Πέμπτη 4 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΡΤΑ
Αυταρχισμός στο όνομα ... της δημοκρατίας

Καταγγελία του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αρτας της ΚΝΕ

Αντιμέτωποι με τον αστυνομικό αυταρχισμό βρέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας δύο μέλη του Γραφείου Περιοχής της ΚΝΕ στην Αρτα, όταν διαμαρτυρήθηκαν για την προκλητική στάση και το συνεχή έλεγχο σε λεωφορείο, που πραγματοποιούσε μία διαδρομή διάρκειας 50 λεπτών. "Πρόκληση σε βάρος των κομμουνιστών με στόχο την τρομοκράτηση του λαού, το τσάκισμα κάθε φωνής αντίστασης στην πολιτική κυβέρνησης - ολιγαρχίας - Ευρωπαϊκής Ενωσης".

Οπως καταγγέλλει το Νομαρχιακό Συμβούλιο της ΚΝΕ, το βράδυ της Δευτέρα 1 Δεκέμβρη, αστυνομικοί έκαναν έλεγχο διαβατηρίων σε Αλβανούς πολίτες στο λεωφορείο που έκανε το δρομολόγιο Γιάννενα - Αθήνα στη γέφυρα Καλογήρου. Τα μέλη του Γραφείου Περιοχής της ΚΝΕ Χ. Τσαντής και Δ. Παπατολίδης διαμαρτυρήθηκαν για την προκλητική στάση του και το συνεχή έλεγχο που πραγματοποιεί η αστυνομία (χαρακτηριστικά, σε διαδρομή 50 λεπτών έγινε δύο φορές έλεγχος), ο υπαστυνόμος που ήταν επικεφαλής αντέδρασε, "διατάζοντάς" τους να κατέβουν από το λεωφορείο, απειλώντας τους με σύλληψη για "ειρωνεία και προσβολή κατά αστυνομικού οργάνου", όπως είπε. Το επεισόδιο έληξε με την παρέμβαση του οδηγού του λεωφορείου και επιβατών, αναγκάζοντας τον αστυνομικό να αφήσει τα μέλη της ΚΝΕ. Οπως μάλιστα καταγγέλλει το ΝΣ της ΚΝΕ, ο εν λόγω αστυνομικός αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία του, ενώ υποστήριξε ότι ο "έλεγχος στους πολίτες πρέπει να γίνεται και κάθε πέντε λεπτά γιατί είμαστε σε δημοκρατική χώρα" (!).

"Ετσι είναι. Τέτοια δημοκρατία στήνει το ΠΑΣΟΚ", τονίζει το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αρτας της ΚΝΕ σε ανακοίνωσή του και συνεχίζει: "Δημοκρατία που θρέφει το "αυγό του φιδιού" της Σένγκεν, της καταστολής, του περιορισμού των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθερίας του λαού και της νεολαίας. Αυτή η πολιτική που ταϊζει τα χουντογλέντια, τονίζεται, τον αυταρχισμό, τον τραμπουκισμό των οργάνων της τάξης, στοχεύει στην τρομοκράτηση των μελών της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, στην καθυπόταξη του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος.

Οι κομμουνιστές δε φοβούνται την ολιγαρχία του πλούτου και το σύστημά τους. Μπαίνουν μπροστά στους αγώνες για να 'ρθει η ώρα που ο λαός και η νεολαία θα μιλήσει στη μόνη γλώσσα που καταλαβαίνει η πλουτοκρατία και οι υπηρέτες της, τη γλώσσα της λαϊκής ενότητας, του λαϊκού αγώνα", καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ