Πέμπτη 4 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΚΟΠΕΛΟΣ
Για αγωνιστική και ασυμβίβαστη δημοτική αρχή

Διακήρυξη της "Δημοκρατικής Αγωνιστικής Κίνησης"

Η συγκρότηση Δημοτικής Κίνησης, υπό την ονομασία "Δημοκρατική Αγωνιστική Κίνηση Σκοπέλου" (ΔΑΚΙΣ), αποφασίστηκε σε συγκέντρωση Σκοπελιτών που πραγματοποιήθηκε στο νησί. Ταυτόχρονα, εκλέχτηκε Γραμματεία της Κίνησης, αποτελούμενη από 22 άτομα, η οποία μπορεί να διευρυνθεί και αποφασίστηκε, όταν κριθεί σκόπιμο και μέσα από ανοιχτές διαδικασίες, να επιλεγούν τα πρόσωπα που θα συμμετάσχουν στο συνδυασμό της Κίνησης, καθώς και ο επικεφαλής του.

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης, αναπτύχθηκε προβληματισμός και διατυπώθηκαν απόψεις και θέσεις για τα προβλήματα του δήμου και εκφράστηκε η αντίθεση στην πολιτική του σημερινού δημάρχου.

Στην πρώτη συνεδρίαση της Γραμματείας της ΔΑΚΙΣ, εκδόθηκε διακήρυξη, στην οποία, ανάμεσα σε άλλα, αναφέρονται: "Η δική μας άποψη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ριζικά αντίθετη με την κυβερνητική λογική του σημερινού δημάρχου. Οι τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι που ανήκουν στη ΔΑΚΙΣ έχουν διαχωρίσει τη θέση τους. Η ΔΑΚΙΣ πιστεύει σε μία δημοτική αρχή αγωνιστική, ασυμβίβαστη και ανυπόταχτη. Κάθε πρόβλημα που δυσκολεύει τη ζωή των δημοτών θεωρούμε πως πρέπει να είναι και πρόβλημα του δημάρχου και της δημοτικής αρχής".

Στη συνέχεια της διακήρυξης, τονίζεται: "Το μοντέλο του δημάρχου που πριν από τις εκλογές τούς γνωρίζει όλους και χαιρετιέται με όλους, αλλά μετά τις εκλογές καταδέχεται μόνο αυτούς που κινούνται στην "αυλή" του, δε μας εκφράζει. Ούτε το μοντέλο του δημάρχου που το "παίζει" εξουσία και τοποθετεί τον εαυτό του πάνω από τους δημότες μάς εκφράζει.

Ο δήμαρχος πρέπει να είναι και να αισθάνεται σάρκα από τη σάρκα του λαού, υπηρέτης του. Το επίπεδο των σχέσεων με τον απλό άνθρωπο της καθημερινής βιοπάλης και του μεροκάματου αποκαλύπτει και το ενδιαφέρον για τα προβλήματα που επιδρούν αρνητικά στη διαμόρφωση του επιπέδου της ζωής του".

Καταλήγοντας, η διακήρυξη υπογραμμίζει: "Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες, καλούμε όσους συμφωνούν με τις αρχές και με τις θέσεις, που, μέσω της διακήρυξης που κρατάτε στα χέρια σας, διατυπώσαμε, να συμπορευτούμε μαζί σε κοινό αγώνα για μια δημοτική αρχή δημοκρατική, αγωνιστική, ασυμβίβαστη και ανυπόταχτη στις σκοπιμότητες και στα συμφέροντα των ολίγων, στην υπηρεσία του δίκιου και της προόδου, ακουμπώντας με εμπιστοσύνη στη δύναμη του λαού και τις αστείρευτες δημιουργικές του δυνάμεις".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ