεί στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα της "Παναρκαδικής",οδός Τζωρτζ αρ. 9, στον 1ο όροφο.

Στο Κερατσίνι

Η "Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση" Κερατσινίου πραγματοποιεί την Κυριακή 7 Δεκέμβρη στις 11 π.μ. γενική συνέλευση στην Αίθουσα Δημοτικού Θεάτρου(Μικράς Ασίας και Παπαναστασίου). Θέμα της γενικής συνέλευσης ο απολογισμός της ΔΑΣ και ο προγραμματισμός για τη μάχη των δημοτικών εκλογών του Οκτώβρη 1998.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης θα ανακηρυχτεί και η επικεφαλής του ψηφοδελτίου που θα υποστηρίξει η ΔΑΣ στις εκλογές.

Στη Νέα Σμύρνη

Γενική συνέλευση πραγματοποιεί την Κυριακή 7 Δεκέμβρη, στις 10 το πρωί η"Δημοτική Πρωτοβουλία" της Νέας Σμύρνης. Παράλληλα η παράταξη θα προχωρήσει στην ανάδειξη του επικεφαλής της παράταξης και υποψηφίου δημάρχου για τις προσεχείς εκλογές.

Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, στο Παλαιό Δημαρχείο (3ος όροφος), στην πλατεία Νέας Σμύρνης στην οδό 2ας Μαϊου 8.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ