Πέμπτη 4 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΙΚΑΙΑ
Με την Βέρα Νικολα'ϊδου ξανά μπροστά

Εγινε χτες το βράδυ η ανακήρυξη της υποψήφιας δημάρχου της "Δημοκρατικής Ενότητας"

"Στους δέκα μήνες που απομένουν, σας καλούμε σε αγώνα για να κλείσουμε την παρένθεση της υποταγής". Με αυτά τα λόγια, έκλεισε, χτες το βράδυ, ο Στ. Μπενετάτος,στέλεχος της "Δημοκρατικής Ενότητας" στην Κοκκινιά, την ομιλία του, με την οποία παρουσίασε την υποψήφια δήμαρχο της Νίκαιας Βέρα Νικολαϊδου στους εκατοντάδες Κοκκινιώτες που συγκεντρώθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης. Η μαζική παρουσία των κατοίκων της Κοκκινιάς στο κάλεσμα της "Δημοκρατικής Ενότητας" απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο ότι η Κοκκινιά δε σκύβει το κεφάλι.

"Το έργο της "Δημοκρατικής Ενότητας", όταν ήταν στη διοίκηση του δήμου, άλλαξε τη μορφή της πόλης. Ο,τι πετύχαμε, το πετύχαμε με τη σωστή συνεργασία των φορέων, των εργαζομένων, των κατοίκων αυτής της πόλης", υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, η Βέρα Νικολαϊδου όταν πήρε το λόγο. "Πήγαμε, πρόσθεσε, στα δικαστήρια, υπερασπιζόμενοι το Σελεπίτσαρι ενάντια στους καταπατητές του. Η σημερινή δημοτική αρχή δεν ήρθε όμως ούτε μια φορά δίπλα μας στο δικαστήριο. Αγωνιστήκαμε μαζί με τους κατοίκους των Ασπρων Χωμάτων. Ποιος δε θυμάται τους αγώνες μας για την ανάπλαση του οικοδομικού τετραγώνου 175; Ευχόμαστε να πάνε σύντομα στα σπίτια τους, γιατί μόνο τότε θα κοιμόμαστε ήσυχοι. Το Κέντρο Απεξάρτησης που είχαμε δημιουργήσει κατά των ναρκωτικών μένει σήμερα κλειστό. Οι αντίπαλοι, μας αντιμετωπίζουν με λασπολογία και παραπληροφόρηση. Ξέρουν, όμως, πολύ καλά οι λασπολόγοι ότι ποτέ δε χρησιμοποιήσαμε την εξουσία που είχαμε για προσωπικές φιλοδοξίες".Σε άλλο σημείο της ομιλίας της, η υποψήφια δήμαρχος Νίκαιας, αναφερόμενη στην πολιτική της σημερινής δημοτικής αρχής, σημείωσε ότι τη χαρακτηρίζει η αδιαφάνεια, η υποσχεσιολογία, και οι εξαγγελίες, που, επαναλαμβανόμενες, θα συνεχιστούν μέχρι τις εκλογές. Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή της, τόνισε: "Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να γκρεμίσουν τα πάντα. Γι' αυτό αντιστεκόμαστε. Σ' αυτές τις εκλογές, θα προχωρήσουμε μαζί με όλους, ανεξάρτητα κομματικής τοποθέτησης, αρκεί να συμφωνήσουμε ότι αγωνιζόμαστε για διεκδικητική Τοπική Αυτοδιοίκηση, δίπλα στα προβλήματα του λαού, για την ειρήνη, την εθνική ανεξαρτησία. Στη δημοτική μας κίνηση, χωράνε όλοι οι δημότες".

Ο Σπύρος Χαλβατζής,επικεφαλής της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" (ΝΑΣ) και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος παραβρέθηκε στην ανακήρυξη της υποψηφιότητας της Βέρας Νικολαϊδου, υπενθύμισε την παρουσία, συμμετοχή και προσφορά της Βέρας Νικολαϊδου στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για δώδεκα ολόκληρα χρόνια ως αντιδημάρχου και για τέσσερα ακόμα ως δημάρχου Νίκαιας, παρατηρώντας ότι θα πρέπει σήμερα να αποκατασταθεί η ανωμαλία των τριών τελευταίων χρόνων και να ανοίξει η Κοκκινιά τα φτερά της για νέους ορίζοντες. Η ΝΑΣ - σημείωσε - περπάτησε μαζί με τη "Δημοκρατική Ενότητα", διεκδικώντας την ανεξαρτησία της ΤΑ, νέους πόρους και κατάργηση των φόρων, που έχουν επιβληθεί, απαιτώντας να δοθούν τα 1,5 τρισ. που έχουν παρακρατηθεί από τις κυβερνήσεις, από το '90 μέχρι σήμερα.

Ολοι μας, υπογράμμισε, θυμόμαστε το έργο της Βέρας και της "Δημοκρατικής Ενότητας" στην Κοκκινιά και πιστεύουμε πως οι αιρετοί πρέπει να παίρνουν δραστήρια μέρος και να στέκονται μαζί με το λαό στους αγώνες του για τη δουλιά, την παιδεία, την υγεία, το περιβάλλον. Ξέρουμε, λοιπόν, πως θα είναι ένα καλό αποκούμπι, όταν στην Κοκκινιά επανέλθουν τα πράγματα στη φυσιολογική τους κατάσταση, αναπτερώνοντας την ελπίδα.

"Μπορεί και πρέπει η "Δημοκρατική Ενότητα" να ξεκινήσει μια μεγάλη εκστρατεία για να μετατρέψει σε φωτιά τις σπίθες που υπάρχουν σήμερα, για μια διαφορετική πορεία στα δημοτικά πράγματα. Με τους ανθρώπους εκείνους, τους χιλιάδες αγωνιστές της "Δημοκρατικής Ενότητας", που σκέπτονται τον άλλον, που ανησυχούν για το τι θα γίνει αύριο", κατέληξε ο Σπ. Χαλβατζής.

Στην πανηγυρική εκδήλωση που αποτέλεσε και ορόσημο για την έναρξη του αγώνα για την Κοκκινιά μίλησαν ακόμα ο Μ. Νουφαρίτσης, Β αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, ο Β. Μίχος, πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων - Νηπιαγωγών Νίκαιας και η Κ. Καλίτση, εκπρόσωπος της νεολαίας της "Δημοκρατικής Ενότητας",ενώ παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι Σ. Κωτσαντής,γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά του ΚΚΕ, Ε. Παντελάκη, επικεφαλής της ΝΑΣ Πειραιά, Ν. Θεμελής, υποψήφιος δήμαρχος Κορυδαλλού, Ε. Παπαδοπούλου, επικεφαλής της "Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης" Κερατσινίου,παλαίμαχοι δημοτικοί σύμβουλοι της "Δημοκρατικής Ενότητας", οι Ενώσεις Σμυρναίων, Πισιδίων, Ποντίων, ένας ατέλειωτος κατάλογος εκπροσώπων φορέων της πόλης και πλήθος κόσμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ